Πόσο σημαντικό είναι το σωστό παπούτσι για γυμναστική, είτε πρόκειται για απλή γυμναστική, είτε πιο απαιτητική (crossfit)

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως κορυφαίοι αθλητές, όχι μόνο δίνουν τεράστια έμφαση στα αθλητικά παπούτσια που θα επιλέξουν, αλλά συνεχώς δοκιμάζουν νέα λανσαρίσματα με τεχνολογίες που βοηθούν στην επίδοση τους. Το παράδειγμα αυτό, καθώς επίσης και οι προπονητές που τονίζουν την σημασία του σωστού παπουτσιού κατά την διάρκεια της άσκησης και όχι μόνο, μας κάνει να αναζητήσουμε και να επιλέξουμε το επόμενο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών με μεγαλύτερη προσοχή.

Κρατώντας πάντα το κριτήριο της αισθητικής ψηλά, οφείλουμε να δούμε κι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα δώσουν στην άθληση μας, περισσότερη ασφάλεια, μεγαλύτερη επίδοση και καλύτερα αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί, πως ακόμη και τις ώρες γυμναστικής μας μέσα στο σπίτι, μέσα από e- coaching προπονήσεις, το να φοράμε τα αθλητικά μας παπούτσια, είναι απαραίτητο. Γιατί προσφέρουν σταθερότητα και επομένως απορρόφηση κραδασμών και λιγότερους τραυματισμούς. Μέσα από αυτά τα παραδείγματα, τις συμβουλές ειδικών και αθλητών, καταλαβαίνουμε πως το σωστό ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών έχει καθοριστική σημασία τις ώρες γυμναστικής μας, είτε είναι απλή, είτε πιο απαιτητική όπως για παράδειγμα το crossfit.


Αθλητικά  παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ

Σχεδιασμένο για να γίνει το official shoe of fitness, το Nano X1 συνδυάζει την άνεση ενός παπουτσιού για τρέξιμο, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά ενός ανώτερου training shoe που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του fitness. Είτε πρόκειται για HIIT, bootcamp, cardio, dance, boxing ή λειτουργική προπόνηση, το Nano X1 σχεδιάστηκε για να μπορεί να σε υποστηρίζει στα πάντα!
 

Αν έχεις την δυνατότητα να τα δοκιμάσεις, τότε οι παρακάτω λέξεις, αν τις έχεις κατά νου θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή: υποστήριξη, εφαρμογή, σταθερότητα, άνεση. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου, έχει φυσικά και η άθληση που επιλέγεις να κάνεις. Αν για παράδειγμα αγαπάς το περπάτημα, τότε ένα ‘’ελαφρύ’’ αθλητικό, με αντικραδασμική προστασία στο πίσω κυρίως μέρος και στρογγυλοποιημένο μπροστά για να κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος σε ολόκληρη την επιφάνεια του πέλματος, θα είναι ιδανικό.

Πολύ περισσότερη σημασία, θα πρέπει να δώσεις στην επιλογή των παπουτσιών που φοράς για το τρέξιμο σου. Υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες μάλιστα, τις οποίες θα αναφέρουμε και παρακάτω. Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, το πόδι μας δέχεται πίεση 2 με 3 φορές το βάρος μας. Δηλαδή αν είμαστε 80 κιλά τότε το πόδι δέχεται πίεση 160 με 240 κιλά. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρέπει να υπάρξει η ανάλογη προστασία. Τα δυο βασικά είδη παπουτσιών για τρέξιμο, είναι τα παπούτσια για τρέξιμο σε δρόμο (road running shoes) που είναι ελαφριά και μαλακά, ειδικά σχεδιασμένα να απορροφούν τους κραδασμούς που προκαλούνται όταν τρέχουμε σε σκληρές, επίπεδες επιφάνειες. Από την άλλη τα παπούτσια για τρέξιμο σε μονοπάτια (trail running shoes) είναι ιδανικά όταν τρέχουμε σε μια διαδρομή που έχει πέτρες, λάσπη και λακκούβες. Η σκληρή εξωτερική τους σόλα θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση στο χώμα, ενώ ταυτόχρονα θα υποστηρίξουν και θα προστατεύσουν το πέλμα.


Αθλητικά  παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ

Το Nano X1, ενώ αρχικά δημιουργήθηκε  για να καλύψει τις απαιτήσεις των CrossFit αθλητών, με την πάροδο του χρόνου προσαρμόστηκε  στο τοπίο του fitness για να εξυπηρετεί τις αυξανόμενες ανάγκες της ευρύτερης wellness κοινότητας. Το Nano X1, είναι εξέλιξη του δημοφιλούς training shoe, καθώς είναι σχεδιασμένο να είναι τόσο ευέλικτο όσο ο πιο παθιασμένος λάτρης του fitness, για τον οποίο και δημιουργήθηκε.


Όσον αφορά για μια πιο απαιτητική γυμναστική, όπως είναι το πολυαγαπημένο crossfit, σε αυτήν την περίπτωση, αν και δεν υπάρχουν παπούτσια με συγκεκριμένες προδιαγραφές, καλό είναι να διαλέξετε κάποιο με καλή απορρόφηση κραδασμών και να έχει υλικά αντοχής, κυρίως στο πάνω μέρος του.

Οι σόλες είναι επίσης ένα σημείο που αξίζει να δώσεις περισσότερο χρόνο και έρευνα, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο άθλησης που έχεις επιλέξει. Το σίγουρο είναι πως οι κορυφαίες εταιρείες αθλητικών παπουτσιών, μέσα στα χρόνια έρευνας και πειραμάτων που διαθέτουν, έχουν να σου προσφέρουν επιλογές που θα κάνουν την γυμναστική σου απολαυστική και πιο ασφαλή.

Πηγή: .allyou.gr