Μια δροσιστική μακαρονάδα με παντζάρια και σάλτσα ροκφόρ από τον Άκη Πετρετζική.
Τα υλικά που χρειαστούν για την εκτέλεση της συνταγής θα δούμε παρακάτω αναλυτικά.
Υλικά
- 600 γρ. παντζάρια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. σπαγγέτι, με παντζάρι
Για τη σάλτσα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 150 γρ. ροκφόρ, ή blue cheese
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. ροκφόρ
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- θυμάρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε 6 κομμάτια, χωρίζουμε τα φύλλα του και τα βάζουμε στο ταψί.
- Κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο ταψί.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τη ρίγανη και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά να συμπυκνωθεί.
- Προσθέτουμε το ροκφόρ τριμμένο ή σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αν έχει δέσει πολύ η σάλτσα τότε προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα σπαγγέτι.
- Σερβίρουμε με τα λαχανικά από το ταψί, κομμάτια από το ροκφόρ, ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.
Ο χρόνος που θα σας πάρει για την εκτέλεση της συνταγής αυτής είναι 20′, και οι μερίδες που θα βγουν είναι για 6-8.