Μακαρονάδα με παντζάρια και σάλτσα ροκφόρ

Μια δροσιστική μακαρονάδα με παντζάρια και σάλτσα ροκφόρ από τον Άκη Πετρετζική.

Τα υλικά που χρειαστούν για την εκτέλεση της συνταγής θα δούμε παρακάτω αναλυτικά.

Υλικά

  • 600 γρ. παντζάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. σπαγγέτι, με παντζάρι

Για τη σάλτσα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 150 γρ. ροκφόρ, ή blue cheese
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. ροκφόρ
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα παντζάρια σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε 6 κομμάτια, χωρίζουμε τα φύλλα του και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τη ρίγανη και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά να συμπυκνωθεί.
  • Προσθέτουμε το ροκφόρ τριμμένο ή σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αν έχει δέσει πολύ η σάλτσα τότε προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα σπαγγέτι.
  • Σερβίρουμε με τα λαχανικά από το ταψί, κομμάτια από το ροκφόρ, ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.

Ο χρόνος που θα σας πάρει για την εκτέλεση της συνταγής αυτής είναι 20′, και οι μερίδες που θα βγουν είναι για 6-8.