Στέλλα Ντούβλη :Ο χώρος της Ιατρικής είναι μακρύς , απαιτητικός

Η κα. Στέλλα Ντούβλη δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, δεδομένου ότι χρόνια τώρα έχει μια διακεκριμένη πορεία στον χώρο της ιατρικής, αφού είναι μια από τις πιο γνωστές αναισθησιολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Κα. Ντούβλη είστε μια από τις πιο γνωστές και διακεκριμένες Αναισθησιολόγους. Πόσα χρόνια ασχολείστε με την Ιατρική και τι σας ώθησε να επιλέξετε αυτή την ειδικότητα;

Φοίτησα στην Ιατρική Αθηνών 1974-1980. Ασχολούμαι ενεργά ως Ιατρός Αναισθησιολόγος σαράντα (40) χρόνια. Η επιλογή της Ειδικότητάς μου βασίσθηκε κυρίως στην αναγκαιότητα συνύπαρξης πολλαπλών επιπέδων γνώσεων, δεξιοτήτων, άμεσης δράσης αλλά και άμεσου αποτελέσματος, συνεργασίας. Ήμουν πάντα της πράξης, δράσης και όχι της θεωρίας.

Είστε μια δραστήρια επαγγελματίας. Αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας;

Αναμφισβήτητα δεν αφιερώνω στον εαυτό μου τον μέσο χρόνο που εννοεί ίσως μια γυναίκα (στην οικογένεια όμως απλόχερα…). Αυτό όμως αν το αναλύσει κανείς προκύπτει από τις επιλογές μου.

Η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω στις ζωές όλων τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού άλλαξε η καθημερινότητα μας. Εσάς σε ποιο βαθμό σας επηρέασε;

Ο Αναισθησιολόγος βίωσε την πρώτη γραμμή του επιθετικού μετώπου του covid 19. Δεν είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε συνθήκες δύσκολες. Είμαστε εκπαιδευμένοι και για αυτό. Σίγουρα βέβαια επηρέασε την ζωή Όλων μας. Προσωπικά δεν σταμάτησα και εγώ όπως και όλοι οι Συνάδελφοι μου να εργαζόμαστε επίπονα, υπεύθυνα, αγχωτικά κυρίως για τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας και νοιώθαμε την ευθύνη προστασίας των από τον covid 19. Σίγουρα δεν με επηρέασε αρνητικά. Αντίθετα. Με δυνάμωσε ο αποτελεσματικός προσωπικός και συνολικός αγώνας, απόλαυσα την οικογενειακή συνύπαρξη που έχει τα θετικά της στοιχεία.

Τα επόμενα σχέδια σας σε επαγγελματικό επίπεδο;

Οργανώνω το Αναισθησιολογικό Τμήμα όσο καλύτερα μπορώ με την βοήθεια των εξαίρετων Συνεργατών που έχω. Άλλωστε δεν έχω την ουτοπία μεγάλων οραμάτων πλέον καθόσον η αντίστροφη μέτρηση της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης δεν είναι πάρα πολύ μακριά.

Θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον χώρο της Ιατρικής


Όπως έλεγα και στα παιδιά μου (και εκ του αποτελέσματος επιτυχώς) η επιλογή του αντικειμένου σπουδών τους, πρέπει να ικανοποιεί το μυαλό και την ψυχή. Ο χώρος της Ιατρικής είναι μακρύς , απαιτητικός. Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί κάποιος να ασκεί την Ιατρική Επιστήμη αν δεν αγαπά πολύ τον Συνάνθρωπο, αν δεν τον αγγίζει ο ανθρώπινος πόνος.

Η κα. Ντούβλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών- ειδικότητα Αναισθησιολογίας Θεραπευτήριο ‘’Ευαγγελισμός’’ και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989.

Εργάσθηκα σε Ιδιωτικές Κλινικές των Αθηνών, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Λάτρης του ΕΣΥ, το υπηρετώ πιστά από το 1987 σε θέσεις ΕΒ΄

Γ.Ν.Τρικάλων(1986-1987), ΕΑ’ Γ. Ν. Καρδίτσας(1987-1997) και Γ.Ν. Τρικάλων

(1997-1999), Αναπληρωτού Διευθυντού του Αναισθησιολογικού Τμήματος

Γ. Ν .Τρικάλων(1999-2007), Υπευθύνου Διευθυντού του Τ.Ε.Π. (2008-2010),

Υπευθύνου Διευθυντού του Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου

του Γ. Ν. Τρικάλων από το 2011 μέχρι σήμερα.

Έχει εξειδικεύσεις στην Αλγολογία με άδεια του ΚΕΣΥ-Υουργείου Υγείας ως  Honorary Registrar   στο Hammersmith Hospital, Πανεπιστήμιο Λονδίνου – Royal

Postgraduate Medical School, Νοσοκομεία  St’ Thomas and Charing Cross , Queen Charlotte’s  and  Chelsea of London (1990-1991) και εξιδείκευση στην Επείγουσα Ιατρική Πληθώρα Μετεκπαιδεύσεων σε Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία της Ελλάδας, Ευρώπης και Η.Π.Α.

Κλινική και Διοικητική Εμπειρία   σε θέσεις ευθύνης πολλών χρόνων.

Μέλος της Τριμελούς Εξεταστικής Επιτροπής  Ειδικότητας Αναισθησιολογίας με έδρα την Λάρισα, μέχρι και σήμερα. Δημοσιεύσεις, Ανακοινώσεις Εργασιών, Προεδρεία σε Συνέδρια, Διαλέξεις, Ερευνητικά Προγράμματα, Οργανώσεις Συνεδρίων, Μέλος Επιστημονικών Επιτροπών,  συμμετοχή σε περισσότερα από 150 Συνέδρια Ελληνικά και Διεθνή, Εκπαιδευτικό Έργο.