Νίκη Φωτοπούλου: Η σωματική και ψυχική μας ευεξία το καλύτερο δώρο για τον εαυτό μας

Η Νίκη Φωτοπούλου ασχολείται με την ιατρική πολλά χρόνια και είναι μια από τις πιο καταξιωμένες μικροβιολόγους και βιοπαθολόγους των Τρικάλων. Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να εισέλθει στον χώρο της ιατρικής αισθητικής με επιτυχία!

Μιλώντας στο “trikalalife”  στάθηκε στους λόγους που την οδήγησαν να … πάει ένα βήμα παρακάτω, αλλά και στη σημασία που έχει να φροντίζουμε τον εαυτό μας, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά.

Ασχολείστε με την ιατρική πολλά και πρόσφατα αποφασίσατε να εισέλθετε στο χώρο της ΙΑΤΡΙΚΗΣ αισθητικής . Τι σας ώθησε σε αυτό;

H αγάπη μου για το αντικείμενο. Η φροντίδα του εαυτού μας αποτελεί τη βάση της ψυχοσωματικής μας υγείας. Και τι καλύτερο από ένα χώρο με τη σφραγίδα της ιατρικής φροντίδας αλλά και το χάδι του κέντρου αισθητικής. Ήταν ένα στοίχημα για μένα και πιστεύω ότι το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Πόσο σημαντικό είναι να ασχολούμαστε να προσέχουμε τον εαυτό μας;

Η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής μας ευεξίας είναι ότι καλύτερο έχουμε να δώσουμε στον εαυτό μας. Η αισθητική ιατρική βοηθά στην βελτίωση της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό μας. Βελτιώνεται έτσι το νευροψυχιατρικό, ενδοκρινολογικό και ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Όλα είναι μία αλυσίδα.

Οι Τρικαλινές και οι Τρικαλινοί αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους;

Αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους. Αυτό φαίνεται από το πόσα άτομα ασκούνται καθημερινά, την κατανάλωση προϊόντων ομορφιάς, τις επισκέψεις σε χώρους αισθητικής.

Είστε μια δραστήρια επαγγελματίας. Αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας;

Ναι, όσο μπορώ. Και όσο περισσότερο εργάζομαι, τόσο περισσότερο νιώθω την ανάγκη να ανταμείψω τον εαυτό μου με μια περιποίηση ή σωματική θεραπεία. Φροντίζουμε το σώμα μας για να μπορέσει και εκείνο με τη σειρά του να ανταποκριθεί στην πίεση της εποχής μας.

Τα επόμενα σχέδια σας σε επαγγελματικό επίπεδο;

Προσπαθώ να γίνομαι όσο μπορώ καλύτερη στην δουλειά μου. Να ενημερώνομαι και να εξοπλίζω τον επαγγελματικό μου χώρο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Οι εξελίξεις τρέχουν και πρέπει να είμαστε συντονισμένοι και εμείς.