Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου

Φτιάξτε τους πιο νόστιμους Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου που έχετε δοκιμάσει!!

Χρόνος Εκτέλεσης 30′ Χρόνος Ψησίματος 1 ώρα Δυσκολία Εύκολο Κομμάτια 20

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 6 φύλλα δυόσμου
  • λίγο μαιντανό
  • 1 αυγό
  • 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 1 κτσ μπέικεν πάουντερ
  • 100 γρ κεφαλοτύρι 
  • 5 κτσ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε 4 μέτριες μελιτζάνες και αφού τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι τις ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 250 c.
  2. Kόβουμε τα κρεμμύδια , τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα, τις σκελίδες σκόρδου , τα φύλλα δυόσμου και  τον μαιντανό σε μικρά κομμάτια.
  3. Αφού ψηθούν οι μελιτζάνες τις καθαρίζουμε καλά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά .
  4. Τα ενσωματώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  5. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε 1 αυγό μαζί με το μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα) και το πολτοποιούμε.
  6. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αφού το πολτοποιήσουμε και προσθέτουμε μια κούπα φρυγανιά, 1 κτσ μπέικεν πάουντερ και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  7. Το ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και θα αρχίσει να σφίγγει.
  8. Μόλις γίνει σφιχτό προσθέτουμε και τις 5 κτσ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  9. Στην συνέχεια παίρνουμε κάθε φορά στο χέρι μας μια ποσότητα και την βάζουμε μέσα στο ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα.
  10. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C.
  11. Μόλις ψηθούν οι μελιτζανοκεφτέδες είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε .
  12. Τόσο νόστιμοι που θα τους φτιάχνετε συνέχεια!!

Καλή σας επιτυχία!!! 

Δείτε το βίντεο:

#Eggplants #μελιτζανοκεφτέδες
Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου “Tύφλα να έχει το κρέας” – The best Eggplant Patties- Live Kitchen

Πηγή: live-kitchen.gr