Υψηλές θερμοκρασίες και σκύλος

Οι υψηλές θερμοκρασίες απειλούν την υγεία του σκύλου μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σκύλος μας δεν θα μας πει ότι υποφέρει. Είναι δική μας ευθύνη να τον προστατέψουμε και να τον φροντίσουμε. Στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, καλό είναι να έχουμε τον σκύλο μας μέσα στο σπίτι, σε δροσερό μέρος και με 24ωρη πρόσβαση σε δροσερό νερό. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να τον βοηθήσουμε να περάσει με ασφάλεια και αυτό το καλοκαίρι:

Ιδρώνει ο σκύλος; Ο σκύλος μας ιδρώνει από τα πατουσάκια του και λαχανιάζει με την γλώσσα έξω, καθώς προσπαθεί από το στόμα να ρίξει την θερμοκρασία του.

Αυτοκίνητο Στο αυτοκίνητο έχουμε air-condition και σκίαστρα στα τζάμια. Αν ακούμε τον σκύλο μας να λαχανιάζει σημαίνει ότι κάνει πολύ ζέστη για αυτόν και είναι επικίνδυνο για την υγεία του. Δεν αφήνουμε ποτέ τον σκύλο μας μέσα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Σε 10 μόνο λεπτά, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να ανέβει 20 βαθμούς και ο σκύλος μας κινδυνεύει να πάθει εγκεφαλικό ακόμα και όταν το αμάξι είναι υπό σκιά και με τα τζάμια μισάνοιχτα.

Βόλτα


Στη βόλτα δεν ξεχνάμε ότι τα πατουσάκια του σκύλου μας είναι ευαίσθητα και η υψηλή θερμοκρασία της ασφάλτου μπορεί πολύ γρήγορα να τους κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά. Σκεφτείτε ότι όταν έχει 26 βαθμούς Κελσίου, η άσφαλτος μπορεί να φτάσει τους 60 βαθμούς. Περπατάμε πάντα σε σκιά, έχουμε μαζί μας νερό, βγαίνουμε νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, προτιμάμε να περπατάμε σε κάποιο πάρκο, σε γκαζόν και αποφεύγουμε την άσφαλτο.

Τρέξιμο


Δεν τρέχουμε με τον σκύλο μας όταν η μέρα έχει υψηλές θερμοκρασίες. Ο σκύλος μας δεν θα μας πει ότι δεν το αντέχει αλλά θα τρέξει μέχρι τελικής πτώσεως.

Παραλία


Φροντίζουμε να είναι σε σκιά, να έχει νερό να πιει και να μπορεί να ξαπλώσει σε κάποιο δροσερό υπόστρωμα ή πετσέτα, όχι απευθείας στην καυτή άμμο.

Καλό και ασφαλές καλοκαίρι σε όλους!

Πηγή :Knowyourdog. gr