Οι 5 καλύτερες παραλίες του Πηλίου για να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι

Καλοκαίρι σημαίνει Ελλάδα κι ακόμα κι αν δε θέλετε να ταξιδέψετε με πλοίο, δεν είναι λίγοι οι προορισμοί στη χώρα μας που ενδείκνυνται για αξέχαστα road trips, «κόβοντας» την ανάσα χάρη στην ανυπέρβλητη ομορφιά τους. Κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω στον χάρτη και φτάνοντας κοντά στην πόλη του Βόλου, εντοπίζεται το ονειρικό Πήλιο που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες ανά τα καλοκαίρια. Τέσσερις εποχές, ένας προορισμός που αφήνει την υπογραφή του στη λίστα με τους must ορεινούς τόπους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ξεχωρίζει τόσο για την απέραντη ομορφιά του όσο και για τις μοναδικές, local γεύσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Για όλους εσάς τους αθεράπευτους travel lovers, συγκεντρώσαμε τις κορυφαίες παραλίες του Πηλίου, που φέτος το καλοκαίρι θα αποτελέσουν μονόδρομο και θα απογειώσουν τις αισθήσεις σας!

Μυλοπόταμος

milop1.jpg

Λίγοι είναι αυτοί που δε γνωρίζουν την παραλία του Μυλοπόταμου, μιας και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σε ολόκληρο το Πήλιο. Συνδυάζοντας τα «άγρια» στοιχεία της φύσης με τη natural γοητεία και τον ανεπιτήδευτο ρομαντισμό, ο Μυλοπόταμος φιγουράρει στη λίστα με τους top προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Η παραλία «σχίζεται» από ένα βράχο που καταλήγει μέσα γαλαζοπράσινα νερά της, ενώ η χρυσαφένια άμμος συμπληρώνει το μαγευτικό σκηνικό, το οποίο δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από παραμύθι.

Good to know: Το κοντινότερο χωρίο από τον Μυλοπόταμο είναι η Τσαγκαράδα, την οποία αξίζει να επισκεφθείτε και να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και να περπατήσετε στα λιθόστρωτα καλντερίμια του τόπου.

Άγιος Ιωάννης

pilio-agiosiwannis.jpg

Ο Άγιος Ιωάννης είναι μια ακόμη μαγευτική και κοσμοπολίτικη παραλία του Πηλίου. Αφεθείτε στην εξωτική αύρα που κατακλύζει τον τόπο, θαυμάστε τα κατάφυτα βουνά, τους σκουρόχρωμους βράχους και κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό! Ιδανική παραλία για οικογένειες, δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες της και αποτυπώνει με τον πιο ονειρικό τρόπο τη μεθυστική αύρα του καλοκαιριού.

Good to know: Εάν είστε λάτρεις των extreme sports, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποιο θαλάσσιο στη συγκεκριμένη παραλία, η οποία ενδείκνυται για τέτοιοι είδους δραστηριότητες.

Άγιοι Σαράντα

maxresdefault-mKyj2.jpg

Μια παραλία που δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει από αυτήν εδώ τη λίστα. Παρόμοια φιλοσοφία ως προς την ομορφιά συνεχίζεται και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Κάτω από τα καταπράσινα βουνά, τα νερά της θάλασσας αντανακλούν της ακτίνες του ήλιου, ενώ τα τοπικά ταβερνάκια προσφέρουν απερίγραπτες γεύσεις που εκφράζουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, εξιτάρωντας τον ουρανίσκο σας.

Good to know: Το όνομα της παραλίας οφείλεται σε ένα εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί κοντά. Plus, θα συναντήσετε τον «Καλόγερο» -έναν μεγάλο βράχο ιδανικό για όσους αγαπούν τις βουτιές!

Χορευτό

showphoto.jpg

Άλλη μια φορά που αποδεικνύεται πως η ομορφιά της Ελλάδας μας δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλους τόπους, ακόμα και με τους πιο εξωτικούς. Εκτός από τις βουτιές στα καταγάλανα νερά, σε περίπτωση που βρεθείτε εκεί, αφήστε το μυαλό σας να καθαρίσει από τους γρήγορους, αστικούς ρυθμούς, αγναντεύοντας την απέραντη θέα ολόκληρου του τόπου.

Good to know: Η Ζαγορά, η οποία βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής», είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του Πηλίου, με υπέροχα ταβερνάκια, ντόπια, «ζεστή» φιλοξενία και πολυτελή resorts. Μια επίσκεψή σας εκεί επιβάλλεται!

Νταμούχαρη

shutterstock-261941870-yFFtC.jpg

Η μοναδικής ομορφιάς παραλία της Νταμούχαρης είναι ένας private παράδεισος, που αξίζει να εξερευνήσετε σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ήδη. Συγκεκριμένα, είναι προσβάσιμη μόνο από ένα μαγευτικό μονοπάτι στο χωριό της Τσαγκαράδας, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή και ανεπανάληπτη. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, περπατήστε στα σοκάκια της περιοχής και νιώστε τον «παλμό» της, αφήστε την ψυχή σας να γεμίσει με φως και ζωντάνια και γυρίστε στην πόλη με γεμάτες μπαταρίες.

Good to know: Προτιμήστε τα χαμηλά και κλειστά παπούτσια στις βόλτες σας, ώστε να μη δυσκολευτείτε στα πέτρινα σοκάκια. Επίσης, πάνω στον λόφο της Νταμούχαρης υπάρχει το περίφημο αρχοντικό Cleopatra’s Miramare, το οποίο αποτυπώνει την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.

Feel the summer magic!

Πηγή:glow.gr