Τα καλοκαιρινά φρούτα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση και ανεμελιά. Το ξέρεις και το έχεις ζήσει. Βέβαια, φέτος το καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Χρειάζεται να είσαι λίγο πιο προσεκτική και να φροντίζεις εκτός από το δέρμα και τη διατροφή σου και την υγεία σου. Το ανοσοποιητικό σου σύστημα πρέπει να είναι στα καλύτερα του. Για αυτό, σήμερα σου συγκεντρώσαμε τα καλοκαιρινά φρούτα που θα το ενισχύσουν άμεσα και γευστικά! 

Ακτινίδιο
Καταπράσινο και αρκετά δροσιστικό! Η βιταμίνη C, που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα και τα αντιοξειδωτικά του σε προφυλάσσουν από τις ενοχλητικές αλλεργίες και την εποχική γρίπη. Μην ξεχνάς και την Βιταμίνη Ε, που στο πράσινο φρούτο κυριαρχεί θωρακίζει την καρδιά σου και μεριμνεί για τη σωστή της λειτουργία.

Κεράσια
Αυτός ο ερωτικός – και κατακόκκινος – καρπός εκτός από τη σιλουέτα φροντίζει και το ανοσοποιητικό σου. Πλούσια σε βιταμίνη C, τα κεράσια αποκτούν σχεδόν φυσικά την ικανότητα να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιώσεις και παθογόνους μικροοργανισμούς. Και να δεν σε έπεισα ακόμα, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ένα μπολ με κεράσια μπορούν να σου προσφέρουν σχεδόν ολόκληρη την ημερήσια ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης. Απολαυστικά νέα;

Φράουλες
Επιμένουμε στο γευστικό κόκκινο και όχι τυχαία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα φλιτζάνι γεμάτο από φρεσκοκομμένες φράουλες αποδίδει περίπου το 60% της ημερήσιας ποσότητας της θαυματουργής βιταμίνης που αυτή την εποχή χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ. Τι θα έλεγες να το συνδυάσεις με λίγο γιαούρτι για ακόμα περισσότερα οφέλη;

Σύκα
Αυτή την εποχή έχουν την καλύτερη τους γεύση. Και τα πολλαπλά οφέλη τους βρίσκονται στο ζενίθ. Εκτός από το ανοσοποιητικό σου σύστημα, παράλληλα θα χαρίσεις στο σώμα σου την απαραίτητη αποτοξίνωση – μετά από μία γεμάτη από διατροφικές ατασθαλίες μέρα, ενώ θα ξεχάσεις μία και καλή τι εστί δυσκοιλιότητα.

Καρπούζι
Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτή την άκρως δροσιστική λίστα! Εκτός από το έντονο χρώμα και γεύση, διαθέτει και κάτι ακόμα: πληθώρα βιταμινών που θέλουν να δυναμώσουν τον οργανισμό σου. Βιταμίνη C, A και κάλιο τρυπώνουν από τη σάρκα του στο σώμα σου και το ανοσοποιητικό σου δεν ήταν ποτέ καλύτερα!

Ντομάτα
Ναι, είναι φρούτο! Η ντομάτα, λοιπόν, πλούσια σε Βιταμίνη C, ενισχύει την αντι-γηραντική και αντι-καρκινική δράση του σώματος σου. Η συγκεκριμένη βιταμίνη, μεταξύ άλλων, κάνει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά και σωστά, βοηθά την απορρόφηση σιδήρου από τις υπόλοιπες τροφές. Δεν πρέπει να λείπει από τη σαλάτα σου. Ούτε για πλάκα.

Βερίκοκα
Η γλυκιά του σάρκα είναι γεμάτη από βιταμίνη Α. Η συγκεκριμένη θρεπτική ουσία μετατρέπει το βερίκοκο σε έναν από τους πιο πολύτιμους σύμμαχους στην προσπάθεια του οργανισμού σου να λειτουργεί σωστά και να εκτελεί επαρκώς τις απαραίτητες λειτουργίες του. Η αντιοξειδωτική του δράση ενισχύεται και από τη βιταμίνη C, την οποία τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ.

Πηγή: