Painting walls: Τα 5 iconic χρώματα που μένουν για πάντα διαχρονικά

Αυτά τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικά οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου και φαίνονται εξίσου υπέροχα σε εξωτερικούς όπως και σε εσωτερικούς χώρους.

To βάψιμο ενός δωματίου με ένα διασκεδαστικό νέο χρώμα μπορεί πραγματικά να αναζωογονήσει τον χώρο σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε το χρώμα βαφής που ταιριάζει στα γούστα αλλά και το κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου, μπορεί να είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολλή σκέψη.

Υπάρχουν αμέτρητα χρωματολόγια που μπορείς να βρεις στα χρωματοπωλεία, αλλά να πάρεις και επιπλέον ιδέες από το Pinterest και το Instagram, τα οποία μπορούν να σε εμπνεύσουν πραγματικά.

Η τέλεια απόχρωση είναι υποκειμενική ή μήπως όχι;

Ήξερες ότι κάθε χρώμα φαίνεται διαφορετικό σε κάθε δωμάτιο με βάση την ποσότητα του φυσικού φωτός που μπαίνει στον χώρο; Έτσι αν βλέπεις ένα δωμάτιο στο Pinterest με το χρώμα της επιλογής σου και προσπαθήσεις να το εντάξεις στο δικό σου δωμάτιο που είναι λιγότερο φωτεινό, η απόχρωση θα μοιάζει τελείως διαφορετική από εκείνη που είδες στη φωτογραφία.

Κάθε χρόνο, μπορεί να διαβάζεις άρθρα που μιλούν για τα χρώματα της εποχής και ποια από αυτά βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα.  Μερικές φορές, ωστόσο, μπορεί να θέλεις να επιλέξεις μια κλασική απόχρωση και όχι μια μοντέρνα.

Τα χρώματα που σου έχω παρακάτω, είναι δημοφιλή εδώ και χρόνια – ή ακόμα και δεκαετίες – και είναι αγαπημένα των σχεδιαστών και των interior designers παγκοσμίως. Αυτά τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικά οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου και φαίνονται εξίσου υπέροχα σε εξωτερικούς χώρους όπως και σε εσωτερικούς. 

Ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβεις…

1.Λευκό

Τι πιο κλασικό από το απόλυτο λευκό; Είναι το χρώμα που τονίζει τη διαχρονική και ευέλικτη σχεδίαση ενός χώρου. Είναι φρέσκο ​, το καθαρό και αποπνέει πολυτέλεια.

2. Μπλε

Από παλιά το μπλε συγκαταλεγόταν στα κλασικά χρώματα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από την αρχαιότητα έως σήμερα το σκούρο μπλε αποδεικνύεται ο βασιλιάς της κομψότητας.

3. Καφέ

Οι γήινες αποχρώσεις πάντα λειτουργούν θεραπευτικά. Σε οποιονδήποτε χώρο κι αν δεις το καφέ θα νιώσεις ηρεμία, ζεστασιά και γείωση.

4. Μαύρο

Θεωρείται το πιο έντονο αλλά συνάμα και πιο επιβλητικό χρώμα. Καθόλου τυχαίο. Το μαύρο αποδίδει μια αίσθηση πολυτέλειας, κύρους και μυστικισμού. 

5. Sea side

Εάν θέλεις να φέρεις την sea side αίσθηση στο σπίτι σου, το τιρκουάζ είναι το απόλυτο χρώμα . Η γαλήνη της θάλασσας και της αύρας που φέρνει το κύμα, μπλέκονται με το μπλε του ουρανού και το λευκό δημιουργώντας ένα χρώμα που ακροβατεί άλλοτε στο καθαρό μπλε ρουά και άλλοτε στο πράσινο των νερών του Ιονίου. Όπως και να το επιλέξεις αποτελεί ένα από τα πιο ταξιδιάρικα χρώματα…

Πηγή:queen.gr