Οι κρυμμένοι ”θησαυροί” της Ηπείρου που πρέπει να ανακαλύψεις

Μόλις λίγα χιλιόμετρά από την Λούτσα της Πρέβεζας βρίσκεται το χωριό Βαλανιδόραχη ή Βαλανιδόρραχη στο οποίο βρίσκονται ΄΄κρυμμένες΄΄ οι πιο ωραίες παραλίες της Ηπείρου που ξεχωρίζουν τόσο για την απέραντη ομορφιά αλλά τόσο για τα γαζοπρασινά νερά τους.

Σου προτείνομε 3 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς αν βρεθείς στην περιοχή.

Η παραλία Αλωνάκι

Είναι μια πανέμορφή και μεγάλη παραλία με κρύα και γαλαζοπρασινά νερά, η οποία θεωρείται και προστατευόμενο μέρος διότι από την πάνω πλευρά έχει πολλά δέντρα. Δεν είναι οργανωμένη παραλία ωστόσο υπάρχει μια καντίνα.

Η παραλία της Σκάλας

Η παραλία της Σκάλας είναι μία από τις πιο όμορφές παραλίες της περιοχής. Το χρώμα των νερών θυμίζει πισίνα και τα βράχια με τα δέντρα χαρίζουν ένα μαγευτικό θέαμα στους επισκέπτες. Εκεί θα αντικρίσετε επίσης μερικά ιστιοφόρα που είναι λίγο πιο μέσα. Για να κατεβείτε κάτω στην παραλία θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα σύντομο μονοπατάκι και στη συνέχεια να κατεβείτε γύρω στα 35 σκαλιά.

Ο όρμος του Οδυσσέα ή αλλιώς όπως την λένε οι ντόπιοι Κερέντζα

Πρόκειται για έναν όρμο όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ελεύθερο camping και υπάρχουν και πολλά σταθερά τροχόσπιτα, και δύο μόνιμες καντίνες.

Αν πεινάσετε και θέλετε να φάτε μπορείτε να επισκεφθείτε το διπλανό χωριό την Τσουκνίδα στο οποίο βρίσκεται ένα εξαιρετικό ταβερνάκι με απίστευτη θέα και πολύ νόστιμο και παραδοσιακό φαγητό την Καλλί-θεα. Ένα ήσυχό μέρος που μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακά φαγητά ενώ παράλληλα μπορείς να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα από την απίστευτη θέα που σου προσφέρει ο χώρος αυτός. Επίσης η ευχάριστη διάθεση των καταστηματαρχών και του προσωπικού σε κάνει να νιώθεις οικεία και αυτό δημιουργεί ένα κλίμα φιλικό και σε κάνει να νιώθεις δικό σου τον χώρο.

Δείτε επίσης….

Αν είστε λάτρεις των σπορ θα πρέπει να επισκεφθείτε τις Πήγες του Αχέροντα που βρίσκονται στην Γλυκή όπου μπορείτε να κάνετε rafting, ιππασία, παρά πέντε κ.α.