Φωτιά Αττική: Συγκινητικές προσπάθειες για προστασία των πυρόπληκτων ζώων

Ακόμα και την ώρα που οι φλόγες τύλιγαν μεγάλο μέρος της Αττικής, που περιουσίες και κόποι ζωής καταστρέφονταν από τη μια στιγμή στην άλλη και ανθρώπινες ζωές κινδύνευαν, η ανθρωπιά δεν χάνεται.

Απόδειξη ότι μέσα σε λίγες ώρες στήθηκε ολόκληρος χώρος για τα πυρόπληκτα ζώα από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής στο Γαλάτσι. Πρόκειται για το παλιό λατομείο της ΑΣΤΗΡ ΛΑΤΟ Α.Ε. που σήμερα σφύζει κόσμο -εθελοντές, γιατρούς, πολίτες. Όλοι τους – με όποιον τρόπο μπορούν – συνδράμουν για τη βοήθεια πυρόπληκτων ζώων. 

image00002.jpeg

«Το κυριότερο είναι ότι από το πρωί που ξεκίνησε αυτή η δραστηριότητα στην κυριολεξία εκατοντάδες εθελοντές έχουν προσέλθει στο χώρο, όπου υπάρχει περίθαλψη και φροντίδα των πυρόπληκτων ζώων. Έχουμε κτηνίατρους και εκπαιδευτές σκύλων, όλο το υλικό που χρειάζεται για την μέριμνά τους και δεν υπάρχει περιορισμός στη χωρητικότητα. Όσοι εθελοντές έχουν μαζέψει δεσποζόμενα ζώα μπορούν να τα φέρουν στον χώρο και οποιοσδήποτε χρειάζεται το οτιδήποτε μπορεί να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου στο 2102143300», λέει στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος. 

Και προσθέτει:  «Να γνωρίζουν και οι πυρόπληκτοι πολίτες που έχουν χάσει τα ζώα τους ότι σε εμάς μπορούν να έρθουν να τα αναζητήσουν. Στις πρώτες δύο ώρες βρήκαν καταφύγιο πάνω από πενήντα σκύλοι και γάτες και ο αριθμός όλο και μεγαλώνει. Δεν έχουμε μέχρι τώρα ζωάκια που έχουν εγκαύματα, αλλά υπάρχουν όλες οι υποδομές χάρη στις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και τέτοιων περιστατικών. Αρκετά από τα ζώα που έχουμε δυστυχώς δεν είναι τσιπαρισμένα και έτσι είναι δύσκολο να βρεθούν οι ιδιοκτήτες. Για όσα είναι θα τους αναζητήσουμε. Όλα τα ζώα θα λάβουν την φροντίδα που χρειάζονται  μέχρι να επιστρέψουν με ασφάλεια είτε στο καταφύγιο τους είτε στις οικογένειές τους ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν να δοθούν γιατί όχι και για υιοθεσία».

Μπορεί τα ζωάκια έως τώρα να μην έχουν εγκαύματα, αλλά εμφανίζουν μεγάλο στρες.  «Ψυχολογικά είναι σε άσχημη κατάσταση. Είναι τρομαγμένα και φοβισμένα. Όμως, θέλω να επαναλάβω, ότι υπάρχουν οι δομές να μας φέρουν όποιο σκύλο ή γάτα έσωσαν από τις πληγείσες περιοχές. Γι’ αυτό και επιδιώκουμε την δημοσιοποίηση για να γνωρίζουν οι εθελοντές, οι πολίτες που πήγαν στις περιοχές όπου καταστράφηκαν από τη φωτιά ότι  μπορούν να τα φέρουν στο παλιό λατομείο της ΛΑΤΟ όπου από το πρωί έχουμε πλημμυρίσει με κόσμο που θέλει να βοηθήσει». 

Πηγή:ethnos.gr