Γέμισε η Αττική νεκρούς πελαργούς – Η έκκληση του ΑΝΙΜΑ

Hκαταστροφή που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν οι φωτιές που μαίνονται σε δεκάδες σημεία στην χώρα μας είναι ανείπωτη. Όχι μόνο αμέτρητες οικογένειες θρηνούν για τις περιουσίες και τα σπίτια τους, αλλά μιλάμε και για μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης και δέντρων αλλά και τόσα νεκρά ζωντανά πλάσματα, ζώα και πουλιά.

Από χτες εντοπίζονται συνεχώς δεκάδες νεκρά πελαργάκια όλα από πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή σε πυλώνες διανομής μέσης τάσης, όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – ΑΝΙΜΑ.

Τα περισσότερα σε Βριλήσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Χαλάνδρι.

Συνήθως δεν σταθμεύουν εκεί, πάνε κατ’ ευθείαν στην παράκτια ζώνη της Αττικής, από Λαύριο μέχρι και Βάρκιζα-Βουλιαγμένη. Αλλά το χάος με τη φωτιά, τους καπνούς, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τα αποπροσανατόλισε τα πουλιά και τους προκάλεσε πανικό.

Ποτέ δεν είχαμε τόσα θύματα καλωδίων μέσα στην Αθήνα.

Μέσα σ’ όλον τον χαμό, τα πελαργάκια περνούν πάνω από τη φλεγόμενη Αττική. Όπως κάθε χρόνο, η πορεία που ακολουθούν είναι η γραμμή από Λαύριο μέχρι Λαγονήσι και μετά από μία μικρή στάση συνεχίζουν για Αφρική. Ζαλισμένα από τους καπνούς περιφέρονται εδώ και λίγες ώρες στα Βριλήσσια, στο Χαλάνδρι, στον Γέρακα και ήδη υπάρχουν αρκετά θύματα από ηλεκτροπληξίες στα καλώδια.

Παρακαλούμε αν εντοπίσετε νεκρό πελαργό στείλτε μας φωτογραφία και στίγμα, για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους πιο επικίνδυνους πυλώνες και να ζητήσουμε από τη ΔΕΔΔΗΕ να τους μονώσει.

Αν εντοπίσετε ζωντανό πελαργό τραυματισμένο, καλέστε μας άμεσα στο 6972664675.

Πηγή:jenny.gr