Αντίπαρος: Κυκλαδονήσι με τα όλα του

Και εκτός των άλλων είναι τίγκα στις παραλίες. Απίστευτο πως ένα τόσο μικρό νησί να έχει τόσες πολλές καταπληκτικές παραλίες. Λοιπόν την Αντίπαρο την έκανε γνωστή στην δεκαετία του ’60 η Αλίκη με την Μανταλένα, και στις μέρες μας το νησί έχει πάρει παγκόσμια δημοσιότητα λόγω Tom Hanks.

Η Αντίπαρος είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Πάρο, είναι ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη γειτονική Πάρο σε ομορφιά, διασκέδαση και ανέσεις, αλλά – ευτυχώς για κάποιους –  δεν αντιγράφει την Πάρο. Έχει δικό της στυλ και δεν επιτρέπει πολυκατοικίες, πλαστική καρέκλα και ακαλαισθησίες.

Και η Πάρος είναι κούκλα, και έχει πολλές υπέροχες μεριές, αλλά η Αντίπαρος είναι το κάτι άλλο. Έχει δική της έντονη προσωπικότητα, µε δυνατά χαρτιά τις φυσικές ομορφιές, τις παρθένες παραλίες µε τις χρυσές αµµουδιές και τα καταγάλανα νερά, το σπήλαιο µε τον αρχαιότερο σταλακτίτη της Ευρώπης, τις θαλάσσιες σπηλιές, το ενετικό κάστρο, τα γραφικά πλακόστρωτα δροµάκια, τους φιλόξενους κατοίκους… και τα διάσπαρτα νησάκια µε παγκόσμιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Η Αντίπαρος είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και σπάνια φυσική ομορφιά. Έχει πανέμορφα χωριά (Άγιος Γεώργιος, Σωρός, Κάμπος κ.α.), έχει Βενετικό Κάστρο, έχει το σπήλαιο της Αντιπάρου, μπορείτε να κάνετε το γύρω του νησιού με καΐκι, να πάτε στο  Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και γενικά το νησί προσφέρει πολλά αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψεις!

Στην Αντίπαρο οι επιλογές για διασκέδαση και βραδινή έξοδο είναι πολλές, καθώς τα τελευταία χρόνια το νησί έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Από χαλαρό ποτό σε κάποιο από τα πολυάριθμα μπαρ μέχρι χορό στη θρυλική ντίσκο La Luna έως το πρωί, η νυχτερινή ζωή της Αντιπάρου ικανοποιεί όλα τα γούστα! Όσον αφορά το φαγητό, στο νησί θα βρεις εξαιρετικά εστιατόρια με νοστιμότατη τοπική κουζίνα.

Πηγή:cosmopoliti.com