Διακοπές στην Ίο

Η Ίος, το νησί του φωτός, βρίσκεται στις νότιες Κυκλάδες και φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή της. Διακοπές στην Ίο σημαίνει διασκέδαση, κέφι και χορός με φόντο εντυπωσιακά κυκλαδίτικα τοπία”, γράφουν κάποια site, αλλά η Ίος δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι το νησί της νεολαίας, των χίπηδων, των ναρκωτικών, του ποτού και του ξενυχτιού. Η Ίος είναι απ’ όλα.

Μην επηρεάζεστε που όλοι δημοσιεύουν φωτογραφίες με την έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού. Μπορεί να ισχύει, αλλά χωρίς τον νεοπλουτισμό και την δηθενιά της Μυκόνου, χωρίς πορτιέρηδες και φουσκωτούς που δέρνουν, χωρίς προκράτηση και ελάχιστη κατανάλωση 200 ευρώ το άτομο. Εδώ τα πράγματα είναι απλά και σχεδόν γνήσια. Η νυχτερινή ζωή της Ίου απευθύνεται στην νεολαία και όχι σε Άραβες μεγιστάνες.

Διακοπές στην Ίο

Η Ίος είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Το νησί έχει δύο πολύ διαφορετικές πλευρές: ΠΛΕΥΡΑ ΠΡΩΤΗ: Είναι ένα πανέμορφο γραφικό κυκλαδονήσι, με χωριά, παραλίες και καλντερίμια. ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί για ξέφρενη νυχτερινή ζωή.

Στα μπαρ και τα κλαμπ της Ίου το κέφι παραμένει αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Το νησί έχει πολλούς πιστούς επισκέπτες που επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι για να διασκεδάσουν σε κάποια από τα πιο γνωστά μαγαζιά των Κυκλάδων, όπως το beach club Far Out στον Μυλοπότα και τη Disco69 στη Χώρα.

Είναι, όμως, γνωστή και για τους γραφικούς οικισμούς, τα υπέροχα φυσικά τοπία, τις διαδρομές και τα αξιοθέατά της. Το νησί διαθέτει, επίσης, μαγευτικές παραλίες, που είναι πόλος έλξης για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και των καταδύσεων. Οπωσδήποτε να δείτε το ηλιοβασίλεμα στη Χώρα της Ίου ή στο Παλαιόκαστρο. Η ομορφιά του κόβει πραγματικά την ανάσα! Για κάποιους μάλιστα, το ηλιοβασίλεμα της Ίου συναγωνίζεται επάξια το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Τι θα φάμε;

Η Ίος έχει καλό φαγητό για όλα τα γούστα, ακόμα και αν το budget σας είναι χαμηλό. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο νησί θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, όπως επίσης εκλεκτά τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές νιώτικες συνταγές, που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες: Νιώτικα τυριά (π.χ. γραβιέρα, σκοτύρι, μυζήθρα), Κρασί Ίου, Θυμαρίσιο μέλι, Τσιμέτια (κολοκυθανθοί με ρύζι), Μάτσι (παραδοσιακές χυλοπίτες), Ρεβιθάδα και ρεβιθοκεφτέδες, Μοσέντα που είναι…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/2UJ1LI8

Πηγή:cosmopoliti.com