Φθινοπωρινές ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού!

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο. Αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου, βάζοντας σε εφαρμογή μερικές όμορφες φθινοπωρινές ιδέες!

Αν θέλεις να βάλεις το σπίτι σου σε φθινοπωρινό mood θα χρειαστεί να αλλάξεις μερικά πραγματάκια στο decor. Ανακάλυψε λοιπόν κομψές φθινοπωρινές ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού!

Χρησιμοποίησε κεριά στη διακόσμηση

κεριά sticks κανέλας
κεριά βιβλία φθινοπωρινές ιδέες διακόσμηση

Τα κεριά είναι ότι πρέπει για να φτιάξεις μια cozy ατμόσφαιρα, η οποία θα σε κάνει να θέλεις να μείνεις στο σπίτι σου! Οι τρόποι για να διακοσμήσεις τα κεριά σου είναι άπειροι! Μπορείς να διαλέξεις απλά κεριά ή διακοσμημένα με διάφορα στοιχεία που θα ενισχύσουν το φθινοπωρινό κλίμα της διακόσμησης!

Στόλισε ανάλογα τα βάζα σου

βάζο αποξηραμένα λουλούδια φθινοπωρινές ιδέες διακόσμηση
βάζο κολοκύθα

Σίγουρα στο σπίτι σου έχεις διάφορα βάζα που το διακοσμείς ανάλογα την εποχή. Τώρα λοιπόν που φεύγει το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να δώσεις αέρα φθινοπώρου στα βάζα σου. Μια καλή ιδέα αποτελούν τα αποξηραμένα λουλούδια που έχουν σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, μια έξυπνη λύση είναι να μετατρέψεις μια κολοκύθα σε βάζο κι έτσι θα έχεις φτιάξει το απόλυτο φθινοπωρινό βάζο!

Διάλεξε ένα φθινοπωρινό centerpiece

βάζο λουλούδια κολοκύθες
ψάθινος δίσκος κολοκύθες τραπέζι

Το διακοσμητικό που θα τοποθετήσεις επάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στην τραπεζαρία είναι κάτι που συνήθως τραβάει την προσοχή. Αν λοιπόν κάνεις μια φθινοπωρινή επιλογή θα βάλεις όλο το δωμάτιο στο κατάλληλο κλίμα. Ένα centerpiece με μικρές κολοκύθες, με φθινοπωρινά λουλούδια αλλά και με πορτοκαλί διακοσμητικά είναι μια τέλεια επιλογή που θα αναβαθμίσει κάθε τραπέζι στο σπίτι σου!

Διακόσμησε με καρό υφάσματα

καρό τραπεζομάντηλο
καρό κάλυμμα κρεβάτι φθινοπωρινές ιδέες διακόσμηση

Αν αναζητάς το κατάλληλο μοτίβο για τα υφάσματα σου για να θυμίζουν φθινόπωρο τότε το καρό είναι η λύση! Είτε σε ένα τραπεζομάντιλο, είτε σε κάλυμμα για τον καναπέ, είτε σε κουβερλί, το καρό μπορεί να δώσει φθινοπωρινές πινελιές στο χώρο, ειδικά στις κατάλληλες αποχρώσεις.

Ομόρφυνε το χώρο με φύλλα

στεφάνι φύλλα φθινοπωρινές ιδέες διακόσμηση
βάζο κίτρινα φύλλα

Τα πορτοκαλί και κίτρινα φύλλα αποτελούν σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου. Εκτός από αυτό όμως, μπορούν να αποτελέσουν ένα τέλειο διακοσμητικό στοιχείο που θα δώσει φθινοπωρινό χρώμα στο σπίτι. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις μικρά κλαδιά με κιτρινισμένα φύλλα σε ένα βάζο, πράγμα που θα δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Εναλλακτικά, μπορείς φτιάξεις ένα στεφάνι από φύλλα και να διακοσμήσεις με αυτό την εξώπορτα σου ή οποιαδήποτε άλλη πόρτα στο σπίτι.

Πηγή:exypnes-idees.gr