Η πιεστική συμπεριφορά στη σχέση- Από την αστρολόγο Μαρία Μιχαήλου

Συχνά μέσα σε μία σχέση ασκείται πίεση, ψυχολογικός πόλεμος και καταστάσεις ακόμα και βίαιης συμπεριφοράς που μειώνουν την προσωπικότητα του ενός εκ των δύο με αποτέλεσμα να υπάρχει άγχος, έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης, μείωση της προσωπικότητάς του, ακόμα και προβλήματα που οδηγούν σε στην ίδια τη σωματική και ψυχική του υγεία από το ίδιο του το ταίρι.

Μέσα στη σχέση και κυρίως στη συμβίωση είναι δυνατό να προκύψουν αφορμές για καβγάδες, ακόμα και για τα πιο ασήμαντα. Εκείνο που ξεχνούν πολύ συχνά οι σύντροφοι που ασκούν ψυχολογική βία, είναι ότι θεωρούν πλέον την σχέση τους δεδομένη και ότι ο άλλος σύντροφος θα είναι εκεί για να υπομένει τα πάντα.

Η ψυχολογική βία μπορεί στην πορεία να καταλήξει σε σωματικής ή ακόμα και σεξουαλική, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνυπάρχει με την σωματική κακοποίηση.


Αστρολογικά, ελέγχεται η Συναστρία αλλά και η προοδευτική Συναστρία τόσο ως προς τον 12ο Οίκο, τον Κυβερνήτη και τις Όψεις που δέχεται όσο και σε αρνητικές όψεις του Κρόνου και του Πλούτωνα του συντρόφου του σε προσωπικούς Πλανήτες, όπως και σε Ωροσκόπο και Κυβερνήτη του.

Συχνά καρμικές σχέσεις βγάζουν δυσκολίες στη συμβίωση και διάθεση επιβολής του ενός συντρόφου στον άλλο και παρ’ ταύτα και τις δυσκολίες που υπάρχουν είναι μακροχρόνιες σχέσεις και εξετάζονται Δεσμοί Σελήνης αλλά και Ανάδρομοι Πλανήτες στη Συναστρία.


Η αστρολογική ανάλυση μπορεί να δώσει προβλέψεις τόσο για τις συμπεριφορές και την ψυχολογία των συντρόφων όσο και για την ίδια τη σχέση αλλά και να δώσει συμβουλές ώστε η ενεργοποίηση αρνητικών όψεων να διοχετευτούν όσο το δυνατόν ποιο ανώδυνα ή με λιγότερο κόστος στη σχέση και στο πρόσωπο που βάλλετε εκείνη την περίοδο.α

Από την αστρολόγο Μαρία Μιχαήλου