Κοτόπουλο γεμιστό, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε μικρά κομμάτια

50 γρ. γραβιέρα ώριμη, τριμμένη

1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα

8 φέτες καπνιστό μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
2Σε ένα μπολ βάζουμε τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα, τη πικάντικη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3Με ένα μαχαίρι, σκίζουμε από τη μία πλευρά το κάθε στήθος κοτόπουλο ώστε να ανοίξει σαν πεταλούδα και το γεμίζουμε το μείγμα των τυριών και της μουστάρδας.
4Τυλίγουμε, όχι πολύ σφιχτά, 2 φέτες μπέικον γύρω από το κάθε γεμιστό φιλέτο με και το καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.
5Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κοτόπουλο να ροδίσει.
6Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.

Πηγή:dimitrisskarmoutsos.gr