Τζίνα Μπέη: Είμαι φτιαγμένη working class

Η Τζίνα Μπέη δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού τα τελευταία χρόνια αποτελεί ορόσημο για το χώρο του design και της διακόσμησης στην περιοχή των Τρικάλων.


Από το 1999 έως και σήμερα ασκεί το επάγγελμα της Μορφολόγου –Διακοσμήτριας διατηρώντας τεχνικό γραφείο, έχοντας εκπληρώσει επιτυχώς πληθώρα έργων στην πόλη μας και όχι
μόνο αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την μελέτη – επίβλεψη και κατασκευή αυτών.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών χώρων της σχολής ΔΗΜΗΤΡΕΛΗ στην Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακές σπουδές του TAMESIDE COLLEGE OF TECHNOLOGY στη μελέτη ξενοδοχειακών μονάδων.


Είναι εκλεγμένο μέλος το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων (από το 2017) και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Εμπόρων Θεσσαλίας (2021). Επίσης, είναι εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων στο ΕΕΔΕΓΕ (Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών).

Κα. Μπέη είστε μια από τις πιο γνωστές διακοσμήτριες των Τρικάλων, δεδομένου απασχολείστε πολλά χρονιά στο χώρο. Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να παραμένετε στην κορυφή;

Ακούγεται κλισέ.. αλλά είναι η πραγματικότητα.. «το πάθος γι’αυτό που κάνεις.». Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να πετύχεις και πιο δύσκολο να παραμείνεις γιατί οι απαιτήσεις είναι περισσότερες αυτές που έχεις από τον εαυτό σου, θέλει τόση δουλειά, που τελικά αν δεν το αγαπάς, αν δεν περνάς καλά με αυτό που κάνεις, τότε θα τα παρατήσεις.. αυτό θα έκανε ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος. Αν κοιτάξουμε τους ανθρώπους που θεωρούνται πετυχημένοι στα μάτια της κοινωνίας, θα δούμε ότι είναι αυτοί που αγάπησαν πραγματικά την δουλειά τους και επέμεναν όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν. Δεν εγκατέλειψαν. Άρα πάθος γι’αυτό που κάνεις και σκληρή δουλειά..

Είστε μια δραστήρια επαγγελματίας, δεδομένου ότι είστε και στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων αλλά και στην Ομοσπονδία εμπόρων Θεσσαλίας Αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό́ σας;

Σε μία τόσο απαιτητική καθημερινότητα που έχει να ανταπεξέλθει ο σύγχρονος άνθρωπος σήμερα, πολύ συχνά ξεχνάμε τον εαυτό μας και τον αμελούμε. Τόσα καθήκοντα, υποχρεώσεις, πολύ γρήγοροι ρυθμοί καθημερινότητας, πολλές ώρες εργασίας την ημέρα. Τόσα ‘πρέπει’, τα οποία δεν χωράνε στο λιλιπούτιο 24ωρο!
Αλλά πάντα με την σωστή οργάνωση βρίσκουμε τον χρόνο να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας και την οικογένεια μας. Άλλωστε πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας για να είμαστε υγιείς ψυχικά και σωματικά και να ομορφαίνουμε τον κόσμο γύρω μας.

Η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω στις ζωές όλων τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού άλλαξε η καθημερινότητα μας. Εσάς σε ποιο βαθμό σας επηρέασε;

Σαφώς και έφερε τα πάνω – κάτω, δεδομένου ότι άλλαξε η καθημερινότητα όλων μας. Το διάστημα αυτό είχε θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα αναθεωρήσαμε πράγματα. Ευτυχώς εκείνη την περίοδο δεν σταματήσανε όλα τα έργα τα οποία είχα σε εξέλιξη έτσι ώστε να περάσω την καραντίνα ανώδυνα κάνοντας πάντα αυτό που αγαπώ.. Είμαι φτιαγμένη working class.. δουλεύω στα κόκκινα οπότε θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα η πλήρης αδράνεια και ο εγκλεισμός…

Τι σχεδιάζετε για το χειμώνα που έρχεται;

Φυσικά η τέχνη δεν σταματάει ποτέ.. επόμενος στόχος είναι η εξέλιξη και η ενημέρωση έτσι ώστε να γίνομαι κάθε φορά και καλύτερη..
Υπάρχουν έργα σε εξέλιξη και νέα έργα καθώς ασχολούμαι με πολλές κατηγορίες.. όπως ανέγερση πολυτελούς κατοικιών μέσα στον χειμώνα, καταστήματα εστίασης παρόλο που ο κλάδος ο συγκεκριμένος χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος, ιατρεία, ανακαινίσεις διαμερισμάτων και διάφορα άλλα..

Θα ωθούσατε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το χώρο της διακόσμησης;

Φυσικά! Είναι ένας υπέροχος κόσμος που συνεχώς εξελίσσεται και δεν έχεις ρουτίνα…! Δεν σας κρύβω ότι όταν ο ένας μου ο γιος μου ανακοίνωσε ότι θα ήθελε στο μέλλον να ακολουθήσει τον κατασκευαστικό κλάδο χάρηκα πολύ.. φυσικά όπως προανέφερα για να πετύχει κανείς στην δουλεία χρειάζεται υπομονή, επιμονή και προπαντός αγάπη για αυτήν έτσι ώστε το πρώτο ¨χαστούκι¨ από τα πολλά που τρώει ο καθένας στο ελεύθερο επάγγελμα να μην τα παρατήσει.. να μπορεί να ελιχτεί και να εξελιχθεί.