Συνταγή για σπιτική πίτσα με σολομό και τυρί κρέμα

Η πίτσα ταιριάζει τέλεια με το Σαββατοκύριακο σου και η συγκεκριμένη… γάντι με τον καιρό. Καλή απόλαυση!

1 ώρα και 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

3
MΕΡΙΔΕΣ

Μέτρια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας καλαμποκάλευρο κίτρινο
  • 1/3 του φλιτζανιού τυρί κρέμα, χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κουτ. της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
  • 4 φέτες κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 85 γρ. κρύο καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
  • Σπρέι μαγειρικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ανακατεύεις 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μαγιά στο μίξερ και το αφήνεις να σταθεί 5 λεπτά. Προσθέτεις το λάδι και το αλάτι στο μείγμα της μαγιάς. Πασπαλίζεις με αλεύρι πάνω από τη μαγιά και ανακατεύεις για ακόμα 2 λεπτά.
  • Ψεκάζεις τη ζύμη με σπρέι μαγειρικής και την μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ. Το καλύπτεις με μια πλαστική μεμβράνη και την τοποθετείς στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Την άλλη μέρα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Ανοίγεις τη ζύμη σε έναν κύκλο πασπαλίζοντας με καλαμποκάλευρο.
  • Ψήνεις τη ζύμη για 5 λεπτά, τη βγάζεις από το φούρνο και απλώνεις από πάνω ομοιόμορφα το τυρί. Πάνω από το τυρί, ρίχνεις την κάπαρη και το κρεμμύδι και ψήνεις για επιπλέον 5 λεπτά.
  • Προσθέτεις το σολομό και πασπαλίζεις με άνηθο. Ψήνεις για 5 λεπτά ακόμη.
  • Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε κομμάτια.

Πηγή:tlife.gr