Τα ουράνια σώματα – Από την Μαρία Μιχαήλου

Κάθε ένα από αυτά τα ουράνια σώματα που ονομάζουμε πλανήτες, αντιπροσωπεύει μια ορμή ή ανάγκη έκφρασης. Κάθε πλανήτης ενεργεί σαν τον διευθυντή (τον λέμε και κυβερνήτη)…ενός τμήματος σε μια πολυάσχολη επιχείρηση. Η επιχείρηση βέβαια, είσαστε εσείς. Έχετε ένα Τμήμα Επικοινωνίας, με «διευθυντή» τον Ερμή, ένα Τμήμα Αγάπης και Εκτίμησης του ωραίου και της ομορφιάς που κυβερνάται από την Αφροδίτη και ένα Τμήμα Αφθονίας, Γενναιοδωρίας και Ανάπτυξης που κυβερνάται από τον Δία. Έτσι όταν νιώθετε την ανάγκη να εκφραστείτε επικοινωνώντας χρησιμοποιείτε τις ιδιότητες του Ερμή σας.

Όταν θέλετε να δείξετε αγάπη, λειτουργείτε την Αφροδίτη σας και όταν είναι η κατάλληλη ώρα για να αναπτυχθείτε, χρησιμοποιείτε το Δία σας.


Ας γνωρίσουμε κάθε πλανήτη ξεχωριστά και ας δούμε τα καθήκοντα που περιλαμβάνονται στη δικαιοδοσία του καθενός από αυτούς. Θα αρχίσουμε από την κορυφή και θα ξεκινήσουμε από το μεγάλο αφεντικό: τον Ήλιο.

 Ο ΗΛΙΟΣ

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται κάποιον επικεφαλή – ένα προϊστάμενο, ένα αφεντικό που παίρνει όλες τις τελικές αποφάσεις. Με άλλα λόγια, ένα Διευθυντή. Ο Διευθυντής της δικής σας επιχείρησης είναι ο Ήλιος. Όπως ο Ήλιος είναι ο πυρήνας του ηλιακού συστήματος, η πηγή της θερμότητας και του φωτός γύρω από τον οποίο όλοι οι άλλοι πλανήτες περιστρέφονται, έτσι ο ‘Ήλιος στον χάρτη σας είναι ο πυρήνας σας, ο λόγος της ύπαρξής σας, ο πραγματικός σας εαυτός. Παρόλο που ο κάθε πλανήτης στον χάρτη σας είναι σημαντικός με τον τρόπο του, όλοι «παίρνουν διαταγές» από τον Ήλιο.
Ο Ήλιος του καθενός έχει τον ίδιο απώτερο σκοπό: να λάμπει. Το σημείο του Ήλιου στο χάρτη σας δείχνει που ακριβώς θέλετε να τα πάτε καλά, που θέλετε να σας εκτιμούν, να σας αγαπούν και να σας φέρονται φιλικά. Ο Ήλιος δείχνει που κρατάτε τα αποθέματα της υπερηφάνειας και της εμπιστοσύνης σας, που φυλάτε την ταυτότητά σας και που ζει το εγώ σας. Ο Ήλιος είσαστε εσείς, στο υψηλότερο σημείο της δημιουργικότητάς σας, απολαμβάνοντας τη ζωή στο μέγιστο. Αν δε χρειαζόταν ποτέ, να κάνετε κάτι που δε θέλετε να κάνετε, αν μπορούσατε να περάσετε την υπόλοιπη σας ζωή κυνηγώντας τις δραστηριότητες που σας δίνουν χαρά, θα πραγματοποιούσατε καθαρά τον Ήλιο σας, χωρίς τα «πρέπει». Για να καταλάβετε καλύτερα πως λειτουργεί ο Ήλιος, σκεφτείτε πως νοιώθετε στα γενέθλια σας, όταν ο ήλιος επιστρέφει στον ίδιο βαθμό με αυτόν που ήταν όταν γεννηθήκατε, δίνοντας σας μια διπλή δόση ηλιακής ενέργειας. Είναι η μέρα σας, μια μέρα που, άσχετα αν το παραδέχεστε ή όχι, αισθάνεστε ότι ο κόσμος θα πρέπει να σας φέρεται σαν να είστε ξεχωριστός. Αυτός λοιπόν είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο Ήλιος μέσα μας συνέχεια. Ο Ήλιος αντιστοιχεί με το χρυσό, τον πλούτο, τα βασιλικά μετάλλια που στολίζουν βασιλιάδες και βασίλισσες. Στο σώμα, ο Ήλιος κυριεύει την καρδιά, την πλάτη και το κυκλοφοριακό σύστημα.
Σε καθημερινή βάση, ο Ήλιος δρα σας ένα «φανάρι», διαφωτίζοντας κάθε κομμάτι του ουρανού που περνά. Ο Ήλιος δείχνει την εστίαση της στιγμής, όπου η προσοχή του κόσμου θα επικεντρωθεί εκείνη την συγκεκριμένη ημέρα. Στην ωριαία αστρολογία, ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την ημέρα, η Σελήνη την ώρα και τα μεσουράνημα τη στιγμή.

Η ΣΕΛΗΝΗ 

Μιλώντας για τη Σελήνη, ας τη γνωρίσουμε καλύτερα. Πρώτα απ’ όλα για «νοιώσετε» τη Σελήνη, πηγαίνετε σε μια παραλία, μια νύχτα που θα έχει πανσέληνο. Αφήστε το βλέμμα σας να παίζει μεταξύ τη Σελήνης και της αντανάκλασης της στο νερό. Όποτε κοιτάτε τη Σελήνη ή την αντανάκλαση που δημιουργεί καθώς γυαλίζει και πλανάται στο νερό, να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και μείνετε ακίνητοι. Εισπνεύσατε καλά, νοιώστε το, και θα έχετε «πάρει» τη Σελήνη. Στην πραγματικότητα, όταν έχει πανσέληνο, είναι δύσκολο να μην κοιτάζει κανείς τη Σελήνη, αφού κατά κάποιο τρόπο μας προκαλεί. Μας υπνωτίζει σιωπηλά, μας κάνει να αναστενάζουμε και μας φέρνει στο νου αναμνήσεις. Είναι η ευαίσθητη εσωτερική πλευρά του καθενός, η πλευρά που κλαίει, φοβάται και ονειρεύεται.
Είναι επικεφαλής του Τμήματος των Συναισθημάτων και προκαλεί τις «διαθέσεις», μια σπουδαία έκφραση για η Σελήνη. Είναι μια πανέμορφη κυρία ντυμένη στα ασημένια, που κάνει κύκλο γύρω από τον πλανήτη μας προστατεύοντας τον στη μηνιαία τροχιά της. Παρατηρούμε την περίπλοκη δύναμή της κατά την παλίρροια, καθώς φωνάζει τον ωκεανό κοντά της και τον στέλνει μακριά. Νιώθουμε την επιρροή της στην άμπωτη και την παλίρροια μέσω των διαρκώς μεταβαλλόμενων διαθέσεων που βιώνουμε, τόσο μαζικά όσο και ατομικά, καθώς εμφανίζεται και εξαφανίζεται, διαγράφοντας την πορεία της γύρω από τη Γη. Στον χάρτη σας έχει τη θέση που αναφέρεται στο ένστικτό σας, τα συναισθήματά σας, τις αναμνήσεις και την ικανότητά σας να εκφράζετε τα συναισθήματά σας. Είναι η απόλυτη θηλυκή ενέργεια, τμήμα της οποίας δείχνει τόσο το πως έχουμε ανατραφεί μέχρι τώρα, όσο και το πως θα ανατραφούμε και στο μέλλον.
Σχετίζεται άμεσα με την μητέρα σας αφού οι πρώτες συναισθηματικές εντυπώσεις του κόσμου δίνονται μέσω του σώματός της κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών που ζείτε μέσα της. Είναι εκείνη η πλευρά του εαυτού σας που αποφασίζει τι είναι και τι δεν είναι ασφαλές, η πλευρά εκείνη που δείχνει πως θα τα καταφέρετε όταν πληγωθείτε, το τμήμα εκείνο που ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα του έξω κόσμου. Η Σελήνη ταιριάζει με το ασήμι, όπως το χρώμα που δημιουργεί.

 ΕΡΜΗΣ

Θυμηθείτε τον Ερμή στην αρχαιότητα, όταν οι Θεοί ήταν επικεφαλείς των υποθέσεων της ανθρωπότητας. Τότε, η ιδιότητα του ήταν αυτή του Αγγελιοφόρου των Θεών και στα καθήκοντά του περιλαμβανόταν να πηγαινοφέρνει μηνύματα μεταξύ των θνητών και των αθανάτων. Παρόλο που ο επίσημος τίτλος του έχει αλλάξει, η δουλειά του παραμένει η ίδια. Τώρα είναι ο επικεφαλής του Τμήματός σας των Επικοινωνιών και παραμένει ένας μεταφραστής που ακόμα πηγαινοφέρνει μηνύματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα είναι γνωστός σαν το εργαλείο που ζητάτε προκειμένου να πάρετε πληροφορίες από έξω. Είναι ο υπολογιστής που δουλεύει μέσα σας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, που συνεχώς σας τροφοδοτεί με δεδομένα σχετικά με τον κόσμο γύρω σας. Οτιδήποτε ξέρει η λογική σας, το ξέρετε εξαιτίας του Ερμή. Είναι εκείνη η πλευρά του εαυτού σας που δείχνει πως θα σκεφτείτε και θα ενεργήσετε και πως θα εκφραστείτε στους άλλους. Θα τον αναγνωρίσετε στον τρόπο που μιλάτε, στον γραφικό σας χαρακτήρα και στον τρόπο που περπατάτε. Ο Ερμής λειτουργεί μέσα από τις ζωτικές αισθήσεις σας και το μυαλό σας και σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τις αντιθέσεις – ανοιχτό και σκούρο, κρύο και ζεστό, πάνω και κάτω. Είναι αυτό που χρησιμοποιείτε όταν συζητάτε, ανταλλάσσετε μια ματιά ή μια χειρονομία ή ερμηνεύετε ένα σύμβολο.
Η ειδικότητα του Ερμή είναι το Εδώ Και Τώρα. Είναι εκείνη η πλευρά σας που ζει αποκλειστικά για το τώρα, ο αυτόματος πιλότος σας, το κομμάτι εκείνο που έχει αποστηθίσει τον κόσμο και μπορεί να κάνει δουλειές ρουτίνας χωρίς να σταματά για να σκεφτεί το πως – συμπεριλαμβανομένου και του ανοίγματος και κλεισίματος των ματιών, της κατάποσης, της απάντησης στο τηλέφωνο ή της γραφής του ονόματός σας.
Στο σώμα, ο Ερμής ενεργεί επίσης σας αγγελιοφόρος – μεταδίδει τα σωματικά μηνύματά σας μέσω της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος, ο «εσωτερικός τηλεφωνικός πίνακας» που αφήνει τα μάτια και τα χέρια σας να συνεργαστούν. Ταιριάζει με το μέταλλο που έχει το όνομά του και αν προσπαθήσετε ποτέ να πάρετε τον υδράργυρο (mercury) από ένα σπασμένο θερμόμετρο, θα σας γίνει ένα αξέχαστο μάθημα πάνω στον Ερμή (Mercury). Επειδή ο Ερμής σας δεν σταματά ποτέ να συλλέγει δεδομένα, αυτά τα μικρά σωματίδια (του υδράργυρου) που προσπαθήσατε τόσο πολύ να μαζέψετε έχουν πάνω τους μερικές δικές τους «πληροφορίες» – φέρνουν λίγο απ’ όλα από αυτά με τα οποία ήρθαν σε επαφή: τρίχες σκύλου, ψίχουλα και κόκκους σκόνης.

 ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ξέρετε για τη θερμότητα που απλώνεται κατά μήκος τους στήθους σας όταν κοιτάτε στο βάθος του δωματίου το σημαντικό έτερον ήμισύ σας να κοιμάται; Το ίδιο συναίσθημα που έχετε όταν κάνετε πίσω από ένα καινούργιο αυτοκίνητο που μόλις αγοράσατε; Έχετε προσέξει πόσο θερμοί και ευτυχισμένοι αισθάνεστε όταν κάποιος σας αφήνει ένα μήνυμα «Σ’ αγαπώ» στον τηλεφωνητή σας; Όλα αυτά οφείλονται στην Κυρία Αφροδίτη, εκείνη την πλευρά σας που περιγράφει πως, τι και γιατί αγαπάτε. Όποτε είστε ευχαριστημένοι, ικανοποιημένοι ή ευτυχισμένοι τόσο ώστε να γουργουρίσετε, είναι η Αφροδίτη που σας κάνει να νιώθετε έτσι. Οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε με τον οποίο έρχεστε σε επαφή προς τα έξω σας κάνει να νιώθετε τόσο καλά εσωτερικά – τότε, αυτό κάνει την Αφροδίτη ευτυχισμένη. Είναι ένα είδος πλανήτη γεμάτο αισθήσεις. Είναι η επικεφαλής του Τμήματός σας της Ευχαρίστησης – όλων των ωραίων πραγμάτων. Δουλειά της είναι να σας παρέχει αγαπημένα πρόσωπα, μέρη και πράγματα. Αν θέλετε σοκολάτα, μουσική, φανελένια σεντόνια ή το άτομο με το οποίο είστε τρελά ερωτευμένοι, η Αφροδίτη σας είναι αυτή που θα σας πει πως να τα αποκτήσετε. Η Αφροδίτη σας δείχνει πως να ενεργείτε όταν προσπαθείτε να προσελκύσετε αυτό που αγαπάτε. Αυτό έχει εφαρμογή ιδιαίτερα στους ανθρώπους. Όταν γίνεστε χαριτωμένοι επειδή θέλετε κάτι, ότι και να είναι αυτό, χρησιμοποιώντας τους τρόπους σας ή φτιάχνοντας τον εαυτό σας προκειμένου να κάνετε τους άλλους να σας προσεγγίσουν, η Αφροδίτη είναι πάλι στη μέση. Της αρέσει να κάνετε πράγματα μαζί με άλλους ή να είστε με κάποιο σύντροφο. Είναι επικεφαλής όλης της συμπεριφοράς που είναι ευχάριστη στους άλλους – της χαλαρής, κοινωνικής κουβεντούλας, της ευγενικής ομιλίας, του χαμόγελου, της αγκαλιάς και των φιλιών. Η Κυρία είναι ειδικός στο να σας κάνει να έλκετε τους άλλους. Εφόσον τα χρήματα είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους τραβάμε τα πράγματα που θέλουμε προς τα εμάς, είναι επίσης επικεφαλής των οικονομικών.
Ο χαλκός είναι το μέταλλο που ταιριάζει στην Αφροδίτη, το μέταλλο που αναμιγνύεται ευκολότερα με τα άλλα μέταλλα, αυτό που ντύνεται στα παστέλ χρώματα – με άλλα λόγια γίνεται ροζ, πράσινο και μοβ – όταν ζεσταίνεται. Ο χαλκός είναι το τέλειο «κράμα μετάλλων» – το οποίο ακούγεται περισσότερο σαν σύμμαχος, έτσι δεν είναι; Σωματικά, η Αφροδίτη συνδέεται με τα αισθητήρια όργανα, τους δέκτες του σώματος. Αυτό είναι λογικό, γιατί αυτά είναι τα σημεία που μας λένε τι είναι καλό και τι όχι.

 ΑΡΗΣ

Ο Αρης είναι ένας σκληρός πλανήτης. Είναι ο επικεφαλής του Τμήματος της Αυτοάμυνας, Επιθετικότητας και Δραστηριότητας. Είναι το ξίφος σας, ο πολεμιστής που σας καλύπτει όταν σας επιτίθενται με οποιοδήποτε τρόπο, η προσωπική σας διμοιρία των ΜΑΤ. Είναι η πλευρά του εαυτού σας που είναι γενναία, θαρραλέα, τολμηρή και ατρόμητη. Περιγράφει πως ενεργείτε όταν είστε τελείως μόνοι σας. Ενδιαφέρεται μόνο για εσάς και δεν υπολογίζει το μέγεθος, τη δύναμη ή τις ικανότητες οποιουδήποτε ή οτιδήποτε είναι εναντίον σας. Είναι εντελώς αυθόρμητος, η πλευρά σας που ξεκινά όλη την δραστηριότητα. Είναι επικεφαλής του τρόπου με τον οποίο διαμαρτύρεστε ή με τον οποίο εκφράζετε τον θυμό σας. Στην πραγματικότητα, ένας από τους καλύτερους τρόπους να έρθετε σε επαφή με τον Άρη είναι να σκέφτεστε όλους τους τρόπους με τους οποίους περιγράφουμε τον θυμό. Παραδείγματα είναι «είμαι φουντωμένος», «γίνομαι κατακόκκινος», «είμαι αναμμένος». Το κόκκινο, η φωτιά, η αδρεναλίνη, οι μυς, το αίμα και η ενέργεια είναι όλες λέξεις του Άρη. Θυμηθείτε ότι είναι ο αρχαίος θεός του πολέμου, άρα δεν είναι υπέρ της δειλίας. Στις καλές στιγμές, είναι το μπουζί σας, αυτό που χρησιμοποιείτε για να είστε παθιασμένοι, περιπετειώδεις και τολμηροί. Στις κακές στιγμές, είναι βίαιος, επιρρεπής σε ατυχήματα και σκληρός. Όπου και να βρίσκεται στο χάρτη σας, χρειάζεται να ενεργείτε συνέχεια για να τον «ταΐζετε». Όπως η Αφροδίτη προσελκύει, ο Άρης κυνηγά. Σας δείχνει πως θα αναλάβετε δράση, πως θα κάνετε οτιδήποτε. Ενεργοποιείται μέσω των καταστάσεων, έτσι απλά. Βρίσκεται όπου είσαστε ανταγωνιστικοί και μαχητικοί, όπου δεν φοβάστε να ανεξαρτητοποιηθείτε.
Τα μέταλλα που ταιριάζουν με τον Άρη είναι ο σίδηρος και το ατσάλι, που και τα δύο χρησιμοποιούνται στην κατασκευή όπλων, εργαλείων, μηχανημάτων και αυτοκινήτων – όλα είναι πράγματα που χρησιμοποιούμε για να επιβάλλουμε την θέλησή μας στους άλλους ή στο περιβάλλον μας. Σωματικά, αυτός ο «απείθαρχος» πλανήτης επηρεάζει το κεφάλι, το αίμα και τους μυς.

 ΔΙΑΣ

Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης στο ηλιακό σύστημα. Είναι τόσο μεγάλος, στην πραγματικότητα, που όλοι οι άλλοι πλανήτες θα μπορούσαν να χωρέσουν μέσα του – σίγουρα μεγάλος αρκετά ώστε να αποκαλείτε ο βασιλιάς των θεών. Αποκαλείται επίσης και ο «Μεγάλος Ευεργέτης» από τότε που έγινε η Γη. Είναι ο επικεφαλής του Τμήματος της Επέκτασης, Ανάπτυξης και της Ενσωμάτωσης. Είναι εκείνη η πλευρά σας που είναι υπερπροστατευτική, αισιόδοξη και συγχωρητική απέναντι στα λάθη – είναι το αστρολογικό ισοδύναμο του Αγίου Βασίλη. Βρίσκεται εκεί που κρατάτε τα αποθέματα του γέλιου, του ενθουσιασμού και του υψηλού ηθικού. Όποτε δοκιμάζετε κάτι καινούργιο, παίρνετε κάποιο ρίσκο ή ακούτε τον εαυτό σας να λέει «ε, και τι έγινε» – αυτός είναι ο Δίας.
Είναι η πλευρά του εαυτού σας που είναι πάντα έτοιμη να πάει με τόλμη εκεί που δεν έχετε ξαναπάει ποτέ, να βγει έξω και να εξερευνήσει. Σαν αποτέλεσμα, ο Δίας είναι η εκείνη η πλευρά σας που δεν είναι ποτέ ικανοποιημένη με αυτά που έχετε, που πάντα αναρωτιέται τι βρίσκεται πίσω από το επόμενο βουνό ή πίσω από την επόμενη έξοδο. Σας παρακινεί να ταξιδέψετε, να κάνετε μαθήματα και να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους, επειδή θέλει να αναπτυχθείτε και ξέρει πως αυτό γίνεται μόνο μέσω νέων εμπειριών. Είναι φανατικός οπαδός των δικτύων, γι’ αυτό εκεί που είναι στο χάρτη σας, είναι το μέρος που θα βρείτε ένα εκτενές δίκτυο φίλων και συνεργατών – μπορείτε να επισκεφθείτε συγγενείς, να υπολογίζετε σε αυτούς και να μάθετε από αυτούς. Από την άλλη πλευρά, ο Δίας σας είναι επίσης αυτό σας κάνει υπερβολικούς και υπέρμετρους, όταν το παρακάνετε και γίνεστε σπάταλοι ή κάνετε κάτι πέρα από τα όρια. Λέξεις όπως «πάρα πολύ», «πολύ» και «μέγιστο» είναι «περιουσία» του Δία, όπως επίσης και οι «περισσότερο» και «καλύτερα». Γενικά, σ’ αυτόν τον πλανήτη αρέσει να μεγαλοποιεί τα πράγματα. Όλα τα είδη των πραγμάτων.
Το μέταλλο που ταιριάζει στον Δία είναι ο κασσίτερος – ένα πολύ εύπλαστο μέταλλο που διαστέλλεται. Σωματικά, ο Δίας συνεργάζεται με το συκώτι, ένα όργανο που φιλτράρει ότι παίρνουμε και αποβάλλει αυτό που περιττεύει. Ο Δίας επίσης χειρίζεται και την σωματική διάπλαση.

ΚΡΟΝΟΣ

Όσο ο Δίας αντιπροσωπεύει την ορμή ή την ανάγκη για εξέλιξη, ρίσκο και ανάπτυξη, ο Κρόνος είναι εκείνη η πλευρά που σας συγκρατεί, περιορίζει, αρνείται να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο και αντιστέκεται στην αλλαγή. Ο Κρόνος είναι ο επικεφαλής του Τμήματός σας των Τοίχων, Εμποδίων και Κανόνων. Ο Κρόνος βρίσκεται εκεί που υψώνετε τείχη για να εμποδίσετε την αλλαγή, εκεί που απομονώνετε τον εαυτό σας κατά καιρούς, εκεί που πιθανότατα θα πείτε ένα απλό Όχι σχεδόν σε οτιδήποτε. Ο Κρόνος σας είναι ο σημαντικός γονέας μέσα σας, το σημείο που μπορεί να καθυστερήσετε, να εμποδίσετε ή να ακινητοποιήσετε τον εαυτό σας στη διάρκεια της ζωής – κυρίως γιατί ο φόβος ότι θα αποτύχετε είναι τόσο μεγάλος, που θα προτιμούσατε να μην κάνετε τίποτα από το να ενεργείτε ανάρμοστα ή λανθασμένα.
Αυτός είναι ο πλανήτης που προτιμά μόνο τα γεγονότα, που προτιμά η πραγματικότητα να γράφεται με κεφαλαίο «Π». Αυτός είναι όταν ξέρετε πάρα πολύ καλά τι είναι φυσικό και τι όχι. Αυτός ο πλανήτης σας μαθαίνει να σέβεστε τους μεγαλύτερους, να ακολουθείτε τους κανόνες και να κάνετε το σωστό με την πρώτη – έτσι όπου και αν είναι στο χάρτη σας αυτό είναι το σημείο που θα νιώθετε αξιοσέβαστοι, σοβαροί και συντηρητικοί. Η τοποθεσία του Κρόνου σας είναι αυτή που ξέρετε ότι ποτέ δεν θα παραποιήσετε τα γεγονότα και ποτέ δεν θα κάνετε κάτι αν δεν είστε έτοιμοι. Είναι αυτή που δεν περιμένετε κάτι από το τίποτα, όπου ξέρετε πολύ καλά το σκεπτικό του «ότι δίνεις παίρνεις».
Ο Κρόνος βρίσκεται επίσης εκεί που είστε πολύ πειθαρχικοί, εκεί που διδάσκετε στον εαυτό σας τις αρετές της υπομονής, της αντοχής και της υπευθυνότητας που και αυτή γράφεται με κεφαλαίο «Υ». Στην πραγματικότητα, ο Κρόνος ξέρει πολύ καλά το σκεπτικό του να κάνει το σωστό, να ακούς τη συνείδησή σου, να είσαι ευπρεπής και αξιοσέβαστος.
Επειδή αυτός ο πλανήτης προτιμά τόσο πολύ τα όρια, είναι επίσης επικεφαλής των δομών και των οδηγιών. Σωματικά, ο Κρόνος ταιριάζει με τα κόκαλα και το δέρμα, τις δομές που κρατούν το σώμα σας ενωμένο. Το μέταλλο που ταιριάζει στον Κρόνο είναι ο μόλυβδος, ο οποίος είναι μουντός απ’ έξω άλλα αρκετά λαμπερός όταν γυαλιστεί και επεξεργαστεί.

ΟΥΡΑΝΟΣ

Υπάρχει ένα σημείο στο χάρτη του καθενός που η ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντική, που οι κανόνες έχουν φτιαχτεί ειδικά για να παραβιάζονται και που η απόλυτη, ολική ελευθερία είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Αυτό είναι το σημείο που είσαστε στο μέγιστο της επαναστατικότητάς σας, που θα εκπλαγείτε ακόμα και εσείς οι ίδιοι με τα πράγματα που λέτε ή κάνετε. Γνωρίστε τον Ουρανό, τον προϊστάμενο του Τμήματός σας Που Κανείς Ποτέ Δεν Ξέρει, το μέρος του χάρτη σας που τα σοκ, οι εκπλήξεις και οι ανατροπές είναι συνηθισμένα φαινόμενα. Όσο ο Κρόνος είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείτε όταν είναι η ώρα να συμμορφωθείτε, να βαδίζετε σύμφωνα με τους κανόνες και να ενεργείτε με ακρίβεια, τόσο ο Ουρανός είναι εκείνη η πλευρά σας που αποκαλύπτεται όταν είναι ώρα να κάνετε το απρόβλεπτο, το εκκεντρικό και το παράλογο. Θυμηθείτε, είναι ο πλανήτης που δεν μπορεί να ανεχτεί τα «πρέπει», που θεωρεί το «όχι» και το «μη» πρόκληση να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Βέβαια, η ζωή είναι γεμάτη από καταστάσεις που δεν μπορούμε να ενεργούμε με τον τρόπο που πραγματικά θέλουμε. Ο Ουρανός σας είναι το κομμάτι εκείνο του εαυτού σας που μπορεί να κάνει πίσω για τόσο πολύ, η πλευρά εκείνη που ξυπνά μέσα σας τον τρόπο που εμπιστεύεστε τα συναισθήματα σας, σας βγάζει έξω από τη ρουτίνα σας και σας απελευθερώνει.
Είναι η πλευρά εκείνη που της αρέσει να σπάει την παράδοση, να σοκάρει και να εκπλήττει τα πλήθη. Όσο πιο ξαφνική και απρόβλεπτη είναι η συμπεριφορά σας όταν χρησιμοποιείτε τον Ουρανό σας, τόσο περισσότερο περιορισμένοι, αιχμάλωτοι και καταπιεσμένοι αισθάνεστε. Στον Ουρανό αρέσει το ξαφνικό, οτιδήποτε από τις αστραπές και τους ανεμοστρόβιλους μέχρι το να κερδίσετε το λαχείο ή να είσαστε μάρτυρες σε μια σύγκρουση πλανητών. Είναι επίσης ειδικός στα computer, ο πλανήτης που ανακατεύεται περισσότερο στις μαζικές επικοινωνίες και αν είναι ισχυρός στον χάρτη σας θα είσαστε αρκετά τολμηροί ώστε να αγνοήσετε όλους τους παραδοσιακούς τρόπους για να λύσετε κάποιο πρόβλημα και να βρείτε ένα τελείως καινούργιο τρόπο και ίσως και να εφεύρετε κάτι στην πορεία. Οι περισσότερες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις όπως το διαστημικό πρόγραμμα, το Παγκόσμιο Διαδίκτυο και ο Δρόμος της Πληροφόρησης, είναι εμπνεύσεις από κάποιον που έχει την ιδιοφυία του Ουρανού. Σωματικά, Ο Ουρανός ρυθμίζει την κυκλοφορία, το φλεβικό σύστημα, έχει ισχυρή επίδραση στον εγκέφαλο, εξουσιάζει καταστάσεις όπου υπάρχει η λέξη τηλε- όπως τηλεπάθεια, τηλέγραφος, ESP και μαζί με τον Ερμή κυβερνά τα πολύπλοκα νευρικά συστήματα, τις «αυτόματες» λειτουργίες που το σώμα μας κάνει συνεχώς, όπως η πέψη, η αναπνοή το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Την επόμενη φορά που θα εκφραστείτε με αναστεναγμό ή θα πιάσετε τον εαυτό σας να ονειροπολεί μέρα μεσημέρι, σκεφτείτε τον Ποσειδώνα. Αυτός ο πλανήτης είναι επικεφαλής του έρωτα, της νοσταλγίας, της φαντασίας και της μαγείας. Είναι η εκείνη η πλευρά σας που ευχαριστιέται με την αίγλη και τις ψευδαισθήσεις, η πλευρά σας που είναι γεμάτη καημό, που πιστεύει και ελπίζει ότι τα όνειρα θα βγουν αληθινά. Η θέση του Ποσειδώνα στο χάρτη σας είναι μπερδεμένη, ένα ασαφές σημείο που μπορείτε να γελοιοποιήσετε και να γελοιοποιηθείτε, που είσαστε εξίσου ικανοί να κοροϊδέψετε όλους ανά πάσα στιγμή και να σας κοροϊδέψουν. Όπου και αν είναι στο χάρτη σας είναι το σημείο που είσαστε ένα φυσικό σφουγγάρι, που έχετε μια εκπληκτική ικανότητα να φιλτράρετε το περιβάλλον σας αλλά και να σας φιλτράρουν. Είναι το σημείο που δείχνετε μια μεγάλη συμπόνια και ευαισθησία απέναντι σε πλάσματα που είναι λιγότερο τυχερά από εσάς και που σας τραβά η φιλανθρωπία και η εθελοντική εργασία, γιατί συνειδητοποιείτε ότι όλοι είμαστε μέρη ενός ευρύτερου σχεδίου, όπου δεν υπάρχουν όρια μεταξύ εσάς και αυτού που υπάρχει εκεί έξω – έτσι αν κάποιος άλλος ή κάτι άλλο πονάει, πονάτε και εσείς. Εφόσον αυτού του είδους η ευαισθησία και η σκληρή πραγματικότητα δεν συνδυάζονται τόσο καλά, αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα σημείο που προσπαθείτε να αποδράσετε, με διάφορους τρόπους. Οτιδήποτε σας βγάζει έξω από τον πραγματικό κόσμο, οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε σαν κάποιος υπέροχος άνθρωπος, σας λέει να μην ανησυχείτε, ο ύπνος, η αυτοσυγκέντρωση και η προσευχή είναι η μεγαλύτερη χρησιμότητα των ενεργειών του, αλλά το αλκοόλ και τα ναρκωτικά είναι και αυτά στη δικαιοδοσία του. Κάθε φορά που «φεύγετε» από τον πλανήτη, είτε «χάνοντας» τον εαυτό σας μέσα σε μια ταινία, ή απλά αρνούμενοι να δείτε την αλήθεια, χρησιμοποιείτε τον Ποσειδώνα σας. Ο Ποσειδώνας στο χάρτη σας είναι εκεί που είσαστε πάντα πρόθυμοι να πιστέψετε πως ότι θέλετε είναι ακριβώς έτσι όπως το θέλετε. Πρόβλημα υπάρχει όταν αντιμετωπίζετε την πραγματικότητα, με όλη της τη σκληρότητα, τότε είναι που είσαστε ευάλωτοι και απογοητεύεστε σε μεγάλο βαθμό.
Τώρα, παρόλο που ο επίσημος τίτλος του είναι Επικεφαλής του Τμήματος των Αλλαγμένων Καταστάσεων, Αποφυγή της Πραγματικότητας και Φαντασίας, είναι επίσης και μια από τις πιο δημιουργικές ενέργειες που διαθέτετε. Αυτός ο πλανήτης είναι μια πηγή δεκτικής ενέργειας, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν βάζετε τη μαγεία σας για να δημιουργήσετε ιδιαίτερες στιγμές στις αναμνήσεις των φίλων. Σωματικά, ο Ποσειδώνας και η Σελήνη ρυθμίζουν μαζί τα υγρά. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται ακόμα και με τα δηλητήρια και τους ιούς που αόρατα διεισδύουν στο σώμα μας και με το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, με το οποίο κρατάμε τα όριά μας ανέπαφα.

 ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Απ’ όλους τους πλανήτες, ο Πλούτωνας είναι αυτός που κάνει την πιο ανεπιθύμητη δουλειά. Έχει την αμφίβολη «τιμητική διάκριση» να είναι ο επικεφαλής του Τμήματός σας του Θανάτου, της Καταστροφής και της Αποσύνθεσης και όλων των άλλων αναπόφευκτων πραγμάτων. Είναι εκείνη η πλευρά σας που χειρίζεται αυτά τα θέματα, καθώς επίσης και άλλα τα οποία δεν συζητούνται στο τραπέζι του φαγητού – για παράδειγμα το σεξ και η μετεμψύχωση. Βέβαια, είναι επίσης επικεφαλής της ανακύκλωσης, αναγέννησης και την ανανέωσης, αλλά κανείς δεν ακούει αυτά τα καθήκοντά του μόλις ακούσει για το θάνατο και την καταστροφή. Ναι, ο Πλούτωνας έχει σκληρή δουλειά, αλλά είναι απαραίτητη. Δεν είναι ο πλανήτης που χειρίζεται τα «ίσως». Κάθε τι στο οποίο ο Πλούτωνας είναι επικεφαλής είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει. Αποβάλλει τις καταστάσεις που έχουν φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή και που η μόνη λύση είναι να τις αφήσει. Τώρα, εμείς οι άνθρωποι είμαστε περιβόητοι για τον κακό τρόπο που χειριζόμαστε την ολική, απόλυτη και αναπόφευκτη αλλαγή, γι’ αυτό το σημείο του Πλούτωνα στο χάρτη σας είναι αυτό που αναγκαστικά μαθαίνετε να υψώνετε προστατευτικά τείχη, όταν οι έντονη και αναπόφευκτη αλλαγή θα έρθει για να σας μάθει την αγωνία και την έκσταση. Είναι ο πλανήτης των άκρων, ένα μέρος του χάρτη σας που θα είσαστε πάντα σε μια κατάσταση αναστάτωσης και εξέλιξης, που θα υπάρχουν προοδευτικές αλλαγές, που συνεχώς θα μεταβάλλεστε. Όταν είναι η ώρα να τερματίσετε μια κατάσταση, είτε γιατί έχετε χάσει μια σχέση ή δουλειά, ή γιατί κάποιος που αγαπούσατε έχει πεθάνει, ο Πλούτωνάς σας είναι το εργαλείο για να τα καταφέρετε. Είναι εκείνη η πλευρά σας που συνειδητοποιεί ότι είτε σας αρέσει είτε όχι, η ζωή συνεχίζεται και μετά από μια τρομακτική απώλεια, η πλευρά εκείνη που θα φαίνεται σε όλες τις «απώλειες» που θα συναντήσετε στο δρόμο σας και που προσπαθεί να βγάλει νόημα από αυτές. Είναι επίσης αληθές ότι αυτό είναι το σημείο που αναζητάτε τις έντονες εμπειρίες, από τις ταινίες τρόμου μέχρι τη βαθιά, ειλικρινή, εκτενή συζήτηση με την ψυχή σας και την ανακάλυψη του σώματός σας. Σημαντικότερο απ’ όλα, εφόσον ο Πλούτωνας διευθύνει τη ζωή, το θάνατο και την αναγέννηση, είναι ότι θα καταλάβετε τη σημασία της διαδικασίας γέννηση-θάνατος-επαναγέννηση. Θα είσαστε ιδιαίτερα δυνατοί εκεί που βρίσκεται ο Πλούτωνάς σας – είναι μια πηγή ενέργειας συγκέντρωσης και μεταμόρφωσης.
Σωματικά, ο Πλούτωνας σχετίζεται με τα αναπαραγωγικά όργανα, αφού εκεί συμβαίνει η αόρατη διαδικασία της ζωής και της αρχής του θανάτου. Είναι επίσης επικεφαλής του σεξουαλικού πάθους.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ
ΤΗΛ. 6937607176