Συνταγή για κέικ αμυγδάλου

Αγαπάς τους ξηρούς καρπούς και θες να τους απολαμβάνεις όλο και πιο συχνά. Αυτό το κέικ είναι η λύση!

1 ώρα και 30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

4
MΕΡΙΔΕΣ

Μέτρια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 3/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς αρχικά το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύεις προσθέτοντας σταδιακά τους κρόκους από τα αβγά. Ομογενοποιείς.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτεις αρχικά το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τα ασπράδια των αβγών.
  • Μόλις δέσει το μείγμα σου, το ενώνεις με το μείγμα στο δεύτερο μπολ.
  • Απλώνεις το τελικό μείγμα σε μία φόρμα, ρίχνεις λίγο τριμμένο αμύγδαλο από πάνω και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Μοιράζεις σε κομμάτια όσο είναι ζεστό.

Πηγή:tlife.gr