9χρονη με αυτισμό έχει υψηλότερο IQ από αυτό του Einstein και του Hawking!

Είναι γνωστές οι ιδιαίτερες πνευματικές ικανότητες των ατόμων με αυτισμό, τα οποία μπορεί να εκδηλώσουν τα πιο απίθανα ταλέντα! Αυτό που συμβαίνει, όμως, με την 9χρονη Adhara Pérez Sánchez από το Μεξικό είναι κάτι το απίθανο: Το κορίτσι έχει IQ 162, υψηλότερο από αυτό του  Albert Einstein και του Stephen Hawking, οι οποίοι είχαν IQ 160.

Το κορίτσι, το οποίο διαγνώστηκε με σύνδρομο Asperger, μια αναπτυξιακή διαταραχή που περιλαμβάνεται στο φάσμα του αυτισμού, μιλώντας στους Yucatan Times, είπε, ότι στο σχολείο την κορόϊδευαν αποκαλώντας την “φρικιό” και “περίεργη”. Αυτή τη στιγμή, όμως, έχει ήδη αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο και βρίσκεται στην διαδιασία απόκτησης δύο πτυχίων, ένα στη βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά και ένα στη μηχανική συστημάτων.

Κομβικό ρόλο στην πορεία του παιδιού έπαιξε η μητέρα του, η οποία όταν συνειδητοποίησε ότι περνά βαριά κατάθλιψη εξαιτίας της περιθωριοποίησής του στο σχολείο και άρχισε να κοιμάται στην τάξη, έχοντας δε επίγνωση της ευφυΐας του, απευθύνθηκε στους ειδικούς που την παρέμπεμψαν σε ένα ειδικό σχολείο.

Αφού αποφοίτησε από το δημοτικό στα 5, η Perez άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο μεξικανικό πανεπιστήμιο Universidad CNCI, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και βιβλίο που η ίδια έγραψε με τίτλο “Μην τα παρατάς”.

Όνειρό της είναι να ασχοληθεί με την αστροφυσική και ελπίζει να εργαστεί ως αστροναύτης της NASA και να ταξιδέψει στον Άρη. Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα της έχει ήδη στείλει πρόσκληση για να σπουδάσει αστρονομία…

πηγή: upworthy.com, infokids.gr