6 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις μέσα στο φθινόπωρο- Θα τα λατρέψεις!

Τα βιβλία μπορούν να μας ταξιδέψουν. Έχουν την ικανότητα να μας μεταφέρουν σε διαφορετικούς κόσμους μέσα από τα μάτια και τις σκέψεις ενός βασικού χαρακτήρα ή του αφηγητή.

Νιώθουμε τις εμπειρίες τους τόσο αληθινές, καθώς γυρνάμε την επόμενη σελίδα, περιμένοντας με ανυπομονησία τι θα συμβεί στη συνέχεια. Κάποια μας κάνουν να σκεφτούμε, άλλα μας εμπνέουν με διαφορετικούς τρόπους και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Άλλα μας προσφέρουν γνώσεις.

6 κλασικά βιβλία που θα διαβάζεις ξανά και ξανά

Σε γενικές γραμμές, τα βιβλία είναι ένας καλός τρόπος για να περάσεις την ώρα σου.

Παρακάτω, θα βρεις έξι κλασικά βιβλία στα οποία αξίζει να αφιερώσεις χρόνο μέσα στο φθινόπωρο, διευρύνοντας έτσι το λεξιλόγιό σου. Ακόμα και να έχεις διαβάσει κάποιο από αυτά, αξίζει νο τα ξαναπιάσεις στα χέρια σου και να το ξαναδιαβάσεις.

Είσαι έτοιμη λοιπόν να χαλαρώσεις με την παρέα ενός καλού βιβλίου; Συνέχισε παρακάτω…

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash

Το Έτος Της Χάριτος – Κιμ Λίνγκετ: Η κομητεία Γκάρνερ έχει πολύ αυστηρούς κανόνες. Κουμάντο κάνουν οι άντρες ενώ οι γυναίκες είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μόλις τα αγόρια συμπληρώσουν τα δεκαέξι τους χρόνια, τα διώχνουν μακριά σε μία κατασκήνωση για να «εξαγνιστούν» και να απαλλαγούν από τη μαγεία στο αίμα τους. Ωστόσο, δεν καταφέρνουν να γυρίσουν όλα ζωντανά.

Το Αγόρι στην Κορυφή του Βουνού – Τζον Μπόιν: Ο 7χρονος Γαλλογερμανός Πιερό ορφανεύει στα οχτώ του χρόνια. Ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από ένα φιλόξενο ορφανοτροφείο, τον στέλνουν στην Αυστρία, στη θεία του, την Μπέατριξ, που εργάζεται ως οικονόμος σε μια εξοχική έπαυλη στις Βαυαρικές Άλπεις! Το σπίτι αυτό όμως ανήκει στον ηγέτη της Γερμανίας, Αδόλφο Χίτλερ, που από την αρχή γοητεύει το μικρό αγόρι.

Άγγελος Δαίμονας – Taylor Laini: Η Καρού, ένας άγγελος, αγάπησε τον εχθρό κι εκείνος την πρόδωσε, φέρνοντας τον όλεθρο στον λαό της. Τώρα πρέπει να αποφασίσει μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει ώστε να πάρει εκδίκηση.

Τα Καλά Κορίτσια Δε Μιλάνε – Candace Bushnell & Katie Cotugno: Όλα κυλούν ήρεμα στο Λύκειο Μπριτζγουότερ. Η Μάριν τα έχει όλα – είναι αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα του σχολείου, καλή μαθήτρια, μέλος της τάξης Λογοτεχνίας για προχωρημένους και το κορίτσι του Τζέικομπ. Όταν όμως ο Μπεξ, ο αγαπημένος της καθηγητής, ρίχνεται στη Μαρίν, εκείνη τρομοκρατείται. Κανένας δεν την πιστεύει και εκείνος με κάθε αφορμή τής κάνει τη ζωή δύσκολη. Η Μαρίν όμως αρνείται να τα παρατήσει.

Το Αστέρι του Βορρά – Φίλιπ Πούλμαν: «Το Αστέρι του Βορρά» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «η Τριλογία του Κόσμου». Όταν ο Ρότζερ, ο φίλος της Λύρας, εξαφανίζεται, εκείνη αρχίζει να τον αναζητά. Η αναζήτησή της την οδηγεί σ’ ένα επικίνδυνο ταξίδι στον παγωμένο Βορρά. Πρόκειται για ένα ταξίδι που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες πέρα από τον δικό της κόσμο.

Ο Λαβύρινθος Του Πάνα – Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο / Κορνίλια Φούνκε Ισπανία, 1944: Μετά την επικράτηση του Φράνκο, ένα μικρό κορίτσι μετακομίζει με τη μητέρα της στο στρατιωτικό οχυρό του πατριού της, του λοχαγού Βιδάλ. Το κορίτσι ζει σ’ έναν φανταστικό κόσμο – ανακαλύπτει έναν μικρό λαβύρινθο με φύλακα έναν μυθικό Πάνα, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι πριγκίπισσα.

Πηγή:teen.queen.gr