Step by step: Πώς να δημιουργήσετε τις πιο cozy γωνιές στην κατοικία σας

Το φθινόπωρο έχει μπει και η ανανέωση των χώρων του σπιτιού μας αποτελεί μονόδρομο. Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει και μαζί τις φέρνει την πολυπόθητη ανανέωση που έχει τον τρόπο να απογειώνει τη διάθεσή μας, κάνοντας παράλληλα την κατοικία μας να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της εποχής: πιο σκούρα, θερμά χρώματα, ατμοσφαιρική διακόσμηση και κατάλληλος φωτισμός για ατελείωτο chilling στις πρώτες ψύχρες.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα απόλυτα cozy corners για να απολαμβάνετε τις φθινοπωρινές ημέρες στο σπίτι!

Εντοπίστε τα σημεία που σας εμπνέουν περισσότερο

Αρχικά, θα πρέπει να καταλήξετε σε ποια σημεία προτιμάτε να χαλαρώνετε περισσότερο μέσα στο σπίτι σας, διαβάζοντας ένα βιβλίο, σερφάροντας στο διαδίκτυο ή απλώς απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα. Φαίνεται πως οι συγκεκριμένες γωνίες σάς κάνουν να νιώθετε «ζεστασιά», βοηθώντας σας να ηρεμήσετε από την κούραση και την ένταση της ημέρας. Ανακαλύψτε, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα σημεία και ξεκινήστε το makeover!


Εξασφαλίστε «ζεστασιά» με τα κατάλληλα χρώματα

Τα χρώματα παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο πώς θα αναδειχθεί αυτό το σημείο μέσα στο σπίτι, γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα. Τώρα το φθινόπωρο, προτιμήστε πιο «ζεστές» αποχρώσεις, όπως είναι το καφέ, το μπεζ, το κίτρινο της ώχρας ή ακόμα και το σκούρο πράσινο. Δημιουργήστε την ιδανική «βάση» που ξεχωρίζει για το coziness που αποπνέει.


Προσθέστε τα ιδανικά υφάσματα

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα που θα προσθέστε, μην παραλείψετε τα υφάσματα που θα δώσουν ανανεωμένη και cozy «πνοή» στον χώρο. Γι’ αυτήν την εποχή, ιδανικές επιλογές αποτελούν η fake γούνα και το βελούδο, τα οποία μπορείτε να εισάγετε με μικρές λεπτομέρειες -όπως μαξιλάρια και κουρτίνες. Επιλέξτε ένα συγκεκριμένο στιλ και βάσει αυτού στρώστε χαλιά, ριχτάρια και άλλα υφάσματα που θεωρείτε ότι ταιριάζουν.


Δημιουργήστε τον τέλειο φωτισμό

Ο φωτισμός θεωρείται «κλειδί» ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα, προσθέτοντας φωτιστικά δαπέδου και table lamps και προτιμήστε αυτά να εκπέμπουν θερμό φωτισμό για ένα ακόμα πιο «ζεστό» σκηνικό. Bonus, μην παραλείψετε τα κεριά που θα απογειώσουν το final result και θα σας χαρίσουν στιγμές ηρεμίας.


Στήστε ένα παραμυθένιο σκηνικό στο μπαλκόνι σας

Ο καιρός ακόμα σας επιτρέπει να περνάτε ξέγνοιαστες στιγμές στο μπαλκόνι και με μερικές πινελιές μπορείτε να το μεταμορφώσετε στο απόλυτο fall space. Πώς; Στρώστε υφάσματα και τοποθετήστε μαξιλάρια στους καναπέδες ή τις καρέκλες σας, χαρίστε ατμόσφαιρα με κεριά και σειρές από λαμπάκια, προσθέστε φυτά και ό,τι άλλο πιστεύετε πως θα απογειώσει το σκηνικό.

Πηγή:glow.gr