Σήμερα φτιάχνουμε μπατζίνα με κολοκυθάκια, συνταγή από τα παλιά.. η οποία έγινε υπέροχη

Υλικά


700γρ κολοκυθάκια
4 αυγά
180γρ γάλα
90γρ ελαιόλαδο
420γρ φέτα θρυμματισμενη
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
350γρ αλεύρι γοχ
1κγ μπέικιν πάουντερ
Πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατιζετε και τα αφήνετε να στραγγιξουν τα υγρα τους.
Σε ενα μεγάλο μπωλ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το λαδι και τα ανακατεύετε καλά.

Με μια πετσέτα στυβετε καλά το κολοκύθι και το προσθέτετε στο μπωλ και ανακατεύετε. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το πιπέρι και αλάτι αν θέλετε (εξαρτάται από την φέτα)και ανακατεύετε καλά.
Αναμιγνύετε το αλευρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μιγμα. Ανακατεύετε και καλά και προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα.

Λαδωνετε καλά ενα ταψί, εγω έβαλα στρογγυλό με 35εκ διάμετρο, μπορείτε και μικρότερο και ορθογώνιο ή τετράγωνο.
Απλώνετε το μίγμα και ισιωνετε την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πηγή:xrysessyntages.gr