Χιούμορ, αυτοσαρκασμός, ενσυναίσθηση: 3 σειρές στο Netflix που μάς εξοικειώνουν με τις αναπηρίες

Το Netflix είναι πλέον η πλατφόρμα στην οποία βρίσκεις τα πάντα. Το περιεχόμενό της εμπλουτίζεται διαρκώς από φρέσκες σειρές και ταινίες που δεν περιορίζονται στο κλασικό love story και boy meets girl. Τα σοβαρά θέματα απεικονίζονται με μπόλικο χιούμορ και στιγμές αυτοσαρκασμού και μπορείς να ταυτιστείς.

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που οι αναπηρίες δεν είναι κάτι ντροπιαστικό ή κάτι που πρέπει να κρύβουμε κάτω από το χαλί. Ένας άνθρωπος με αυτισμό ή εγκεφαλική παράλυση δεν είναι ο φίλος του πρωταγωνιστή που λυπόμαστε. Είναι το κεντρικό πρόσωπο μίας σειράς, έχει φίλους, ερωτεύεται και μάς δείχνει τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά, χωρίς όλο αυτό να συνοδεύεται από δραματική μουσική υπόκρουση. Και τελικά, το Netflix ίσως να είναι η βασική πηγή ενημέρωσης για εμάς που δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το φάσμα του αυτισμού και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει να τρέμεις ένα πρώτο ραντεβού. 

Οι σειρές που ακολουθούν, θα σας βάλουν στο κλίμα και αποδίδουν με ρεαλιστικό τρόπο την καθημερινότητα των ανθρώπων που βιώνουν δύσκολες και εύκολες στιγμές. Άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να ταυτιστείς αλλά και να καταλάβεις 2-3 πράγματα παραπάνω για αυτό που υπάρχει (χωρίς να καθορίζει απαραίτητα) στις ζωές τους. 

Special

Είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση αυτής τη λίστας, για έναν και μόνο λόγο. Ο δημιουργός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Ryan O’Connell δημιούργησε τη σειρά “Special” εμπνεόμενος από γεγονότα της δικής του ζωής. Πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, είναι γκέι, αλλά κυρίως είναι ένας 28χρονος άντρας που αποφασίζει ότι θέλει να ζήσει μόνος του, ξεκινάει μία δουλειά που του αρέσει και ανακαλύπτει το σεξ. 15λεπτα επεισόδια που θα λατρέψετε.

Atypical

Ο Sam είναι ένα 18χρονο αγόρι που θέλει να βρει ένα κορίτσι, να κάνει σχέση και να βγει στον έξω κόσμο, χωρίς την προστασία της μητέρας του. Τα καταφέρνει περίφημα, ενώ η δυναμική των σχέσεων στην οικογένεια μεταβάλλεται συνέχεια. 4 κύκλοι γεμάτες τρυφερότητα, κατανόηση, έλλειψη κατανόησης, αλλά και ιστορίες για το προσωπικό ταξίδι κάθε μέλους ξεχωριστά.

Love on the Spectrum

Η σειρά που ακολουθεί ανθρώπους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και έχουν έναν κοινό σκοπό. Να γνωρίσουν τον έρωτα. Το Netflix αναλαμβάνει να τους γνωρίσει πρόσωπα, καταγράφοντας σε πραγματικό χρόνο τα ραντεβού, τις στιγμές χαράς αλλά και απογοήτευσης και τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών. Στο πλάι τους είναι οι οικογένειες και ειδικοί που τους συμβουλεύουν. Ο 2ος κύκλος έρχεται στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγή:jenny.gr