3 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις αν θέλεις να έχεις όμορφη επιδερμίδα

Ο Σεπτέμβριος για κάποιους είναι μία μικρή Πρωτοχρονιά. Η έναρξη της νέας σεζόν είναι η καταλληλότερη αφορμή για να τεθούν σε εφαρμογή νέοι στόχοι, να οργανωθείς και να αλλάξεις κι εσύ μερικά πράγματα. Οι κακές συνήθειες ακόμη και στον τρόπο που φροντίζεις την επιδερμίδα σου, είναι σίγουρα μέσα σ’ αυτά που οι περισσότερες- τουλάχιστον- θα θέλαμε να αλλάξουμε.

Η δυνατότητα για ένα reset σου δίνεται απλόχερα και είναι στο χέρι σου αν θα γυρίσεις την πλάτη σ’ όσα στοιχίζουν στην υγεία, τη νεότητα και την ομορφιά της επιδερμίδας σου. Ξεκίνα από τα απλά και εύκολα, όπως οι τρεις παρακάτω κακές συνήθειες.

-Δεν φοράς αντηλιακό κάθε μέρα

Αν κάτι έχει πιαστεί το χέρι μου να πληκτρολογώ αυτά τα χρόνια που είμαι beauty editor, είναι το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε αντηλιακό ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ μέρα. Χειμώνα- καλοκαίρι, με ήλιο και βροχή, στην παραλία, αλλά και στο γραφείο, η προστασία του δέρματός μας από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι υψίστης σημασίας τόσο για την υγεία του αλλά και την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης. Άλλωστε, μην ξεχνάς, πως η φωτογήρανση είναι η #1 αιτία γήρανσης της επιδερμίδας μας. Παρόλα αυτά, κάποιοι συνεχίζουν να φορούν αντηλιακό μόνο στην παραλία.

-Δεν καθαρίζεις σωστά/ ή καθόλου την επιδερμίδα του προσώπου σου

Θα αισθανόσουν καθαρή αν φορούσες τα ίδια ρούχα από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς ν’ αλλάξεις καθόλου; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την επιδερμίδα του προσώπου μας. Ανεξάρτητα από το αν βάφεσαι πολύ ή καθόλου, καθημερινά δεν πρέπει να ξεχνάς να καθαρίζεις το πρόσωπό σου. Ενημερωτικά, πρέπει να σου πω πως το πλύσιμο με το νερό δεν αρκεί, ούτε ένα πέρασμα μ’ ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ. Ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σου, πρέπει να καταλήξεις σ’ αυτά τα προϊόντα καθαρισμού που σου ταιριάζουν!

-Υπερ-Απολέπιση

Στην αντίπερα όχθη όσων ξεχνούν να καθαρίσουν το πρόσωπό τους σωστά κάθε πρωί/ ή και βράδυ, στέκονται αυτοί που είναι τόοοοσοοοο σχολαστικοί, σε σημείο εμμονής, σε σημείο- για να το θέσω καλύτερα- που κάνουν κακό στην επιδερμίδα τους. Η υπερ-απολέπιση (δηλαδή το να το παρακάνει κάποιος με την απολέπιση χρησιμοποιώντας συχνά (ακόμη και κάθε μέρα), «σκληρά» προϊόντα) μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ερεθισμό στην επιδερμίδα, μιας και διαταράσσεται το φυσικό υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, που βοηθά στη φυσική ενυδάτωση των ανώτερων στρωμάτων της. Κι αν χρησιμοποιείς για παράδειγμα κάθε μέρα ένα απαλό προϊόν καθαρισμού με ένζυμα ή μάσκες με απολεπιστικές ιδιότητες, που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, τότε η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα αρκεί.

Πηγή:.ladylike.gr