Η παραολυμπιονίκης Jessica Long δεν διστάζει να δείξει τα προσθετικά της μέλη: Μια από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στα Emmy

Ηφετινή τελετή απονομής των βραβείων Emmy μετρούσε πολλές ξεχωριστές εμφανίσεις, όμως μια από τις πιο ιδιαίτερες, που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, ήταν αυτή της Jessica Long. Η 29χρονη Αμερικανίδα παραολυμπιονίκης φόρεσε ένα μίνι φόρεμα με διαφάνειες, κρόσσια και κεντήματα, μη διστάζοντας να αποκαλύψει τα προσθετικά της μέλη. Επιβεβαιώνοντας ότι οποιαδήποτε αναπηρία δεν χρειάζεται να σταθεί εμπόδιο στο παιχνίδι μιας γυναίκας με τη μόδα και το στυλ. Το πολυτιμότερο, ωστόσο, αξεσουάρ που φορούσε ήταν το χρυσό μετάλλιο από τους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Long, που έχει 29 μετάλλια από παραολυμπιακούς αγώνες, τα 16 χρυσά, έχει συμμετάσχει ήδη σε πέντε από αυτούς, από τα 12 χρόνια της. Στα Βραβεία Emmy του 2021 μαζί με την ολυμπιονίκη Allyson Felix απένειμε το βραβείο Outstanding Competition Program στην τηλεοπτική εκπομπή ριάλιτι «RuPaul’s Drag Race», αναδεικνύοντας τον δημιουργό της, RuPaul, στον μοναδικό Αφροαμερικανό που κερδίζει Emmy για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Η εκπληκτική ιστορία της Jessica Long

Η «Aquawoman», ο «Michael Phelps των Παραολυμπιακών Αγώνων», για να παραθέσουμε μερικά από τα προσωνύμιά της, γεννήθηκε στη Σιβηρία με περονιαία ημιμελεία, δηλαδή απουσίαζαν τα περισσότερα οστά των ποδιών της. Η βιολογική, 16χρονη μητέρα της, από φόβο ότι δεν θα ήταν σε θέση να τη φροντίσει την άφησε σε ίδρυμα για ορφανά.

Η Jessica, όπως ονομάστηκε το μωρό, είχε την τύχη να υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι Αμερικανών, τους Beth και Steve Long, μαζί με ένα αγοράκι, τον Joshua, και να αρχίσει μια καινούρια ζωή στο Μέριλαντ. Δεκαοκτώ μηνών, ωστόσο, έμελλε να περάσει μια ακόμα μεγάλη δοκιμασία, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση διπλού ακρωτηριασμού, και στα δύο, μη λειτουργικά πόδια της. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα ακολουθούσαν συνολικά 25 χειρουργεία.

Η «Aquawoman», ο «Michael Phelps των Παραολυμπιακών Αγώνων», για να παραθέσουμε μερικά από τα προσωνύμιά της, γεννήθηκε στη Σιβηρία με περονιαία ημιμελεία, δηλαδή απουσίαζαν τα περισσότερα οστά των ποδιών της.

Οι θετοί γονείς της την παρακίνησαν να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και το μικρό κορίτσι με τα τεχνητά μέλη δοκίμασε, μεταξύ άλλων, πατινάζ στον πάγο και αναρρίχηση. Το κέρδισε όμως η κολύμβηση, με την οποία ήρθε σε επαφή μέσα στην πισίνα των θετών παππούδων του, όπου απολάμβανε να προσποιείται τη γοργόνα.

Ο θυμός έγινε σούπερ δύναμη

Στο νερό διοχέτευσε το θυμό της για τις δοκιμασίες της. Ή όπως το έθεσε η ίδια: «Ουσιαστικά, το έριξα στην κολύμβηση γιατί ήμουν ένα πολύ θυμωμένο παιδί. Εκεί εκτόνωνα το θυμό και την απελπισία μου, αλλά επίσης ένιωθα αληθινά ελεύθερη και δυνατή. Η παιδική ηλικία μου ήταν δύσκολη και επώδυνη. Υπάρχουν περίοδοί της που δεν θυμάμαι καθόλου, γιατί μπαινόβγαινα διαρκώς σε χειρουργεία».

Καθώς συνέχιζε να καλλιεργεί το πάθος της για την κολύμβηση και να γίνεται όλο και καλύτερη, χρίστηκε Κολυμβήτρια της Χρονιάς με Αναπηρία στο Μέριλαντ. Έκανε το ντεμπούτο τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, από όπου μόλις στα 12 χρόνια της έφυγε με τρία χρυσά μετάλλια. Τα επόμενα χρόνια είχε το προνόμιο να προπονηθεί για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο από τον Michael Phelps.

Δείτε την εμφάνιση της Jessica Long στα Emmy:

Tim Regas / SplashNews.com

Πηγή:marieclaire.gr