Πώς οι κούκλες Bratz έγιναν οι μεγαλύτερες μούσες του 2021

Ήταν αρχές των 00s όταν οι κούκλες Bratz κυκλοφόρησαν και έγιναν το αντικείμενο λατρείας κάθε κοριτσιού κάτω των 13 ετών. Το όνομα τους προέκυψε από τη φράση «bratty teens» και το στιλ τους ήταν από ότι φαίνεται ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Το μόνο που θέλαμε τότε ήταν να ντυθούμε όπως η Cloe, η Jade, η Sasha ή η Yasmin-δεν είχε σημασία ποια -με μπότες go-go και λεοπάρ μπλουζάκια. Ίσως δεν είναι περίεργο που τώρα, περίπου 20 χρόνια μετά, ακόμα μας επηρεάζουν και αν το σκεφτέιτε προσπαθούμε να ντυθούμε ξανά σαν μια κούκλα Bratz.

Πριν από δύο χρόνια, οι Bratz γνώρισαν ένα δεύτερο κύμα δημοτικότητας όταν καλλιτέχνες μακιγιάζ και beauty influencers άρχισαν να αναδημιουργούν looks με ζωντανή σκιά ματιών και τα γυαλιστερά χείλη σαν αυτά των Bratz στο Instagram.

Μέχρι το 2020, το #BratzChallenge είχε ξεπεράσει τον χώρο ομορφιάς και πήρε το δρόμο για το TikTok, όπου, σήμερα, έχει περισσότερες από 161 εκατομμύρια προβολές. Oι λάτρεις του στιλ είναι απόλυτα σύμφωνοι με την τάση, αναδημιουργώντας σύνολα που φορούσε η αγαπημένη τους κούκλα με το σάουντρακ του θεματικού τραγουδιού της μάρκας. Ακριβώς στα 20 χρόνια της μάρκας, οι κούκλες Bratz έγιναν μούσες της μόδας του 2021.

Κάλτσες μέχρι το γόνατο, παπούτσια με πλατφόρμα, καρό και μίνι φούστες, μικροσκοπικά tube tops είναι μόνο μερικά από αυτά που τις θυμόμαστε να φορούν και επιστρέφουν με τα μεγαλύτερα fashion trends του 2021.

Μέσα από χνουδωτά υφάσματα, ασορτί σετ, μπότες και ασύμμετρες σιλουέτες, οι κούκλες Bratz έδωσαν στους νέους λάτρεις της μόδας την ευκαιρία να πειραματιστούν με τα ρούχα. Μερικοί μάλιστα συνέχισαν να σχεδιάζουν τα δικά τους. Η Jasmin Larian, η ιδρύτρια της δημοφιλούς ετικέτας μόδας Cult Gaia – που φορούν οι Emily Ratajkowski, Ariana Grande και Hailey Bieber – μεγάλωσε με κούκλες Bratz, όπως έκαναν πολλοί Gen Zers και millennials. Ως κόρη του δημιουργού της κούκλας Bratz, Κάρτερ Μπράιαντ, ο χρόνος της μαζί τους έδωσε αφορμή για την καριέρα της.

@fauxrich

channeling miss Yasmín today #bratz #bratzchallenge #outfits

♬ original sound – Addy Rae

Σε μια συνέντευξη του 2017 στο L’Officiel, ο σχεδιαστής είπε ότι ο κόσμος της Cult Gaia «εμπνεύστηκε από την αισθητική των κούκλων Bratz». «Πίστευα ότι ήταν το πιο ωραίο πράγμα που υπήρξε ποτέ», είπε στο δημοσίευμα. Σύμφωνα με τη Larian, πέρασε πολλά από τα παιδικά της χρόνια με τους σχεδιαστές μόδας που δημιούργησαν τα ρούχα των κούκλων. ήταν στα στούντιο σχεδιασμού της MGM, όπου δημιουργήθηκαν οι κούκλες Bratz, που είπε ότι έμαθε αρχικά πώς να σχεδιάζει ρούχα. Χρόνια αργότερα, και η Cult Gaia είναι υπεύθυνη για την πιο πρόσφατη τάση που μοιάζει με κούκλα Bratz: το pin top.

Η Cult Gaia δεν είναι η μόνη μάρκα που αντλεί έμπνευση από τις κούκλες αυτές. Στις 26 Αυγούστου, η βρετανική ετικέτα μόδας Daisy Street ξεκίνησε μια συνεργασία με τις Bratz στο ASOS, που περιλαμβάνει tops μεό πεταλούδες, φαρδιά παντελόνια και σύνολα animal print.

Ενώ πολλοί ντύνονται ειδικά για να ταιριάζουν στην αισθητική του Bratz, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις τάσεις που φορούν οι κούκλες συμπίπτουν τρέχουσα επιστροφή της μόδας Y2K. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η Olivia Rodrigo, η Emma Chamberlain, η Iris Apatow και άλλοι inlfuencers Gen Z φαίνεται να ντύνονται σαν κούκλες Bratz.

Όσες τις θυμόμαστε περιμέναμε υπομονετικά την επιστροφή της μόδας της κούκλας Bratz. Πλέον, όχι μόνο μπορούμε να έχουμε όλες μια κούκλα Bratz -και οι τέσσερις πρωτότυπες κούκλες κυκλοφόρησαν ξανά τον Ιούνιο του 2021- αλλά και μπορούμε να ντυθούμε σαν αυτές.

Πηγή:jenny.gr