Υιοθέτησε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής με αυτά τα eco-friendly αντικείμενα

Το πλαστικό είναι παντού γύρω μας, κάθε μέρα. Είτε μιλάμε για το νερό που παίρνουμε από το περίπτερο, είτε μιλάμε για τον καφέ που παίρνουμε καθημερινά για να ξεκινήσει η μέρα μας, είτε μιλάμε για τα ψώνια μας στο super market.

Πρόκειται για αυτό το υλικό που βρίσκεται παντού, ενώ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται πουθενά και προκαλεί τρομερή ζημιά στο περιβάλλον. Η πλαστική ρύπανση βρίσκεται, πλέον, ανάμεσα στα παγκοσμίως αναγνωρισμένα περιβαλλοντικά προβλήματα. Στη μερική αντιμετώπιση του εν λόγω οικολογικού προβλήματος και με γνώμονα την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, στοχεύει και ο νόμος 4736/2020 για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης που βρίσκεται σε ισχύ εντός ΕΕ ήδη από τις 3 Ιουλίου.

Ωστόσο, μία ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει την παραγωγή και πώληση 10 ειδών πλαστικών μίας χρήσης δεν θα πετύχει στο 100%, εάν και εμείς οι ίδιοι δεν γίνουμε κομμάτι της. Εάν, δηλαδή, δεν αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας, ο οποίος περιβάλλεται κατεξοχήν από πλαστικό. Για να γίνεις, λοιπόν, μέρος της λύσης και να κάνεις την καθημερινοτητά σου περισσότερο βιώσιμη και plastic-free, τα παρακάτω eco-friendly αντικείμενα είναι για εσένα και θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς σε μεγάλο βαθμό από το πλαστικό μίας χρήσης, χωρίς να το καταλάβεις.

Επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια

Τα πλαστικά καλαμάκια «συνεισφέρουν» σε σημαντικό βαθμό στη ρύπανση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος και σίγουρα δεν βρίσκονται ανάμεσα στα eco-friendly αντικείμενα που πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας. Γιατί η χρήση τους διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, αλλά η ύπαρξή τους παραμένει αναλλοίωτη στο περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια.Remaining Time-0:00FullscreenMuteADVERTISING

Στα αρνητικά, προστίθεται και το γεγονός πως μιλάμε για μη ανακυκλώσιμο προϊόν, ενώ επίσης βρίσκεται στους top παράγοντες της θαλάσσιας ρύπανσης. Φυσικά, η λύση δεν είναι να σταματήσεις να πίνεις το αγαπημένο σου ρόφημα, αλλά να το κάνεις χρησιμοποιώντας οικολογικά καλαμάκια αντί πλαστικών. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή, βρίσκονται τα μεταλλικά και τα καλαμάκια από bamboo. Διαλέγεις και παίρνεις.

eco-friendly αντικείμενα

PUBLIC.GR

Σετ Των 4 Μεταλλικα Οικολογικα Ανοξειδοτα Καλαμακια Σπαστα Με Βουρτσακι

Οικολογικά, επαναχρησιμοποιούμενα, λυγισμένα (δηλαδή σπαστά), πλενόμενα και super stylish. Eίναι ιδανικά για όλα τα ροφήματα, κρύα και ζεστά. Υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά, δεν καίγονται, δεν ξεθωριάζουν, εύκολα στο να καθαριστούν. Από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα ποιότητας 304 κατάλληλο για φαγητά και ποτά, ασφαλή για την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

200812515806_01.jpg

Cook-Shop σετ από 4 bamboo καλαμάκια με βουρτσάκι “Eco Straws” 21.5 cm
Σετ από 4 bamboo καλαμάκια με βουρτσάκι. Κατάλληλα για χρήση σε ζεστά και κρύα ροφήματα.

Επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι, παγούρι και θερμός

Λίγα λεπτά απόλαυσης του παγωμένου σου καφέ σε πλαστικό ποτήρι και του κρύου νερού σε πλαστικό μπουκάλι (που αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στα απορρίμματα), είναι αρκετά για να συνεισφέρουν στη ρύπανση των ακτών, στη μόλυνση των θαλασσών και στην άμεση απειλή της θαλάσσιας ζωής. Αρκεί ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι για να μην είσαι μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης. Εξάλλου, το πλαστικό είναι αντιαισθητικό. Ενώ ένα stylish ποτήρι, παγούρι ή θερμός θα κλέψει τις εντυπώσεις.

eco-friendly αντικείμενα

DESIGNISTHIS

Ποτήρια σε Σχήμα Λάμπας Edison 400ml (Σετ των 4) – The Mixology Collection

Τα ιδιαίτερα αυτά ποτήρια σε σχήμα λάμπας της Mixology είναι ιδανικά για όλων των ειδών ροφήματα. Πες «αντίο» στα πλαστικά ποτήρια

eco-friendly αντικείμενα

PLAISIO

Sentio Κούπα Ταξιδιού Oneline

Σέρβιρε τα αγαπημένα σου ροφήματα στην κούπα ταξιδίου Sentio, με μοναδικό design και ειδικά σχεδιασμένη κατασκευή που προστατεύει από διαρροές και επιτρέπει να κρατάς με άνεση το καφεδάκι σου.

Παγούρι-Θερμός Ανοξείδωτο Built Levante 500ml Kitchencraft

KOUZINIKA.COM

Παγούρι-Θερμός Ανοξείδωτο Built Levante 500ml Kitchencraft

Αυτό το μπουκάλι έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε έναν ποιο υγιεινό τρόπο ζωής και να αποβάλουμε το πλαστικό από την καθημερινότητα μας. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι 18/8 υψηλής ποιότητας. Με διπλό τοίχωμα ιδανικό για να διατηρεί το κρύα ροφήματα 24 ώρες και τα ζεστά 6 ώρες διατηρώντας τα πάντα φρέσκα σαν να φτιάχτηκαν εκείνη τη στιγμή.

Steel-Convey-600-petrol.jpg

THERMOGALLERY.GR

Μπουκάλι steel convey petrol 600ml

Εξωτερικά πλαστικό και εσωτερικά ανοξείδωτο, με διπλά τοιχώματα για να διατηρεί τη θερμοκρασία του ροφήματος για περισσότερες ώρες, κουμπάκι για εύκολο ‘άνοιξε-κλείσε’ και πάνω απ’ όλα φιλικό προς το περιβάλλον.

Οδοντόβουρτσα από μπαμπού

Δεν πρέπει να ξεχνάς πως και οι κοινές οδοντόβουρτσες κατασκευάζονται από σημαντική ποσότητα πλαστικού και έχουν περιορισμένη διάρκεια στη χρήση τους. Αργά ή γρήγορα θα την αντικαταστήσεις με καινούργια. Την επόμενη φορά, λοιπόν, προτίμησε να αγοράσεις οδοντόβουρτσα από μπαμπού. Αυτήν την ξύλινη οδοντόβουρτσα που βρίσκεται ανάμεσα στα eco-friendly αντικείμενα και που αξίζει μία θέση στο ντουλάπι του μπάνιου σου.

eco-friendly αντικείμενα

E-GADGETS.GR

Bamboo Toothbrush Soft Μαλακή Οδοντόβουρτσα Από 100% Φυσικό Μπαμπού 1 Τεμάχιο

Η οδοντόβουρτσες από 100% φυσικό bamboo βρίσκεται ανάμεσα στα πιο eco-friendly αντικείμενα. Διαθέτει ίνες με ενσωματωμένο άνθρακα και λαβή κατασκευασμένη από bamboo από βιώσιμες καλλιέργειες. Γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο το μπαμπού; Γιατί αποτελεί ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά στη Γη, οπότε είναι εξαιρετικά ανανεώσιμο και άρα το ιδανικό υπερ-φυτό για να χρησιμοποιηθεί ως λαβή στις οδοντόβουρτσές μας.

Η ιδανική επιλογή για να διατηρήσεις τη στοματική σου υγιεινή με οικολογικό και sustainable τρόπο, καθώς το μπαμπού είναι 100% eco-friendly και ανακυκλώσιμο υλικό.

Πάνινη τσάντα

Οι πάνινες τσάντες έχουν μπει δυναμικά στην καθημερινότητα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα και έρχονται να αντικαταστήσουν τις αντιαισθητικές και με περιβαλλοντικές επιπτώσεις πλαστικές σακούλες, οι οποίες πλέον κοστίζουν και στην τσέπη σου. Διπλός ο λόγος να επενδύσεις σε μία stylish, πάνινη τσάντα, όπως η παρακάτω.

eco-friendly αντικείμενα

THINK PIG

Τσάντα Νεύρα

Τσάντα με μακριά χερούλια Σύνθεση : 100% Βαμβάκι, 300grs Λεπτομέρειες: Πλακέ, μακριά χερούλια Διαστάσεις: 42 x 38εκ. Χρώμα: natural

Eco-friendly έπιπλα & διακοσμητικά

Σίγουρα πολλά έπιπλα και διακοσμητικά στο σπίτι σου είναι κατασκευασμένα από υλικά με σημαντικό οικολογικό κόστος ή στη σύνθεσή τους περιέχεται κάποια ποσότητα πλαστικού. Ένας -όχι και τόσο διαδεδομένος- τρόπος να εντάξεις κυριολεκτικά την οικολογία σπίτι σου, είναι να προτιμάς έπιπλα και διακοσμητικά που κατασκευάζονται από βιώσιμα, φυσικά, ανακυκλώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά.  Το zero waste φτάνει σε άλλο επίπεδο.

eco-friendly αντικείμενα

24HOME

Τραπέζι Αλουμινίου-Polywood Γκρι 45x45x45,5 εκ.

Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και αυτό το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Aποτελεί την φετινή τάση διακόσμησης για τον εξωτερικό χώρο. Είναι υλικό που παράγεται από 100% ανακυκλώσιμη πλαστική ξυλεία και άλλων συνθετικών υλών σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

image_5205495490250_1.jpg

AITHRIO

Σαλατιερα Ανακυκλ.Γυαλι Authentic Nef Nef Authentic Natural 7×32 εκ.

Σαλατιέρα κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο γυαλί. Ιδανική για να στολίσεις το τραπέζι σας. Συνδυάσέ τη με το υπόλοιπο σετ για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

0-44.jpg

IKEA

IKEA PS 2017 βάζο, Άλλα χρώματα

Η οικολογική συνείδηση μπορεί να υιοθετηθεί και να εντοπιστεί στη διακόσμηση του σπιτιού. Γιατί βιωσιμότητα και στιλ μπορούν να πάνε μαζί και η απόδειξη είναι τα παρακάτω eco-friendly εντυπωσιακά βάζα.

2-7049004553_01.jpg

NOTOS.GR

Coincasa κορνίζα από ανακυκλωμένη εφημερίδα 15 x 10 cm Λευκό

Κορνίζα από ανακυκλωμένη εφημερίδα.

0-45.jpg

IKEA

TJILLEVIPS καλάθι

Καλάθι πλεγμένο στο χέρι από γιούτα, μία φυτική ίνα από την οποία μπορούν να δημιουργηθούν όμορφα και λειτουργικά αντικείμενα για το σπίτι. Ιδανικό για stylish αποθηκευτικό αντικείμενο που μπορεί να τοποθετηθεί και σε ραφιέρες ως διακοσμητικό

Πηγή:ladylike.gr