Dry Shampoo: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το προϊόν που θα σε σώσει τις bad hair days

Αν είχες μία μόνο ευχή που αφορά τα μαλλιά αυτή θα ήταν σίγουρα να μην υπάρχουν bad hair days. Εκείνες οι μέρες που φριζάρουν, δεν στρώνουν ακόμη κι όταν τα μαζεύεις σε σφιχτή αλογοουρά ή πλεξούδα και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να φορέσεις καπέλο μιας και είναι το μόνο που θα σε σώσει. Επίσης όσο κι αν προσπαθείς δεν μπορείς να δημιουργήσεις έξτρα όγκο και δεν έχεις χρόνο να τα λούσεις και να ξεκινήσεις από την αρχή. 

@iStock

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται ένα μαγικό προϊόν να σου δώσει τη λύση. Όπως σωστά κατάλαβες πρόκειται για το dry shampoo που είναι ο μικρός σου, beauty ήρωας και βρίσκεται μόνιμα στο μπάνιο ή και στην τσάντα σου τα τελευταία χρόνια. Είναι το σπρέι που μέσα σε ένα λεπτό ανανεώνει το look σου και χαρίζει  φρέσκια όψη χαρίζοντας παράλληλα τον όγκο και την κίνηση που θέλεις. 

@unite_hair

Παράλληλα ενυδατώνει και απομακρύνει λιπαρότητα και ρύπους. Επίσης υπάρχουν dry shampoo με χρώμα ώστε ταυτόχρονα να καλύψεις και τα λευκά. Δεν είναι υπέροχο;

Tips & Tricks 

Αρχικά πρέπει να ανακινείς καλά τη συσκευασία πριν από κάθε χρήση. Στη συνέχεια χωρίζεις τα μαλλιά σε χωρίστρες και κρατάς τη συσκευασία περίπου 30 εκατοστά μακριά από τις ρίζες των μαλλιών εκτός αν είναι σε μορφή πούδρας που θα πρέπει να πλησιάσεις πολύ κοντά ώστε να μην απλωθεί στα μήκη. Μην ψεκάζεις επίμονα σε ένα μόνο σημείο ή κατεύθυνση. Προσπάθησε να καλύψεις, με μικρές και κοφτές κινήσεις τα σημεία που θέλεις να ανανεώσεις ή να δώσεις όγκο. 

@hairbyruslan

Προσπάθησε να μην το παρακάνεις αφού η περίσσια ποσότητα θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα που σημαίνει θαμπή όψη και ξηρότητα. Αφού το απλώσεις, θα πρέπει να περιμένεις μερικά λεπτά μέχρι να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου αφού είναι απαραίτητο να απορροφηθεί ώστε να λειτουργήσει σωστά. Οι hairstylists προτείνουν να κάνεις απαλό μασάζ με τα δάχτυλα αποφεύγοντας την χρήση χτένας ή βούρτσας.  Ένα μικρό μυστικό των experts είναι να ψεκάζουν το προϊόν στις παλάμες και να το απλώνουν στη συνέχεια στο τριχωτό της κεφαλής. Με αυτό τον τρόπο ελέγχουν την ποσότητα αλλά και το σημείο που θα το χρησιμοποιήσουν. Είναι πανέξυπνο και πρακτικό. 

@hirohair

Καλό είναι να αποφεύγεις την καθημερινή χρήση του dry shampoo. Μην ξεχνάς πως δεν καθαρίζει τα μαλλιά απλά απομακρύνει τη λιπαρότητα. Η υπερβολική χρήση μάλιστα περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνει αφού φράζει τους πόρους στο τριχωτό γεγονός που προκαλεί τριχόπτωση και ακμή. Ναι εμφανίζονται σπυράκια και σε αυτό το σημείο. Ιδανικά, το χρησιμοποιείς μία με δύο φορές την εβδομάδα. 

Και κάτι ακόμη: Δοκίμασε να το χρησιμοποιήσεις το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείς. Το πρωί τα μαλλιά σου θα δείχνουν υπέροχα. 

Πηγή:tlife.gr/