Συνταγή για μυρωδάτη βελουτέ κολοκυθόσουπα, για να τρώει το παιδί σου λαχανικά με όρεξη

Δύο είναι οι λόγοι που ανυπομονώ να έρθει το φθινόπωρο, οι κολοκύθες και οι σούπες. Και όταν έρχεται και φτάνει η πρώτη κολοκύθα ένας είναι ο προορισμός της, να γίνει σούπα φυσικά. Τα μικρά χεράκια έχουν επίσης αγαπήσει τις σούπες.

Εδώ, λοιπόν, είναι άλλη μία συνταγή για σούπα ή μήπως είναι Η ΣΟΥΠΑ; Βελουτέ κολοκυθόσουπα με κόκκινες φακές, ένας υπέροχος συνδυασμός χρωμάτων και γεύσεων.

Έξτρα θρεπτική (μιας και περιέχει και όσπριο), νόστιμη, εύκολη και κυρίως γρήγορη. Σε λίγα μόλις βήματα θα έχεις ένα θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια. Και κάπως έτσι το παιδί σου θα φάει λαχανικά και θα το απολαύσει.

Συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα με κόκκινες φακές

1200 γρ κολοκύθα, σε κύβους
300 γρ κόκκινες φακές
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 καρότα, χοντροκομμένα
1 l ζωμό λαχανικών ή νερό
¼ κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. τζίντζερ
⅓ κ.γ. κανέλα
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)
πιπέριRemaining Time-0:00FullscreenMuteβελουτέ κολοκυθόσουπα φακέςLittle Hands

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας 2-3 φορές.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  4. Όταν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά ίσα να μπορούμε να τα τσιμπήσουμε με το πιρούνι είναι έτοιμα.
  5. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα ζεστή (προαιρετικά με λίγο γιαούρτι και κολοκυθόσπορους).

Tips για πετυχημένη βελουτέ κολοκυθόσουπα

  • Τα λαχανικά θέλουμε να είναι μαλακά τόσο όσο. Δεν χρειάζεται να παραβράσουν γιατί τότε θα χάσουν και μεγάλο μέρος της θρεπτικής τους αξίας.
  • Τα μπαχαρικά είναι το Α και το Ω για τη γεύση ενός φαγητού. Μην τα φοβάσαι.
  • Μπορείς να αποθηκεύσεις τη σούπα και στην κατάψυξη.
  • Αν και είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό μπορεί να γίνει ακόμα πιο γρήγορο αν μαγειρευτεί σε χύτρα (για τις μέρες που δεν υπάρχει καθόλου χρόνος). Στην περίπτωση που το κάνεις στη χύτρα ο χρόνος που θα χρειαστεί είναι μόλις 5 λεπτά.

Πηγή:ladylike.gr