Ελένη Ράπτη: Η παράδοση είναι η συνέχεια μας

Η Ελένη Ράπτη τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι σε έναν από τους παλαιότερους και σημαντικότερους πολιτιστικούς συλλόγους του ν. Τρικάλων και όχι μόνον. Την Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας της Αθαμανίας (Φ.Α.Τ.Α.).

Μια ενασχόληση που είχε ως κίνητρο την αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό και φυσικά την Τζιούρτζια!

Πόσο εύκολο είναι τελικά να ασχολείσαι με την παράδοση με ένα τέτοιο τρόπο που να παραμένει επίκαιρη και να κινεί , το ενδιαφέρον;

Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με τα πολιτιστικά είναι η αγάπη μου για το χωριό μου, την Τζιούρτζια και κατά δεύτερον, διότι η Φ.ΑΤ.Α. είναι ιδέα. Ιδρύθηκε σε εποχές που κανείς δε μπορούσε να συλλάβει την ιδέα ενός συλλόγου με τη μορφή μιας αδελφότητας που θα μπορούσε να στηρίζει τους αδύναμους και τους ευάλωτος.

Στόχος μου είναι να φέρω τη νεολαία κοντά και δίπλα στο Σύλλογο για να συνεχίσει να προσφέρει, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της.

Πόσο σας επηρέασε η πανδημία, δεδομένου ότι έφερε ανατροπές σε όλα τα επίπεδα;

Λίγο μετά την εκλογή μου έκανε την εμφάνιση της η πανδημία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσω δυσκολίες, κυρίως στον προγραμματισμό μιας σειράς ζητημάτων που αφορούσαν την Φ.Α.Τ.Α.

Αυτά τα δύο χρόνια δυσκολευτήκαμε λίγο, αλλά με αγώνα καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι. Εξάλλου, θεωρώ ότι ήταν και ένα τεστ, όλο αυτό που βιώσαμε για να αποδείξει ποιος σύλλογος μπορεί να επιβιώσει και πόσο μπορεί να συσπειρώσει τα μέλη του.

Σε προσωπικό επίπεδο, με επηρέασε στο βαθμό που επηρέασε τους περισσότερους, αλλά βγήκαμε πιο δυνατοί από αυτή την δοκιμασία.

Τι σχεδιάζετε για το χειμώνα που έρχεται σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;

Τα σχέδια μου αφορούν κυρίως την Φ.Α.ΤΑ. και ο προγραμματισμός διαφόρων δράσεων – με την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων. Το διάστημα που ήμασταν ανενεργοί πήγαν πίσω πολλές εκδηλώσεις. Βέβαια, το καλοκαίρι υλοποιήσαμε διάφορες εκδηλώσεις, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό του κόσμου, στο χωριό μας και να τους χαρίσουμε όμορφες στιγμές.

Ευελπιστώ αυτόν τον χειμώνα να πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός μας και να έρθουμε όλοι ξανά κοντά και να τιμήσουμε το χωριό μας και την παράδοση μας.

Θα ωθούσατε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν  με την παράδοση και τον πολιτισμό;

Φυσικά και αυτό είναι το ζητούμενο. Να υπάρξουν συνεχιστές της μεγάλης ιστορίας και του έργου της Αδελφότητας, διότι είναι πολύ σημαντικό να αγαπάμε την παράδοση μας, διότι έχουμε παρελθόν, παρών και μέλλον και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.