Ο φανταστικός μας κόσμος από ψηλά: Αυτές είναι οι καλύτερες φωτογραφίες με drone για το 2021

Πώς μοιάζει ο πλανήτης μας από τον ουρανό; Οι φωτογραφίες που κέρδισαν στα φετινά Drone Photo Awards, αποτυπώνουν από μια εξαιρετική οπτική τον κόσμο.

Απέραντες εκτάσεις πρασίνου στο Βιετνάμ μοιάζουν από ψηλά με ψεύτικη γούνα και μια σπασμένη δεξαμενή στο Καζακστάν θυμίζει κομμάτια από σπασμένο γυαλί. 

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν για τέταρτη χρονιά ενώ συμμετείχαν 2.900 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι από 105 χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τον Luca Venturi, τον ιδρυτή του διαγωνισμού και art director των Siena Awards, που έχουν την έδρα τους στη Siena της Ιταλίας και διοργανώνουν διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. 

Η φωτογράφιση με drone, σύμφωνα με τον βραβευμένο με Pulitzer φωτογράφο, Ken Geiger, πέρα από το ότι είναι «ένας απολύτως διασκεδαστικός τρόπος μιας διαφορετικής απεικόνισης των πραγμάτων», είναι και «ένας τρόπος έκφρασης που μας βοηθάει να καταλάβουμε άγνωστες πτυχές του πλανήτη μας».

O διαγωνισμός πέρα από λήψεις με drones, είναι ανοιχτός σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με αλεξίπτωτα, ελικόπτερα, ακόμη και με αερόστατα. Οι φωτογραφίες στο σύνολό τους απεικονίζουν σκηνές από την εποχή της πανδημίας και τη νέα κανονικότητα. 

Τα δέντρα αποκαλύπτονται μέσα από τα πιο ζωηρά τους χρώματα, και η ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση πρωταγωνιστεί σχεδόν πίσω από κάθε επιτυχημένη λήψη. Ο φωτογράφος Alexandr Vlassyuk και μία φίλη του κάνουν ηλιοθεραπεία ανάμεσα σε παγόβουνα στην πόλη Kapchagay στην περιοχή Almati του Καζακστάν για να φέρουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι και όπως λέει ο ίδιος, η διαδικασία δεν ήταν καθόλου εύκολη αφού με τη θερμοκρασία υπό το μηδέν, οι δυο τους έπρεπε να ποζάρουν σχεδόν γυμνοί μέχρι τη λήψη. 

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν, είναι και η τελευταία του παραπάνω Instagram post, η οποία τραβήχτηκε από τον Adas Vasiliauskas και δείχνει την αυτοαπομόνωση που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Η λήψη έγινε στη Λιθουανία και δείχνει την επιθυμία των ανθρώπων να ζήσουν παρά τον εφιάλτη του Covid- 19. Στη φωτογραφία, πρωταγωνιστεί ένας άνδρας, ο οποίος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι ενός φορτηγού και προσποιείται ότι είναι πάνω στο scooter του. 

Ο κόσμος από ψηλά γίνεται πιο γοητευτικός, μας κάνει να εστιάζουμε σε λεπτομέρειες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα προσέχαμε ποτέ και μπροστά στις μεγαλειώδεις διαστάσεις του, τελικά μοιάζουμε πολύ μικροί!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ npr

Πηγή:/jenny.gr