6 πρωτότυπες κρεμαστές γλάστρες που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου. Εύκολα και οικονομικά

Υπάρχουν κάποια φυτά όπως η φτέρη, ο κισσός, το φιλόδεντρο, ο πόθος, ο πανσές και η πετούνια, που πραγματικά χάνουν τη μισή τους ομορφιά όταν δεν φυτεύονται στις κατάλληλες γλάστρες. Γενικότερα, οποιοδήποτε φυτό ή λουλούδι αναπτύσσει μακρύ φύλλωμα – είτε το έχεις στο εσωτερικό του σπιτιού, είτε στην αυλή είτε στο μπαλκόνι – αξίζει μία θέση σε κρεμαστή γλάστρα.

Οι κρεμαστές γλάστρες, λοιπόν, είναι η κίνηση ματ για τα λουλούδια και τα φυτά με μακρύ φύλλωμα. Ωστόσο, πολλές φορές αποδεικνύονται περιττό έξοδο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να αποκτήσεις μία, δυο, τρεις και γενικότερα όσες κρεμαστές γλάστρες θες εσύ. Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί ο κόσμος του DIY δίνει πάντα τη λύση.

Παρακάτω θα δεις 6 εύκολες κρεμαστές γλάστρες που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, για να δώσεις το απόλυτο tropical feeling στο σπίτι σου και να ελίσσεσαι ανάμεσα σε φυτά που κρέμονται. Άντλησε έμπνευση, πιάσε ψαλίδι και άσε τη δημιουργικότητα σου να εκδηλωθεί ελεύθερα.

Κρεμαστή γλάστρα από δερματίνη

Η δερματίνη είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο υλικό που όχι μόνο συνδυάζεται άψογα με φυτά, αλλά προσδίδει ζωντάνια και ενέργεια στον χώρο.

Λήψη κώδικα ενσωμάτωσης

Τριπλή κρεμαστή γλάστρα

Και γιατί να έχεις μόνο μία κρεμαστή γλάστρα, όταν μπορείς να δημιουργήσεις τρεις κρεμαστές γλάστρες προσαρμοσμένες σε μία; Σκέψου πόσο πιο εντυπωσιακή θα δείχνει σε έναν άδειο τοίχο.

Κρεμαστή γλάστρα με βάση ξύλου

Χρησιμοποιώντας ένα πλατύ κομμάτι ξύλου ή μία φέτα από κούτσουρο, μπορείς να δημιουργήσεις εκπληκτικές κρεμαστές γλάστρες που παρέχουν πλατφόρμα στήριξης για το φυτό σου. Υπάρχουν μόνο μερικοί βασικοί κόμποι που πρέπει να κάνεις, οπότε δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός του μακραμέ για να το φτιάξεις.

Κρεμαστή γλάστρα από παλιά μπλούζα

Όλοι έχουμε ένα παλιό μπλουζάκι που απλά είναι καταχωνιασμένο σε κάποιο σημείο του δωματίου, χωρίς να ξέρεις το γιατί. Ωστόσο, αυτό το άχρηστο ρούχο μπορεί να αποκτήσει αξία, λόγο κι αφορμή να βρίσκεται στο δωμάτιό σου, εάν το μετατρέψεις σε κρεμαστή γλάστρα για τα φυτά σου.

Κρεμαστές γλάστρες από γυάλινα δοχεία

Σου τελείωσε το μέλι, η μαρμελάδα, η μερέντα κι έχεις κρατήσει τα γυάλινα δοχεία τους , μη ξέροντας πότε, πού και πώς ακριβώς θα τα αξιοποιήσεις. Έφτασε ετούτη η στιγμή. Η λύση είναι μπροστά σου και ακούει στο όνομα κρεμαστές γλάστρες. Μία πρωτότυπη, οικονομική και εύκολη ιδέα για τα υδρόβια φυτά.

Κρεμαστές γλάστρες από πλέξη μακραμέ

Οι κρεμαστές μακραμέ γλάστρες αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές, καθώς η κομψότητά τους, η boho αισθητική τους και η ευκολία τοποθέτησής τους, τις καθιστά ένα εξαιρετικό DIY project. Και πίστεψέ με, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις μακραμέ για να δημιουργήσεις την παρακάτω κρεμαστή γλάστρα μόνη σου.

Πηγή:ladylike.gr