Μαμά και γιος: 7 πολύτιμες συμβουλές που πρέπει να του δώσει

Η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα παιδί και τους γονείς του είναι μοναδική. Το δέσιμο ανάμεσα σε μαμά και γιο, αλλά και μπαμπά με κόρη είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το ξέρεις. Και τώρα που το βιώνεις, αλλά και πριν. Οι γιοι έχουν αδυναμία στις μαμάδες και αντιστρόφως. Για αυτό, και αισθάνονται πιο άνετα να ζητήσουν από τη μαμά τους μία χάρη και εξυπηρέτηση. Πριν, όμως, από αυτό, μπορείς να του δώσεις μερικές συμβουλές πολύτιμες για το σήμερα και το αύριο. Για δες… 

Διάλεξε προσεκτικά τους φίλους σου
Δεν είναι για όλα τα παιδιά το ίδιο εύκολο να κάνουν φίλους και να κοινωνικοποιηθούν. Ακόμα και αν έχουν, όμως, την άνεση, ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρο ότι οι φίλοι του τρέφουν τα ίδια συναισθήματα με το ίδιο. Μην ξεχνάς, εξάλλου, ότι οι παρέες έρχονται και φεύγουν, ενώ οι αληθινοί φίλοι μένουν πάντα εκεί.

Μην μπλέκεις σε καυγάδες
Μία διαφωνία μπορεί να εξιτάρει τα αγόρια, τα οποία βρίσκονται στη φάση της εφηβείας. Οι καυγάδες, όμως, και η βία δεν είναι σε καμία περίπτωση λύση. Στην πραγματικότητα, αυτή η συμβουλή είναι ίσως και η πιο δύσκολη, αφού στην πράξη πρέπει να διδάξεις στο μικρό σου πως να είναι πολιτισμένο και να διατηρεί πάντα την ψυχραιμία και τις αρχές του.

Να λες πάντα την αλήθεια
Μπορεί το ψέμα σε αρκετές περιπτώσεις να φαντάζει ιδανικό, όμως, το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή και το μικρό σου θα μπλεχτεί σε αυτό το ατελείωτο γαϊτανάκι. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να λέει πάντα την αλήθεια;

Διάβασε όσο και ό,τι θέλεις
Η γνώση είναι δύναμη. Το διάβασμα καλλιεργεί την εσωτερικό κόσμο ενός παιδιού. Δεν χρειάζονται, όμως, παρωπίδες. Το διάβασμα δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο σχολείο. Βιβλία, ντοκιμαντέρ, ακόμα και κόμικς μπορούν να προσφέρουν στο αγοράκι σου αρκετά εφόδια για όλη του τη ζωή.

Να γελάς
Το γέλιο είναι ζωή και το καλύτερο αγχολυτικό. Ο καλύτερος τρόπος να φτιάξεις τη διάθεση και τη μέρα σου. Να γελάς όσο περισσότερο μπορείς και να προσπαθείς να κάνεις όσους είναι γύρω σου να γελούν. Αυτή είναι μία πολύτιμη συμβουλή! 

Κάνε όσα περισσότερα ταξίδια μπορείς
Άνοιξε το μυαλό σου σε νέους πολιτισμούς, μάθε ξένες γλώσσες, εξερεύνησε όσο περισσότερο απ’ τον κόσμο μπορείς. Έτσι, θα διευρύνει τους ορίζοντες του και θα γνωρίσει νέους τρόπους ζωής.

Μην έχεις κόμπλεξ με την εμφάνιση σου
Να σου αρέσεις και να περνάς καλά. Η αυτοπεποίθηση είναι το μυστικό της επιτυχίας. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

tlife.gr