Τι μπορείς να φτιάξεις από παλιά πουλόβερ

‘Εχει φτάσει αυτή εποχή που κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα μιας και ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά. Και μαζί με αυτό πάει πακέτο και ένα μικρό ξεκαθάρισμα των ρούχων μας, ειδικά των χειμερινών που πρόκειται να γεμίσουν τις ντουλάπες μας. Ειδικά τα ογκώδη ρούχα όπως για παράδειγμα τα πουλόβερ, απαιτούν ετήσιο ξεκαθάρισμα για να εξοικονομείς χώρο στις ντουλάπες σου!

Εσύ λοιπόν τι κάνεις τα ρούχα που δε θες πια; Πέρα από τα να χαρίσεις ή να τα δωρίσεις κάπου, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για δημιουργικές κατασκευές. Για παράδειγμα, με παλιά πουλόβερ μπορείς να φτιάξεις πολλά DIY πράγματα για το σπίτι που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Παρακάτω θα σου δείξουμε 5 τέτοιες ιδέες!

5 Πράγματα που μπορείς να φτιάξεις από παλιά πουλόβερ!

1. Φτιάξε ένα ζευγάρι γάντια!

πλεκτά γάντια

Χρησιμοποιώντας το κατώτερο μέρος του πουλόβερ, εκεί που αντιστοιχεί ση μέση σου δηλαδή, μπορείς να δημιουργήσεις γάντια για τον χειμώνα. Ακόμα και να μην έχεις γνώσεις ραπτικής, το DIY αυτό είναι πανεύκολο και μπορείς να φτιάξεις πολλά ζευγάρια για όλη την οικογένεια!

2. Σκουφάκι-μπερές από παλιό πουλόβερ!

πλεκτό σκουφάκι

Πέρα από γάντια μπορείς να φτιάξεις και ένα DIY σκουφάκι ή μπερέ. Πρόσθεσε και μερικά κουμπάκια ως λεπτομέρειες για διακόσμηση στο σκουφάκι σου!

3. DIY μαξιλαροθήκες από παλιά χειμωνιάτικα ρούχα!

μαξιλάρια

Τέλεια ιδέα είναι να φτιάξεις χειμωνιάτικες μαξιλαροθήκες χρησιμοποιώντας το μπροστά και το πίσω ενός φούτερ ή πλεκτού πουλόβερ. Οι χουχουλιάρικες υφές των πουλόβερ θα φέρουν τα πιο όμορφα cozy vibes στο χώρο σου!

4. Αξεσουάρ κούπας για να κρατάς ζεστό το ρόφημα σου!

αξεσουάρ κούπας

Άλλος ένας τρόπος να αξιοποιήσεις ένα παλιό πουλόβερ είναι να φτιάξεις ένα αξεσουάρ κούπας για να κρατάς το ρόφημα σου ζεστό. Χρησιμοποίησε μέρος από τα μανίκια του πουλόβερ για να μη χρειαστεί να ράψεις τίποτα!

5. Φτιάξε γκέτες για να φοράς με τις μπότες σου!

diy γκέτες

Οι γκέτες χαρίζουν απαλή αίσθηση ζεστασιάς και προσφέρουν ένα ιδιαίτερο στυλ στο ντύσιμο. Μπορείς να τις φοράς με τα χαμηλά μποτάκια σου ή και με τις ψηλές μπότες σου τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι πανεύκολες για να τις φτιάξεις και θα σου χρησιμέψουν πολύ τον χειμώνα!

πηγη- exypnes-idees.gr