Βήματα για να κάνεις DIY αρωματικό ποτ πουρί

Η ωραία μυρωδιά στο σπίτι σου ανεβάζει τη διάθεση και σε κάνει να νιώθεις ωραία κάθε στιγμή που είσαι μέσα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πετύχεις την ωραία μυρωδιά του σπιτιού με διάφορους τρόπους. Αρωματικά σπρέι, κεριά, στικς είναι μερικές από τις επιλογές. Βέβαια η καλύτερη επιλογή είναι η φυσική γι’ αυτό το DIY αρωματικό ποτ πουρί θα δώσει την καλύτερη δυνατή μυρωδιά στον χώρο σου.

Το θέμα είναι πως θα κάνεις αυτό το φυσικό DIY αρωματικό ποτ πουρί. Εδώ θα βρεις την απάντηση που χρειάζεσαι και τις οδηγίες βήμα βήμα για το αρωματικό σου. Δες λοιπόν τα βήματα για να κάνεις DIY αρωματικό ποτ πουρί!

Πως να κάνεις το δικό σου φυσικό DIY αρωματικό ποτ πουρί από λουλούδια!

Τι θα χρειαστείς :

υλικά
  1. Λουλούδια
  2. Ταψί
  3. Αντικολλητικό χαρτί
  4. Ψαλίδι
  5. Ένα αιθέριο έλαιο επιλογής
  6. Μπουκαλάκι με στόμιο για ψέκασμα

Προαιρετικά :

  1. Εσπεριδοειδή φρούτα
  2. Μπαχαρικά (π.χ. sticks κανέλας)
  3. Φρέσκα μυρωδικά

Οδηγίες :

1. Συγκέντρωσε όλα τα λουλούδια

λουλούδια ταψί

Τα λουλούδια που θα βάλεις στο ποτ πουρί μπορούν να είναι οποιαδήποτε. Προτίμησε πιο πολύ τα λουλούδια που έχουν από μόνα τους έντονο άρωμα όπως τα τριαντάφυλλα, οι γαρδένιες. Γενικά μπορείς να επιλέξεις όποια λουλούδια θέλεις και όποια σου αρέσουν περισσότερο εμφανισιακά αλλά και σαν μυρωδιά. Αφού τα συλλέξεις όλα, προθέρμανε τον φούρνο στους 90-95 βαθμούς.

2. Κόψε τα κοτσάνια των λουλουδιών

κόψιμο κοτσανιών

Στο δεύτερο βήμα θα χρειαστεί να κόψεις όλα τα λουλούδια από τα κοτσάνια τους. Πάρε το ταψί και άπλωσε πάνω το αντικολλητικό χαρτί. Εκεί, θα κόψεις όλα τα κοτσάνια και θα βάλεις τα λουλούδια επάνω. Καλό θα ήταν να ξεχωρίσεις και τα πέταλα.

3. Πρόσθεσε τα εσπεριδοειδή

λουλούδια ταψί

Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό διότι μπορεί να μη θέλεις να βάλεις εσπεριδοειδή στο ποτ πουρί σου. Ωστόσο, είναι μια πολύ καλή ιδέα για να βγει όσο το δυνατόν πιο αρωματικό γίνεται. Βάλε λεπτές φέτες από λεμόνι, πορτοκάλι, λεβάντα, δεντρολίβανο, sticks κανέλας ή ό,τι επιθυμείς εσύ. Το δικό σου DIY αρωματικό ποτ πουρί μπορείς να το προσαρμόσεις όπως ακριβώς επιθυμείς.

4. Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο και ώρα για ψήσιμο

ψέκασμα λουλουδιών

Στο μπουκαλάκι με το σπρέι βάλε 10-15 από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου μαζί με μια κουταλιά νερό. Ύστερα, ψέκασε καλά όλα τα υλικά που έχεις βάλει μέσα στο ταψί σου. Να ψεκάσεις καλά ώστε να πάει το άρωμα παντού.

Αφού έχεις προσθέσει ό,τι χρειάζεσαι μέσα στο ποτ πουρί και έχεις αρωματίσει, ήρθε η ώρα για το ψήσιμο. Εκεί, θα στεγνώσουν τα λουλούδια μαζί με τα άλλα υλικά, θα βγουν όλα τα αρώματα και θα ετοιμαστεί το DIY αρωματικό ποτ πουρί σου. Όταν δεις ότι τα υλικά συρρικνωθούν και μοιάσουν αρκετά αφυδατωμένα – αλλά όχι καμμένα βγάλε τα από τον φούρνο. Επανάλαβε άλλη μια δόση ψεκάσματος με το αιθέριο έλαιο.

5. Διακόσμηση

DIY αρωματικό ποτ πουρί

Αφού βγάλεις το ταψί από το φούρνο και επαναλάβεις το ψέκασμα, άσε το ποτ πουρί να κρυώσει έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ύστερα, μπορείς να τα μετακινήσεις σε ένα γυάλινο μπολ και να τα τοποθετήσεις στο σαλόνι, σε μικρά πουγκάκια και να τα βάλεις στην ντουλάπα ή όπου εσύ επιθυμείς. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα ποτ πουρί αποτελούν και μια υπέροχη ιδέα για χειροποίητο δώρο.

πηγη- exypnes-idees.gr