6 Όμορφες ιδέες για περιτύλιγμα δώρου με χαρτί kraft!

Θέλεις να κάνεις ένα δώρο σε κάποιον και λίγο πριν το δώσεις συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πάρει περιτύλιγμα δώρου. Μην ανησυχείς! Άλλωστε, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τα χειροποίητα. Άμα έχεις βρεθεί πολλές φορές στην θέση αυτή, απλά πάρε ένα ρολό χαρτί kraft. Τα υπόλοιπα άφησε τα πάνω μας!

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις ωραίες και πρωτότυπες ιδέες για το πως να φτιάξεις περιτύλιγμα δώρου με αντικείμενα που έχεις στο σπίτι και με ένα χαρτί kraft. Το kraft είναι ένα απλό καφέ χαρτί, πάνω στο οποίο μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη. Δες εδώ όμορφες ιδέες για περιτύλιγμα δώρου με χαρτί kraft!

Φτιάξε πρωτότυπο περιτύλιγμα δώρου DIY με χαρτί kraft!

Χαρτί Kraft

χαρτι κραφτ

Το χαρτί kraft είναι ένα χαρτί συσκευασίας σε χρώμα καφέ. Είναι πολύ συνηθισμένο και εύκολο να το βρεις στην αγορά. Είναι μαλακό και μπορείς με αυτό να τυλίξεις κουτιά, αντικείμενα με περίεργο σχήμα ή ό,τι άλλο θέλεις. Το ουδέτερο χρώμα του, σου δίνει την ευελιξία να το τροποποιήσεις όπως ακριβώς θέλεις, να βάλεις φαντασία και να το διακοσμήσεις. Μπορείς να το βρεις τόσο σε μεμονωμένα φύλλα όσο και σε ρολό. Είναι αρκετά οικονομικό και σε περιπτώσεις που έχεις ξεχάσει να τυλίξεις τα δώρα σου, μπορεί να σε σώσει!

Περιτύλιγμα με καρδιές

δώρο με καρδιές

Τα δώρα είναι μια κίνηση αγάπης και αυτό το περιτύλιγμα είναι ιδανικό για να την εκφράσει. Είναι ιδιαίτερο και αρκετά εύκολο για να το κάνεις μόνος σου. Δες πως :

  • Σε πρώτο βήμα, καλό θα ήταν τυλίξεις το δώρο με ένα χαρτί του οποίου το χρώμα θα φαίνεται στις καρδιές.
  • Μπορείς να επιλέξεις ένα απλό λευκό χαρτί και να το χρωματίσεις ή να επιλέξεις ένα άλλο χρωματιστό χαρτί.
  • Στη συγκεκριμένη ιδέα έχει χρησιμοποιηθεί κόκκινο χαρτί με γκλίτερ.
  • Αφού τυλίξεις το δώρο με το πρώτο χαρτί, τύλιξε το με το χαρτί kraft. Με ένα μολύβι σχεδίασε απαλά μισές καρδιές.
  • Με ένα κοπίδι χάραξε ελαφρά τις μισές καρδιές ώστε να αποκοπούν.
  • Τσάκισε το κομμάτι και θα δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα!

Πουά διακόσμηση

περιτύλιγμα με βούλες

Η πουά διακόσμηση είναι απλή, εύκολη, διαχρονική και ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις πουά διακόσμηση σε περιτύλιγμα δώρου. Δες τι θα κάνεις :

  • Τύλιξε το δώρο σου με το χαρτί kraft
  • Πάρε ένα σφουγγάρι ή ένα καθαρό πανί και μια μπογιά σε σωληνάριο, σε όποιο χρώμα επιθυμείς.
  • Πάρε ένα μολύβι που έχει από πίσω λαστιχένια γόμα.
  • Βάλε την μπογιά στο σφουγγάρι ή στο πανί. Με αυτόν τον τρόπο δε θα πάει υπερβολική μπογιά πάνω στο μολύβι και οι βούλες θα είναι πιο καλοσχηματισμένες.
  •  Με τη γόμα του μολυβιού, βούτα στο σφουγγάρι ή το πανί.
  • Κάνε τις βούλες σαν σφραγίδα πάνω στο δώρο σου.

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ απλή και εύκολη. Μπορείς να την κάνεις με διάφορες παραλλαγές όπως στο χρώμα της μπογιάς, στο μοτίβο που θα κάνεις τις βούλες αλλά και στα επιπλέον διακοσμητικά που θα βάλεις από πάνω.

Βάζο με λουλούδια

περιτύλιγμα βάζο με λουλούδι

Ένα μπουκέτο με λουλούδια αποτελεί σίγουρα ένα ωραίο δώρο. Φαντάσου , λοιπόν, πόσο εντυπωσιακό θα ήταν να το μεταφέρεις πάνω στο περιτύλιγμα του δώρου σου. Μια πολύ απλή και εύκολη ιδέα είναι αυτό το βάζο με τα λουλούδια. Περιτύλιξε το πακέτο με το χαρτί και αφού τελειώσεις ζωγράφισε με έναν μαρκαδόρο ένα βάζο. Ακόμα και να δεν είσαι καλλιτεχνική φλέβα, το βάζο είναι ένα ιδιαίτερα εύκολο σχέδιο. Βάλε “μέσα” στο βάζο ένα κλωνάρι με άνθη και δέσε το δώρο με σπάγκο.

Περιτύλιγμα δώρου με μπαλονάκια

δώρο με μπαλόνια

Τα δώρα συνήθως τα κάνουμε όταν είναι να γιορτάσουμε μια ευχάριστη κατάσταση. Από μια εορταστική διάθεση δεν μπορούν να λείπουν τα μπαλόνια. Γι’ αυτό, θα τα συνδυάσουμε. Αφού τυλίξεις το δώρο σου, τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα. Πάρε μερικά μικρά μπαλόνια, κατά προτίμηση αυτά που κάνουμε τις λεγόμενες “νερόμπομπες”. Φούσκωσε όσα επιθυμείς, ανάλογα με το μέγεθος του πακέτου. Κόλλησε τα πάνω με κόλλα ή με ταινία διπλής όψεως.

Εντυπωσιακή διακόσμηση με πομ πομ

πομ πομ

Τα πομ πομ τα βρίσκουμε κυρίως σε μαγαζιά με χαρτικά είδη και είδη παιδικών κατασκευών. Πάλι, η διαδικασία είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και παιχνιδιάρικο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις το δώρο σου και ύστερα να κολλήσεις τα πομ πομ. Μπορείς με αυτά να πειραματιστείς με διάφορα σχέδια και μοτίβα ή να τα κολλήσεις ανακατεμένα.

Περιτύλιγμα δώρου με κλωναράκια

περιτύλιγμα δώρου με κλοναράκια

Εάν θέλεις κάτι πιο minimal και διακριτικό, τότε αυτή η επιλογή είναι η ιδανική. Τύλιξε το πακέτο με το χαρτί και ύστερα διακόσμησε το με μικρά κλωναράκια. Μπορείς να διαλέξεις μερικά μικρά ψεύτικα κλωναράκια από την αγορά ή ακόμα και ψεύτικα λουλουδάκια. Οι επιλογές για την τοποθέτηση είναι απεριόριστες. Μπορείς να τα τοποθετήσεις όπως φαίνεται στην εικόνα, να βάλεις λιγότερα, σε σχήμα ή να βάλεις σκέτα λουλούδια.

Επιπλέον, μπορείς να τα κολλήσεις με κόλλα ή με κάποια ταινία με χρώμα. Τέλος, μπορείς να αφήσεις το δώρο όπως είναι ή να φτιάξεις έναν ωραίο φιόγκο με σπάγκο για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα!

Όποια και αν είναι η περίσταση, μπορείς να δημιουργήσεις ένα μοναδικό DIY περιτύλιγμα δώρου. Δες εδώ όμορφες ιδέες, εμπνεύσου και φτιάξε μια πρωτότυπη ιδέα που σίγουρα δεν υπάρχει αλλού!

πηγη-exypnes-idees.gr