5 Έξυπνοι τρόποι να ισιώσεις τα ρούχα χωρίς σίδερο

Το σιδέρωμα είναι μια διαδικασία που είναι απαραίτητη για να μείνουν τα ρούχα ίσια, φρέσκα και καθαρά. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που το σιδέρωμα είναι δύσκολο να γίνει. Για παράδειγμα, μπορεί να βιάζεσαι και να μην προλαβαίνεις ή να είσαι ταξίδι που δεν έχεις μαζί σου το σίδερο. Όποια και αν είναι η κατάσταση που σε εμποδίζει να σιδερώσεις τα ρούχα σου, εδώ θα μάθεις πως να σιδερώσεις αλλά χωρίς σίδερο!

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό το θέμα; Τότε μείνε σε αυτό το άρθρο. Εδώ θα δεις ποιοι είναι οι 5 έξυπνοι τρόποι να ισιώσεις τα ρούχα χωρίς σίδερο!

Πως να σιδερώσεις τα ρούχα χωρίς να χρησιμοποιήσεις σίδερο!

1. Χρησιμοποίησε ισιωτική

ισιωτικη για σιδερωμα

Η ισιωτική χρησιμοποιείται για να ισιώσουμε τα μαλλιά μας. Να που τελικά μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για να σιδερώσεις τα ρούχα σου. Φυσικά, λόγω της μικρής της επιφάνειας δεν μπορείς να κάνεις κανονικό σιδέρωμα. Ωστόσο, μπορείς να σιδερώσεις άνετα έναν γιακά από μια μπλούζα, τα μανίκια ή την άκρη της άμα τσαλακωθεί. Είναι μια γρήγορη, αποδοτική και έξυπνη λύση άμα θέλεις να σιδερώσεις κάποια ρούχα χωρίς σίδερο.

Έξτρα tip : Λόγω της χρήσης που γίνεται στα μαλλιά, καλό θα ήταν να καθαρίσεις με ένα ελαφρά νωπό πανάκι τις πλάκες της ισιωτικής για να μη λερωθούν τα ρούχα.

2. Σεσουάρ

σεσουάρ για ρούχα

Συνεχίζουμε με τις συσκευές περιποίησης μαλλιών και αυτή τη φορά μιλάω για το πιστολάκι μαλλιών. Είναι αλήθεια ότι οι συσκευές μαλλιών είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για σιδέρωμα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που παράγουν. Το σεσουάρ επιτρέπει σιδέρωμα σε μεγαλύτερη επιφάνεια σε σχέση με την ισιωτική. Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Κρέμασε το ρούχο που επιθυμείς να σιδερώσεις από μια κρεμάστρα. Με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω και με το ρούχο ελαφρώς τεντωμένο “σιδέρωσε” το ρούχο.

3. Ανακάλυψε το “σιδέρωμα σε σπρέι”

σπρει ρουχων

Το σιδέρωμα σε σπρέι είναι μια πολύ χρήσιμη ανακάλυψη. Πρόκειται για ένα προϊόν που θα σου επιτρέψει να ισιώσεις τα ρούχα και να τα φρεσκάρεις μόνο με λίγο ψέκασμα. Είναι πολύ εύκολο να το βρεις στην αγορά, το πουλάνε ακόμα και σε σούπερ μάρκετ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις το ρούχο σε μια επιφάνεια, να ψεκάσεις και με τα χέρια σου να κάνεις κινήσεις που το τεντώνουν. Έτσι, τα ρούχα σου θα ισιώσουν αρκετά και θα φρεσκαριστούν. Τέτοια σπρέι είναι κατάλληλα ακόμα και αν θες να ανανεώσεις ένα ρούχο που το έχεις φορέσει ήδη μια φορά αλλά δε θες να το πλύνεις. Επιπλέον, μπορείς να το έχεις μαζί σου σε ταξίδια για έξτρα διευκόλυνση!

4. Κρέμασε τα ρούχα σου στο μπάνιο

πουκάμισο στο ντούζ

Μαζί με το ζεστό σου μπάνιο μπορείς να σιδερώσεις και τα ρούχα σου. Παράξενο, αλλά άμα το σκεφτείς βγάζει νόημα και γλιτώνεις και χρόνο αν βιάζεσαι. Ουσιαστικά, κρέμασε το ρούχο που θες να σιδερώσεις κάπου στο μπάνιο. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί, η ζέστη και η υγρασία θα κάνουν το τσαλακωμένο ρούχο να ισιώσει. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο, σίγουρα θα κάνει αρκετή δουλειά για να ολοκληρώσεις το “σιδέρωμα” με μια από τις παραπάνω ιδέες.

5. Η μέθοδος με τη βρεγμένη πετσέτα

πετσέτα ρούχο

Μια άλλη πολύ καλή μέθοδος είναι αυτή της βρεγμένης πετσέτας. Μάλιστα, αυτή είναι ιδανική εάν είσαι σε ταξίδι και θέλεις μια γρήγορη λύση για να σιδερώσεις τα ρούχα χωρίς σίδερο. Άπλωσε το ρούχο σε μια καθαρή επιφάνεια και βάλε από πάνω μια απλωμένη νωπή πετσέτα. Καλό θα ήταν να μην είναι βρεγμένη πολύ και να την έχεις στραγγίξει καλά. Αφού την τοποθετήσεις, πάτα καλά με τα χέρια σου όλη την επιφάνεια και κάνε απλωτές κινήσεις.

Βιάζεσαι; Είσαι ταξίδι; Όποιος και αν είναι ο λόγος που δεν μπορείς να σιδερώσεις, μην ανησυχείς, λύση υπάρχει. Με αυτές τις εύκολες ιδέες θα μπορέσεις να σιδερώσεις τα ρούχα σου χωρίς σίδερο!

πηγη- exypnes-idees.gr