Lip balm: Πέντε έξυπνοι τρόποι να το χρησιμοποιήσεις εκτός από τον κλασικό

Lip balm: Είναι το προϊόν που πήρε την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου τα τελευταία χρόνια μιας και χαρίζει πλούσια ενυδάτωση, θρέψη και απαλότητα στα χείλη σου που ταλαιπωρήθηκαν πολύ χάρη στη μάσκα προστασία. Ανακάλυψες όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες αλλά και τις νέες φόρμουλες που φροντίζουν σε βάθος ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου. Επίσης αναγκάστηκες να αντικαταστήσεις το κραγιόν σου με το lip balm επιλέγοντας απαλά ή και πιο έντονα χρώματα, κάποιες φορές με υπέροχο άρωμα. 

Και τώρα, που φοράς μεν τη μάσκα αλλά λιγότερες ώρες από πριν, το lip balm συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του. Μπορεί να μην το ανανεώνεις αρκετά μέσα στην ημέρα αλλά σου έχω τέλειες ιδέες αφού οι make up artists αποκαλύπτουν τους πιο έξυπνους τρόπους να το χρησιμοποιήσεις. Από τα μάτια μέχρι και τα ζυγωματικά!  Είναι στ’ αλήθεια εντυπωσιακό. 

Highlighter: Ο προσωπικός make up artist της Meghan Markle αμέσως μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Harry, αναδείχτηκε σε έναν από τους διασημότερους. Όπως ήταν φυσικό οι fans και μη της Δούκισσας του Sussex ήθελαν να μάθουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια για το μακιγιάζ της. Και ο Martin με τη σειρά του φρόντισε να αποκαλύψει όσα επιτρεπόταν. Θα θυμάσαι βέβαια ότι η Meghan υιοθέτησε ένα minimal, σχεδόν no makeup make up look με τη φυσική λάμψη να έχει τον πρώτο λόγο και τις φακίδες της ακάλυπτες και τέλειες. Ο make up artist εκμυστηρεύτηκε πως για να πετύχει την απαλή λάμψη στα ζυγωματικά χρησιμοποίησε ένα γνωστό lip balm σε μορφή κρέμας που το άπλωσε στα σημεία που αγγίζει ο ήλιος στο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει σε ζυγωματικά, κροτάφους και τη γέφυρα της μύτης. Τώρα γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις ειδικά αν είσαι λάτρης του απόλυτα φυσικού look. 

Μάτια: Η σωστή απόχρωση σκιάς στα μάτια μπορεί να αναδείξει με τον ωραιότερο και πιο γοητευτικό τρόπο το βλέμμα αλλά και ολόκληρο το πρόσωπο. Αν τώρα θέλεις ένα βελούδινο και διακριτικό, glossy φινίρισμα δεν έχεις παρά να την εφαρμόσεις με το πινέλο και στη συνέχεια να απλώσεις lip balm απευθείας από το tube. Χρησιμοποιείς το κλασικό προϊόν, χωρίς χρώμα και άρωμα ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή αλλεργίες. 

Μονοχρωματικό make up look: Θα το πετύχεις με το lip balm με χρώμα. Ροδακινί, κόκκινο ή έντονο ροζ είναι οι ωραιότερες αποχρώσεις. Πρόκειται για την πιο διακριτική εκδοχή, κατάλληλη ακόμη και για το γραφείο. Ακολουθείς τις κινήσεις που κάνεις με το κραγιόν ή το blush σε κρεμώδη μορφή. Το απλώνεις απευθείας σε χείλη, μάτια και ζυγωματικά και κάνεις απαλό blending με τα δάχτυλα και όχι με πινέλο ή το ειδικό σφουγγαράκι ώστε να παραμείνει το απαλό χρώμα στη θέση του. Με αυτό τον τρόπο ταυτόχρονα κρατάς ενυδατωμένα και τα τρία σημεία. 

Μαλλιά: Κι όμως, με μια μικρή ποσότητα lip balm μπορείς να τιθασεύσεις τις φύτρες και να λειάνεις τις αφέλειες. Βάλε μικρή ποσότητα στα δάχτυλα, άπλωσε το στα σημεία που το έχουν ανάγκη και με μικρές κινήσεις με τα δάχτυλα στις αφέλειες ή με μια καινούρια οδοντόβουρτσα στις φύτρες χάρισε τον απόλυτο έλεγχο. Παράλληλα μπορείς αν το χρησιμοποιήσεις και στα φρύδια αν δεν μένουν στη θέση τους, μετά το μολύβι ή την ειδική σκιά. 

Άρωμα: Αυτό είναι ίσως το πιο έξυπνο τρικ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν απλώσεις μικρή ποσότητα lip balm σε καρπούς και λαιμό λίγο πριν φορέσεις το άρωμα σου, θα του προσφέρεις μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό οφείλεται στην πλούσια ενυδάτωση που προσφέρει. 

Photos: iStock

tlife.gr