8 Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρου

Ενώ τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις. Οι δρόμοι, τα μαγαζιά και τα σπίτια μπαίνουν σιγά σιγά σε ένα εορταστικό κλίμα. Με αυτές τις προτάσεις για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρου που θα σου δείξω παρακάτω, είναι σίγουρο ότι θα σε πείσω να ξεκινήσεις και εσύ το στόλισμα.

Τα παράθυρα είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Δεν μπορείς να τα αφήσεις κενά, και γι’ αυτό το λόγο θα τα στολίσεις. Εμπνεύσου, μπες στο κλίμα των Χριστουγέννων και πάρε απλές αλλά όμορφες ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρου!

Βαζάκια με κλωνάρια και κερί

βαζάκια με κλονάρια

Η πρώτη ιδέα είναι απλή, διακριτική και όμορφη. Εάν έχεις περβάζι στο παράθυρο σου, έχεις πολλές διακοσμητικές επιλογές. Μια από αυτές είναι και η συγκεκριμένη. Ουσιαστικά, είναι απλά γυάλινα βάζα. Στο εσωτερικό τους έχουν ένα κερί και είναι διακοσμημένα με ένα κλωνάρι και λίγο σπάγκο. Μπορείς να προσθέσεις μερικές χριστουγεννιάτικες μπάλες ανάμεσα σε κάθε βάζο ή κουκουνάρια. Οι επιλογές είναι απεριόριστες και φυσικά με βάση το δικό σου γούστο. Γενικά, είναι μια ιδέα που δεν περιορίζει και μπορείς να την κρατήσεις όλο το χειμώνα.

Κλαδί δέντρου με λαμπάκια

κλαδί με λαμπάκια και κεριά

Μια εντυπωσιακή ιδέα, κυρίως για τις βραδινές ώρες, είναι αυτή. Βασικό της μέρος είναι το κλαδί που κρέμεται από το κουρτινόξυλο. Τυλιγμένα είναι λαμπάκια δέντρου ενώ κρέμονται βαζάκια με κεριά. Από κάτω, υπάρχουν διαφόρων ειδών κεράκια. Είναι , επίσης, μια ιδέα που μπορείς να την τροποποιήσεις ανάλογα με τα γούστα σου. το σίγουρο είναι ότι κλέβει τη παράσταση απ’ όποια πλευρά και αν το δεις!

Κρεμαστά χριστουγεννιάτικα στεφάνια

κρεμαστά στεφάνια

Αυτή η ιδέα είναι για το εξωτερικό μέρος του παραθύρου. Είναι διακοσμητικά στεφάνια, φτιαγμένα από τα κλωνάρια του δέντρου, και έχουν χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως κουκουνάρια και γκι. Μια καλή ιδέα, είναι να κρεμάσεις αντίστοιχα στεφάνια και στην κεντρική πόρτα της εισόδου!

Στολίδια σε λευκές αποχρώσεις

μπάλες και σπιτάκι

Με αυτή την ιδέα μπαίνουμε ακόμα πιο πολύ στο πνεύμα τον γιορτών. Χριστουγεννιάτικες μπάλες σε λευκές αποχρώσεις κρέμονται σε διάφορα μήκη. Η εικόνα είναι πολύ αρμονική και παρομοιάζει το χιόνι που πέφτει από τον ουρανό. Από κάτω μπορείς να τοποθετήσεις διακοσμητικά σπιτάκια, χιονάνθρωπους, ελαφάκια ή απλά να απλώσεις λίγες ακόμα μπάλες.

Χιονισμένο παράθυρο με μπάλες

χιονισμένα παράθυρα

Αυτή τη φορά το χιόνι αποτυπώνεται πάνω στο τζάμι. Μπορείς να πετύχεις αυτό το εφέ με ειδικό σπρέι για τζάμια που αφήνει σημάδια “χιονιού” ή με ταινία διπλής όψεως κόλλησε λίγο βαμβάκι. Από πάνω, κρέμονται ασύμμετρες κόκκινες μπάλες που ολοκληρώνουν τη συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρου!

Φωτεινά αστέρια

μεγάλα φωτεινά αστέρια

Τα αστέρια φέρνουν το απόλυτο εορταστικό κλίμα εντός και εκτός σπιτιού. Μεγάλα φωτεινά αστέρια κοσμούν το παράθυρο και , πραγματικά, εντυπωσιάζουν. Μπορείς να βάλεις μεγάλα αστέρια ή περισσότερα μικρά και να φέρεις στο σπίτι σου έναν φωτεινό ουρανό!

Λευκή διακόσμηση με κεριά και δεντράκια

κεριά και δεντράκια

Minimal, εορταστική και άκρως χειμερινή είναι συγκεκριμένη ιδέα. Είναι εξαιρετικά απλή και εύκολο να την υλοποιήσει ο κάθε ένας μόνος του. Δύο δεντράκια, ένας δίσκος με λευκά κεριά και δύο όμορφοι φιόγκοι δημιουργούν αυτή τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρου. Μπορείς να προσθέσεις, να αφαιρέσεις και γενικότερα να αλλάξεις ό,τι θες κάνοντας την ακόμα πιο εορταστική!

Κρεμαστά λαμπάκια με μπάλες

μπάλες με λαμπάκια

Λαμπερή ιδέα που θα φαίνεται εντυπωσιακή όταν πέσει η νύχτα. Ουσιαστικά, μια γιρλάντα από κρεμαστά λαμπάκια μπαίνει κατά μήκος του παραθύρου. Ύστερα, στόλισε χριστουγεννιάτικες μπάλες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρου είναι έτοιμα σε ελάχιστα , μόλις, βήματα.

πηγη- exypnes-idees.gr