Γιορτινή χειροποίητη γιρλάντα με φέτες από πορτοκάλι και κανέλα

Τα χριστούγεννα είναι για μένα η αγαπημένη μου γιορτή και κάθε φορά μου αρέσει να στολίζω το σπίτι μας προσθέτοντας κάθε χρόνο κι από μια χειροποίητη πινελιά! 

Όπως αυτή τη γιρλάντα από αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού και κανέλα, που θα δώσει την απετούμενη γιορτινή νότα, κάνοντας ταυτόχρονα το σπίτι μας να μοσχομυρίσει.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και απλή και μπορείτε να την κάνετε κι εσείς παρέα με τα παιδιά σας! 

Αυτές οι πολύ όμορφες και λεπτές φετούλες πορτοκαλιού, μπορούν να σας χρησιμεύσουν, πέρα από το να φτιάξετε μια γιρλάντα σαν τη δική μου και στο να διακοσμήσετε τα πακέτα των δώρων σας, ή ακόμα και στο να τις προσθέσετε στο τσάι σας ή στο γλυκό σας, όπως λόγου χάρη σε ένα κέικ βανίλια.

Εναλλακτικά, μπορείτε να την φτιάξετε με άλλα εσπεριδοειδή, όπως μανταρίνια, λεμόνια ή λάιμ! 

Για την γιρλάντα θα χρειαστείτε:

2 πορτοκάλια

μερικά στικ κανέλας

1 βελόνα

κλωστή στο χρώμα της αρεσκείας σας

Πλένουμε και κόβουμε δύο πορτοκάλια σε φέτες. Ούτε πολύ λεπτές ούτε πολύ παχιές. 

Αφού τις σκουπίσουμε καλά με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά υγρά, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις “ψήνουμε” στους 100 βαθμούς, μέχρι να σκουρύνει λίγο το χρώμα τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια, παίρνουμε βελόνα στην οποία έχουμε περάσει την κλωστή της αρεσκείας μας και περνάμε ένα πορτοκάλι και δένουμε ένα στικ κανέλας εναλλάξ, μέχρι να τα κρεμάσουμε όλα!

πηγη-jenny.gr