Να δώσω χυμό στο μωρό;

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι δίνοντας χυμό στο μωρό ενδεχομένως να αυξηθεί ο κίνδυνος παχυσαρκίας, ακόμα και αν δεν το περιμένουμε. Η μελέτη ολοκληρώθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Πώς συνδέεται η παχυσαρκία με τον χυμό;

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η εισαγωγή χυμού στη διατροφή ενός μωρού μπορεί να το οδηγήσει να αναζητά περισσότερα ζαχαρούχα ροφήματα αργότερα στην παιδική και νηπιακή ηλικία, πράγμα που αυξάνει όχι μόνο τον κίνδυνο της παχυσαρκίας αλλά και της τερηδόνας.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής της μελέτης, το εύρημα αυτό προέκυψε από βρέφη στα οποία δόθηκε χυμός πριν από τα πρώτα τους γενέθλια.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι μητέρες να δίνουν στα μωρά αραιωμένο χυμό ως τρόπο για να παραμείνουν ενυδατωμένα, ωστόσο αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να μην αποτελεί και την καλύτερη στρατηγική βάσει των ευρημάτων τους.

Όλες οι μητέρες που πήραν μέλος στην μελέτη, παρακολουθήθηκαν από τη στιγμή που γεννήθηκαν τα μωρά τους μέχρι την ηλικία των 7 ετών.

Διαπίστωσαν ότι το 25% των μητέρων είχαν δώσει στα μωρά τους χυμό μέχρι την ηλικία των 6 μηνών και το 49% δήλωσε ότι εξοικείωσε τα παιδιά με τον χυμό μεταξύ έξι και δώδεκα μηνών.

Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που είχαν μυηθεί στον χυμό πολύ νωρίς είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να πίνουν πολύ χυμό αργότερα στην παιδική ηλικία και ακόμη πιο πιθανό να αρχίσουν να πίνουν ζαχαρούχα ροφήματα.

Η ημερήσια πρόσληψη νερού ήταν επίσης χαμηλότερη συγκριτικά με εκείνα που εξοικειώθηκαν με τον χυμό αργότερα στην παιδική τους ηλικία.

πηγη- imommy.g