Αμυγδαλέλαιο: Δες γιατί πρέπει να το εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης

Οι ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων είναι γνωστές. Τα χρησιμοποιείς ήδη τόσο στην φυσική τους μορφή όσο και ως συστατικά στα προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών. Αγαπάς πολύ το ελαιόλαδο αλλά και το έλαιο argan που χαρίζεις θρέψη και απαλότητα στην τρίχα. Όλα τους, προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση αλλά και φυσική λάμψη. Τι γνωρίζεις όμως για το αμυγδαλέλαιο που προτιμούν οι celebrities αλλά και τα it girls; Αν όχι πολλά τότε δες στη συνέχεια τους λόγους που πρέπει να το εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. 

Αν πιστεύεις πως είναι κατάλληλο μόνο για το δέρμα του προσώπου, κάνεις λάθος. Είναι ότι καλύτερο τόσο για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής όσο και για το σώμα. 

Πρόσωπο

Σημάδια ακμής αλλά και κοκκινίλες μειώνονται χάρη στον ψευδάργυρο και τη βιταμίνη Ε που περιέχει. Επίσης επουλώνει ουλές αρκεί να είσαι τυπική στην καθημερινή χρήση. Παράλληλα το αμυγδαλέλαιο είναι super αποτελεσματικό όσο αφορά στους μαύρους κύκλους, τις σακούλες και το πρήξιμο στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Λίγες σταγόνες κάθε πρωί και βράδυ είναι αρκετές. Τις απλώνεις με τα δάχτυλα κάνοντας απαλό μασάζ. Συνεχίζεις με την ενυδατική σου κρέμα ματιών. Αν πάλι αντιμετωπίζεις πρόβλημα με πανάδες και κηλίδες το συγκεκριμένο έλαιο θα σε σώσει. Θα μειώσει τις δισχρωμίες ενώ παράλληλα θα χαρίσει στην επιδερμίδα την απαραίτητη υγρασία και ένα λαμπερό φινίρισμα. 

Μαλλιά 

Οι βιταμίνες χαρίζουν δύναμη στην τρίχα και περιποιούνται τους θύλακές της με αποτέλεσμα να βοηθά ταυτόχρονα στη σωστή ανάπτυξη της. Το αμυγδαλέλαιο είναι τέλειο αν τα μαλλιά σου είναι θαμπά από τις χημικές εργασίες και τη συχνή χρήση συσκευών θερμότητας αφού τα ενυδατώνει σε βάθος και τα προστατεύει. Μπορείς να το απλώνεις στις άκρες αμέσως μετά το λούσιμο, σε νωπά μαλλιά ή και σε στεγνά κάθε φορά που παρουσιάζουν σημάδια ξηρότητας. Το συγκεκριμένο έλαιο λειτουργεί επίσης κατά του φριζαρίσματος. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις και ως μάσκα που σημαίνει πως το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών, τα τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη και περιμένεις περίπου μισή ώρα. Τέλος, τα λούζεις και τα ενυδατώνεις όπως συνήθως. 

To αμυγδαλέλαιο είναι ανακουφιστικό αν ταλαιπωρείσαι από κνησμό και ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Όπως επίσης αν έχεις πιτυρίδα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα κάνοντας απαλή απολέπιση ενώ είναι γνωστό για την ανιβακτηριδιακή του δράση. Εφαρμόζεις μικρή ποσότητα στο τριχωτό και κάνεις απαλό μασάζ. Το αφήνεις να δράσεις για 1 περίπου ώρα και στη συνέχεια λούζεις τα μαλλιά σου κανονικά. 

Σώμα

Οι ειδικοί επιμένουν πως αντιμετωπίζει τις ραγάδες αλλά και τις ουλές. Μικρή ποσότητα τοπικά είναι αρκετή. Το απλώνεις με τα δάχτυλα κάνοντας απαλό μασάζ με απαλές κινήσεις αμέσως μετά το ντους. 

Photos: iStock

πηγη- .tlife.gr