Mαύρο φόρεμα: Διαχρονικά κομψό και τέλειο για τις γιορτές

Τα φορέματα έχουν ιδιαίτερη θέση στην γυναικεία ντουλάπα, αλλά την πρώτη θέση στην καρδιά μας έχει η φινέτσα του πολυαγαπημένου μικρού μαύρους φορέματος, γνωστού και ως LBD. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1926, όταν η Chanel δημιούργησε το πρώτο little black dress, με σκοπό να φοριέται σε κάθε περίσταση και όλη την ημέρα. 

Το πιο διαχρονικό, κλασσικό κι απαραίτητο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας, το μαύρο φόρεμα μοιάζει ιδανικό και επίκαιρο σε κάθε εποχή και περίσταση. Εννοείται ότι την Πρωτοχρονιά κι όλες τις γιορτινές μέρες που προηγούνται η ακολουθούν, το μαύρο φόρεμα έχει κεντρικό ρόλο στα επίσημα outfits, αφού όλες έχουμε ένα στην ντουλάπα μας.

Το μαύρο φόρεμα παραμένει ψηλά στις επιλογές μας όλον τον χρόνο, κάθε σεζόν. Βεβαίως τα σχέδια αλλάζουν, αλλά η αξία ενός μαύρου φορέματος είναι σταθερά κομψή και αξίζει να «γυρνάς» σε αυτό κάθε φορά που δεν ξέρεις τι να φορέσεις. Ειδικά τώρα στις γιορτές θα σε βγάλει πολλές φορές από την δύσκολη θέση και αποτελεί πάντα μία εμφάνιση που λατρεύουν οι άντρες.

H «Βασίλισσα» του μαύρου φορέματος η Hailey Bieber το φοράει συνεχώς και πάντα με την υπογραφή του αγαπημένου της οίκου Saint Laurent. Συνήθως φοράει φορέματα με sexy cuts αλλά όλο το υπόλοιπο style της παραμένει cool.

Tα φορέματα με διαφάνειες και πολλά κορδόνια καθιερώθηκαν από την ανερχόμενη σχεδιάστρια Nensi Dojaka και έχουν φέρει μία νέα τάση και στο μαύρο φόρεμα που λατρεύουν οι influencers.

Tα μαύρα φορέματα με έναν ώμο παραμένουν ψηλά στα glam look που επιλέγουμε για τα εορταστικά μας σύνολα ενώ οι φετινές εκδοχές έχουν volume μανίκια.

Sexy cuts και lingerie effect έχουν τα μαύρα φορέματα που κυριάρχησαν φέτος στο Instagarm και αποτελούν τέλεια λύση για sexy εορταστικό look.

Tα maxi φορέματα είναι ακόμη στο «χάρτη» και αποκτούν extra θηλυκότητα με opec back σχέδια.

Εδώ βλέπουμε το απόλυτο μαύρο φόρεμα, midi γραμμή με ωραίο ντεκολντέ, σε τέλεια εφαρμογή συνδυασμένο με chic mules, απλά τέλειο!

Τονισμένοι ώμοι σε ένα μαύρο φόρεμα που συνδυάζεται το ίδιο άνετα με γόβες όσο και με αρβιλάκια.

Τα μαύρα φορέματα που έχουν minimal γραμμή συνδυάζονται τώρα από τα it girls με loafers σε urban style που αξίζει να δοκιμάσεις και εσύ.

Τα mini μαύρα φορέματα αποκτούν party style συνδυασμένα με platform πέδιλα και διάφανα καλσόν.

tlife.gr