4 Τρόποι να μεταμορφώσεις ένα ξύλινο τραπεζάκι!

Ένα ξύλινο τραπεζάκι μπορεί να διακοσμήσει όμορφα κάθε χώρο του σπιτιού σου και ειδικά το σαλόνι αν επιλέξεις ένα ωραίο τραπεζάκι μέσης. Με τον καιρό όμως μπορεί να το βαρεθείς ή να γδαρθεί και να χρειάζεται μια ανανέωση.

Με πολύ απλούς τρόπους και όχι μεγάλο κόστος μπορείς να μεταμορφώσεις το ξύλινο τραπεζάκι σου. Μπορείς να του αλλάξεις το στυλ ή να το μετατρέψεις σε ένα εντελώς διαφορετικό έπιπλο όπως για παράδειγμα ένα σκαμπό. Ας δούμε πιο αναλυτικά 4 τρόπους που μπορείς να αναπαλαιώσεις ένα παλιό ξύλινο τραπεζάκι!

1. Βάψε το παλιό σου τραπεζάκι για να το ανανεώσεις!

πριν και μετά μεταμόρφωση επίπλου

Ένας πρώτος τρόπος να ανανεώσεις το ξύλινο τραπεζάκι σου είναι βάφοντας το. Η αναπαλαίωση επίπλων είναι μια εύκολη και πολύ δημιουργική διαδικασία και με αυτή μπορείς να μεταμορφώσεις πραγματικά ένα έπιπλο.

Για να αναπαλαιώσεις ένα ξύλινο τραπεζάκι θα χρειαστείς γυαλόχαρτο, αστάρι και μπογιά ξύλου. Όσον αφορά τη μπογιά αν επιδιώκεις ένα ρουστίκ αποτέλεσμα σου προτείνουμε την μπογιά κιμωλίας ενώ αν θες κάτι πιο απλό διάλεξε ριπολίνη. Μια ωραία ιδέα είναι να δημιουργήσεις το μαρμάρινο εφέ με μπογιές και πινέλα!

2. Άλλαξε του βάση για να του δώσεις νέο στυλ!

ξύλινο τραπεζάκι του καφέ

Μια πρωτότυπη ιδέα για να αλλάξεις τη βάση στο τραπεζάκι σου δηλαδή να αφαιρέσεις τα πόδια και να βάλεις νέα. Για παράδειγμα μια μεταλλική βάση σε συνδυασμό με τη ξύλινη επιφάνεια του τραπεζιού θα κάνει το παλιό σου τραπεζάκι πιο μοντέρνο και πολύ διαφορετικό σε σχέση με πριν!

3. Μετέτρεψε το σε σκαμπό!

κατασκευή σκαμπό

Εάν θες να μετατρέψεις ένα μικρό τραπεζάκι σε σκαμπό δε θα χρειαστείς τίποτα παραπάνω από ένα γούνινο χαλάκι ή πολύ χοντρό ύφασμα, ένα στρογγυλό μαξιλαράκι στο μέγεθος της επιφάνειας του σκαμπό και ένα καρφωτικό χειρός.

diy γούνινο σκαμπό

Τοποθέτησε ανάποδα το χαλάκι στο έδαφος, μετά το μαξιλάρι και επάνω ανάποδα το τραπεζάκι. Κόψε περιμετρικά το χαλάκι στο σχήμα του τραπεζιού αφήνοντας περιμετρικά 20-30 εκατοστά επιπλέον. Αυτό το περισσευούμενο ύφασμα γύρνα το και κάρφωσε το στη κάτω μεριά του τραπεζιού με το καρφωτικό σου. Το νέο σου σκαμπό είναι έτοιμο!

4. Μεταμόρφωσε το παλιό τραπεζάκι σε χώρο ζωγραφικής για τα παιδιά!

τραπεζάκι ζωγραφικής για παιδιά

Τέλος, δημιουργική ιδέα είναι να μετατρέψεις το παλιό τραπεζάκι σε χώρο ζωγραφικής για τα παιδιά. Θα χρειαστείς τα υλικά που αναφέραμε και στην 1η ιδέα για να βάψεις το τραπεζάκι. Βέβαια αυτή τη φορά για την πάνω επιφάνεια του τραπεζιού θα χρειαστείς χρώμα μαυροπίνακα!

exypnes-idees.gr