Υπερβολικό κρύο: Συμβουλές για να προστατεύσεις το παιδί σου

Το χιόνι σταματάει να πέφτει, όμως, η θερμοκρασία, όσο κρύο και αν κάνει τη στιγμή που διαβάζεις το κείμενο αυτό, δεν έχει φτάσει ακόμα στα πιο χαμηλά της. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι από σήμερα και για όλη την εβδομάδα, πρέπει να κάνεις τα απαραίτητα για να προστατεύσεις το παιδί σου από το υπερβολικό κρύο και από τις ιώσεις που όσο η θερμοκρασία πέφτει τόσο οι πιθανότητες να πλησιάσουν το παιδί σου ανεβαίνουν. Πάρε ιδέες από τις παρακάτω συμβουλές… 

Φρόντισε να τρώει σωστά και να μην παραλείπει κανένα του γεύμα
Το μυστικό για να “νικήσεις” το κρύο βρίσκεται στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Για αυτό, οργάνωσε το εβδομαδιαίο μενού, με βασικό γνώμονα ότι το παιδί πρέπει να τρώει από όλες τις ομάδες τροφίμων. Ναι, και όσπρια και λαχανικά και φρούτα. Αν δεν τρελαίνεται για τη γεύση των δύο τελευταίων, μπορείς να τα προσθέσεις στα πιάτα του με μερικούς πιο έμμεσους τρόπους, όπως στη σάλτσα που συνοδεύει τα ζυμαρικά σου ή εκείνη που αλείφεις πάνω στην πίτσα σου.

Μη ξεχνάς να ανοίγεις τα παράθυρα στο σπίτι δύο λεπτά κάθε πρωί
Γιατί τα μικρόβια σε ζεστό περιβάλλον αναπτύσσονται και μεταδίδονται ταχέως. Και είμαστε σε μία φάση που οι παθογόνοι μικροοργανισμοί δεν θες σε καμία περίπτωση να βρίσκονται εντός της οικίας σου. Για να μην ταράξεις το παιδάκι σου, προσπάθησε να αερίζεις τους χώρους του σπιτιού πριν το παιδί σου ξυπνήσει τα μάτια του και κατευθυνθεί είτε προς τηλεκπαίδευση είτε προς το σχολείο.

Απόφυγε τη συνεχή εναλλαγή ανάμεσα στο ζεστό και στο κρύο
Το να έχεις στο σπίτι το καλοριφέρ στο 22 και έξω στις οκτώ το πρωί να έχει 2 καταλαβαίνεις ότι δεν κάνει και πολύ καλό. Το σώμα ταράσσεται και το παιδάκι είναι πολύ πιθανόν να αρρωστήσει. Αυτή τη συμβουλή προσπάθησε να την εφαρμόσεις περισσότερο τις μέρες που το παιδάκι σου θα πάει δια ζώσης στο σχολείο.

Το σωστό ντύσιμο κάνει τη διαφορά
Μπορεί σήμερα το μάθημα είτε να μην γίνεται, είτε να πραγματοποιείται μέσω τηλεκπαίδευσης, όμως, αυτό πρόκειται πολύ σύντομα να αλλάξει. Ξεκίνα με μία φανέλα. Όσο χοντρό και αν είναι το πουλόβερ του, μην παραλείψεις το φανελάκι από μέσα. Ακόμα, και όταν το θερμόμετρο δείξει διψήφιο. Θωρακίζει την καρδιά και ζεσταίνει το σωματάκι του. Αν έχεις κοριτσάκι, προτίμησε να του φορέσεις ακόμα και κορμάκι. Μη ξεχάσεις την κουκούλα, το σκουφάκι, τα γάντια και τα προστατευτικά των αυτιών. Είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά… στη θερμοκρασία. 

Πρόσεξε και όταν το παιδί ιδρώσει
Εκείνη τη στιγμή οι πιθανότητες να αρρωστήσει αυξάνονται κατακόρυφα. Για να εξασφαλίσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, φρόντισε να έχει μαζί του μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα.

.tlife.gr