Πώς να φροντίσετε τα αδεσποτάκια μέσα στον χιονιά

Με τις σφοδρές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας δεν βρίσκαμε και τα ζωάκια της περιοχής.

Εδώ μερικές συμβουλές για τις ημέρες που διανύουμε:

-Αν μπορούμε ανοίγουμε αποθήκες και γκαράζ για να βρουν καταφύγιο που βέβαια τα αφήνουμε διαρκώς ανοιχτά ώστε να φύγουν αν θελήσουν.

-Αν μετακινήσετε τα αυτοκίνητα τσεκάρετε πολύ καλά μήπως έχουν βρει από κάτω καταφύγιο γατούλες και χτυπήστε πρώτα το καπό του αυτοκινήτου γιατί ενδέχεται να έχουν μπει ακόμα και στη μηχανή.

Μην ρίχνετε χημικά για να λιώσει το χιόνι γιατί μπορεί τα ζώα να γλείψουν έπειτα τις πατούσες τους και να δηλητηριαστούν.

-Ως προς το χιόνι: Το χιόνι δημιουργεί ανασφάλεια στις γάτες και δεν τους αρέσει καθόλου να πατάνε πάνω σε αυτό. Γι’ αυτό και αναζητούν κρυψώνα.

Δεν αφήνουμε το φαγητό πάνω στο χιόνι. Καθαρίζουμε το σημείο από το χιόνι ή χρησιμοποιούμε σκεύη (κυπελάκια) για να φάνε μέσα από αυτά. Φροντίζουμε να τοποθετήσουμε το φαγητό είτε κάτω από σκέπαστρο είτε σε προστατευμένο σημείο στο οποίο δεν θα πέσει χιόνι.

-Αν μπορούμε τους ανοίγουμε λίγο τον δρόμο (από το χιόνι) προς το σημείο που έχουμε τοποθετήσει το φαγητό.

-Μην φτιάχνετε σπιτάκια από χαρτόνι γιατί μουσκεύουν και μπαίνουν σε κίνδυνο οι γάτες να τις πιάσουν ευκολότερα οι σκύλοι. Μπορούμε να τοποθετήσουμε τέτοια σπιτάκια μόνο όπου δεν φτάνουν οι σκύλοι.

-Βεβαιωνόμαστε ότι τα μπολ του νερού είναι καθαρά και δεν πιάνουν μούχλα κάτω. Πρέπει να τα πλένουμε με ένα σφουγγαράκι που θα έχουμε μόνο για αυτόν τον λόγο.

-Ως προς το τάισμα να αναφέρουμε με την ευκαιρία να μην αφήνουμε αποφάγια στα αδέσποτα παρά ξηρά τροφή για γάτες και σκύλους. Οι γάτες δεν τρώνε ρύζι, μακαρόνια και πατάτες. Επιπλέον τα μπαχαρικά μπορεί να βλάψουν την υγεία τους. Ενώ μπορούν να θεωρηθούν εστία μόλυνσης. Ως προς το τάισμα μπορείτε να δείτε εδώ κάποιες πολύ σημαντικές οδηγίες.

Κεντρική εικόνα: istock images

.womantoc.gr